Jim Schagen van Leeuwen

Ledenbestand: 10-11-2018

Wedstrijdverslag : Sterrenwijk 4-Houten 3
Dit bericht is op geplaatst door: Frank vd Heuvel

Zondag 4 november: Sterrenwijk 4 – Houten 3, uitslag: 2 – 1 ( 1 – 1)

Alvorens FC Utrecht het in de Galgenwaard opnam tegen ADO Den Haag had sv Houten 3 de eer om een voorwedstijd bij en tegen Sterrenwijk 4 te spelen. Sterrenwijk is een spraakmakende club; ruwe bolsters blanke pit; dat soort gasten. De geur van patat, bier, vuurwerk en blowende jongeren komt je tegemoet. Het is maar goed dat Sjaak en Os een groot netwerk hebben in zowel de boven- als onderwereld en enkele sleutelfiguren bij Sterrenwijk tot hun kennissenkring mogen rekenen. Het was aan een van deze kennissen te danken dat we op echt gras mochten voetballen i.p.v. het vermaledijde kunstgras. Bij het betreden van het hoofdveld wachtte ons een verrassing: The legend R. Wijnands was aanwezig om ons een hart onder de riem te steken. Of het door zijn aanwezigheid kwam is niet zeker, maar Houten speelde een prima eerste helft. We lieten de bal lekker rondgaan, kantelde van links naar rechts en weer terug, temporiseerde en versnelde waar nodig. Sterrenwijk had het nakijken. Een goal kon dan ook niet uitblijven. Na een strakke harde voorzet van Sjaak, verkeek de keeper zich op de snelheid van de bal en moest lossen. Wolf was er als de kippen bij om de bal het laatste zetje te geven. Houten stond zeer verdiend op 0-1. Op dat moment was Sterrenwijk rijp om meer doelpunten tegen te krijgen. Jammer dat Houten voor rust de genadeklap niet kon uitdelen. Sterrenwijk kwam zelden tot goede aanvallen toe. En hoewel het thuispubliek van Sterrenwijk met Cobra’s en ander vuurwerk Bos uit zijn concentratie trachtte te halen, bleef Bos scherp op enkele uitvallen van de thuisclub. Rust 0-1.
Na de thee, die we niet kregen, gingen we op voor de 2e helft. De meeste supporters van Odin, Sterrenwijk en Domstad Majella gingen zoetjes aan naar de Galgenwaard om daar de plaatselijke FC te supporten. Zelfs onze harde kern supporters met een Feyenooit hart lieten zicht verleiden om naar de Galgenwaard af te reizen.
Of het door de wissels of toch weer het leeftijdsverschil kwam; de 2e helft liet een ander beeld zien. De ruimtes tussen de voor- en achterhoede werden groter en groter. Onze middenvelders liepen en sleurden voor wat ze waard waren, echter we kwamen niet echt meer voor de goal van Sterrenwijk. Het was zaak om de minimale voorsprong vast te houden. Met kunst- en vliegwerk hielden we het lange tijd vol, echter halverwege de 2e helft maakte Sterrenwijk de terechte gelijkmaker. Terwijl naast ons de "Cucamarcha" klonk als gevolg van de 1-0 voor FC, was het voor Houten aanpoten. Hoe teleurstellend was het dat we toch vlak voor tijd de 2-1 moesten incasseren. Dit was tevens de einduitslag. Door dit resultaat nestelt Sterrenwijk zich nog vaster op de 2e plek en zakt Houten van plek 3 naar plaats 6.
Aanstaande zondag spelen we uit tegen HDS dat met 2 punten meer op plek 4 staat. We doen nog gewoon mee in de bovenste regionen van de 6e klasse zondag heren.

Meer beelden op facebookpagina: Houten uit? Altijd lastig!