Jim Schagen van Leeuwen

Wedstrijdverslag : Houten JO14-4-PVCV JO14-3
Dit bericht is op geplaatst door: Nico Maris

27-10-2018 SV Houten O14-4 PVCV O14-3 7-0

Vandaag troffen we een concurrent uit de top 5 van de huidige competitie. Jens en Finn speelden niet mee ivm een lies respectievelijk armblessure. Ze waren echter wel gekomen om hun teamgenoten aan te moedigen waarvoor een dikke pluim. Hun posities werden ingenomen door Alessandro en Lars. Sebastiaan was voor de gelegenheid de scheidsrechter en Joris (de vader van Joost) de grensrechter. Beide deden dit op onverstoorbare en integere wijze ondanks de negatieve reacties van de ouders en spelers van PVCV. Meestal is dit geen ""goed" teken voor het betreffende team en in het vervolg van de wedstrijd zou blijken waarom.

Na het eerste fluitsignaal ontplooide zich een wedstrijd waarbij de teams in evenwicht waren met enkele kansen over en weer. Houten was ijverig op zoek naar het gewenste combinatievoetbal waarbij we veelal goede intenties zagen maar nog niet altijd het gewenste resultaat. Een slordige eindpas of een onvolkomen techniek bij de aanname ervan deed ons regelmatig de das om en maakte dat het spel over en weer golfde waarbij er een fysiek appel werd gedaan op de spelers. Fysiek waren ook de duels waarbij David en Alessandro voorop gingen in de strijd weliswaar op een nette en soms harde manier. De tegenstander ging hierin mee maar dolf regelmatig het onderspit en verloor af en toe de greep op zichzelf. Een opmerking als: "Ga voor de enkels" werd door een van hun spelers geuit en leidde tot gefronste wenkbrauwen en verwondering bij ons. Zo zou de eerste helft gezien kunnen worden als een belegering van een stad waarbij op uitgekiende manier en langzamerhand de tegenstander werd ondermijnd. In dit geval mentaal, fysiek en tactisch. Het was dan ook heerlijk om in de tweede helft actiever te coachen middels de bekende positieve manier en het geven van complimenten. Zodoende werd ook nog eens het contrast met de zijlijn van PVCV vergroot. In de tweede helft kregen we langzamerhand het overwicht en werd de ontmanteling van PVCV ingegeven door een schot in de eigen voet middels een vuile overtreding op de doorgebroken Joost. Daarna ontstond er een wat truttige discussie tussen Berend en Jules over wie de penalty zou nemen. Berend won deze en Jules vertrouwde hem nog enigszins bezorgd toe dat hij hem dan wel moest maken en zo geschiedde op overtuigende wijze. De laatste steunpilaar, de uitstekende keeper van PVCV werd verschalkt, en vervolgens stortte hun kaartenhuis in elkaar. Houten was daarbij ontketend geraakt en het eerder moeizaam verlopen combinatiespel ging nu automatisch waarop onze spits nog beter ging renderen en in ongeveer een kwartier de eindstand van 7-0 werd bereikt. Het ging op een gegeven moment zo snel dat de gewisselde David zich af vroeg of het misschien dubbele cijfers zouden worden. Ook aan de zijlijn was de ban gebroken en de stemming begrijpelijk zeer positief. Er werd gegrapt dat het met David en Kasper in de wissel opeens goed ging lopen. Maar niets was minder waar.

Succes is een kwestie van niet opgeven. Eindeloos investeren in de fysieke, technisch en mentale ontwikkeling van dit breedteteam betaalde zich vandaag duidelijk uit. Een flink aantal jongens behaalde het verwachtte niveau en menig ouder zag vandaag wat er dan kan gebeuren.

Doelpunt/assist
1-0 Berend (strafschop)