Jim Schagen van Leeuwen

Wedstrijdverslag : Houten JO14-4-Bilt De FC JO14-3
Dit bericht is op geplaatst door: Nico Maris

20-10-2018 SV Houten O14-4 De Bilt O14-3 3-0

Vandaag speelden we op een zonovergoten veld 2 de eerste wedstrijd in de knock-out fase van het bekertoernooi in een samenstelling waarbij er geen sprake meer kon zijn van de O14-4. Collin, Tjitte, Niels, Finn, Joost en Scott waren afwezig ivm vakantieverplichtingen en hun plek werd ingevuld door Jisse, Lars, Sieb, Alessandro, Sjors en Tijn waardoor er van een vreemdelingenlegioen gesproken zou kunnen worden. Sinds jaar en dag weten we echter dat het inpassen van spelers uit andere teams uit dezelfde leeftijdscategorie probleemloos gaat. Dit is te verklaren door het min of meer zelfde niveau (bv zoals te zien was in het onderlinge toernooi van afgelopen jaar en wat mede samenhangt met dezelfde visie en trainingsinspanning), het vaker samenspelen van de jongen in het verleden en het feit dat de jongens elkaar buiten het voetbal goed kennen (wat een extra motivator is). Daarnaast is het door het bovenstaande en de doorgaans goede samenwerking met de collega coaches eenvoudig om een goede opstelling te maken. Kortom, vandaag zou wederom blijken dat vele handen licht werk maken.

Zoals gebruikelijk werd er verzameld voor de kantine, voorbesproken in de kleedkamer en vond de warming-up, in dit geval op veld 8, plaats. Ouders, en zelfs een enkele oom, waren massaal uitgerukt en er waren een aantal jongens uit de donorelftallen als toeschouwer aanwezig wat de wedstrijd extra sfeer gaf. De Bilt begon enthousiast en kwam een aantal keer in de richting van ons doel wat niet leidde tot verassingen. Sieb keepte hierbij een goede wedstrijd waarbij hij ook enkele keren met overtuiging uitkwam om zo een doelpoging van de tegenstander te verstoren. Het machtsblok achterin werd gevormd door Alessandro en David die elkaar goed aanvulden. David legde na afloop nog eens uit hoe hij zo makkelijk ballen afpakt: je wacht gewoon totdat ze de bal te ver voor zich uit spelen en dan versnel je voor de onderschepping. Alessandro deed dat op een andere manier waarbij ik invul: je gaat gewoon zo overtuigend het duel aan dat de tegenstander zich voortaan wel twee keer bedenkt. Alessandro vulde zijn rol goed in en kwam na enige gewenning ook enkele keren goed mee op naar voren. De gouden driehoek achterin werd gecompleteerd door Berend alhoewel hij in tegenstelling tot de afspraak wel vaak op lijn dan wel met de punt naar voren speelde. Dit initiatief werd overigens positief bekrachtigd met een fraai doelpunt en assist van zijn voet waardoor hij net als in het competitieduel tegen De Bilt dit team in de eerste helft al de das om deed. Het eerste doelpunt kwam uit een strakke voorzet van rechts van Tijn die heel makkelijk, volgens het recent getrainde, met links aangenomen en met rechts ingeschoten kon worden. Achterin werden de flanken opgevuld door Jens en Lumen die steeds beter hun draai gaan vinden in het team. Lumen schroomt als voormalig judo-er het duel niet en Jens groeit technisch en tactisch met de week. Lars speelde zowel op de flanken en de laatste 10 minuten met David centraal achterin. Hij baalde van de extra wissel waaruit vooral zijn gedrevenheid bleek. Het middenveld werd gevormd door jongens die elkaar al sinds jaar en dag kennen en bij elkaar in het team gespeeld hebben. Sjors toonde aan nog steeds de doorbijter te zijn met name door met een pijnlijke blessure van zijn grote teen (inmiddels rood-blauw aan het worden) en een wedstrijd in de benen er nogmaals voor te gaan. Het sierde hem dat hij 15 minuten voor tijd om een wissel vroeg omdat hij echt niet meer kon (itt flink zijn waarmee mogelijk het team duperende). Jules speelde deze wedstrijd vooral op de rechtsmiddenpositie wat hij goed deed en momentum naar voren creeerde. Kasper was veelal op links te vinden en leek de tweede helft te azen op een doelpunt welke ook, meer dan verdiend, volgde na een goede individuele actie. In de spits werden we in de tweede helft verrast door het spel van Tim. Dikwijls met de rug naar het doel zichzelf wat laten zakken en ballen kaatsen naar de inkomende man. Een keer kaatste hij een bal heel fraai direct door naar de diepgaande rechter aanvaller. Een ander soort spits dan Dylan: wat lui (niet negatief bedoeld) met een neusje voor de zalm. Dit liet hij wederom blijken bij zijn eerste doelpunt en door een aantal keren precies op de plek te zijn waar de bal kwam. Door de bal iets vaker eerst aan te nemen alvorens te schieten zou hij zomaar 1 of 2 doelpunten meer kunnen maken. Tenslotte was er Jisse die probleemloos aansloot in het gelegenheidsteam en nuttig voetbalde op de linker of recht flank in de voorste linie. De jongens maakten het de coaches in feite gemakkelijk. Enig organisatiewerk vooraf (om invallers te regelen) en beperkte, maar pakkende feed-back in de rust (beter gaan combineren, iets meer inzet), maakten dat ze in alle rust in de dug-out konden zitten vandaag.

Doelpunt/assist

1-0 Berend/Tijn