Ruud de Bruin

Ledenbestand: 20-10-2018

Wedstrijdverslag : Sporting
Dit bericht is op geplaatst door: Frank vd Heuvel

Zondag 7 oktober: Sporting ’70 – Houten 3: 1 – 2 (0 – 1)

Van een van onze verslaggevers uit Heemskerk:

Speelronde 3 was aangebroken en de uitwedstrijd tegen Sporting 5 stond op het programma. Met 2 overwinning al op zak waren de verwachtingen van onze meegereisde mannelijke en vrouwelijke ultra’s uiteraard hooggespannen. Kon Houten de lijn van de afgelopen 2 weken doortrekken en opnieuw de volle buit pakken...?

Os en Remon hadden gepuzzeld over de opstelling, er werd gewikt en gewogen, Russische inmenging van deze of gene maar uiteindeljk gingen 11 ‘ouwe’ gretig honden het veld in. Op het stroeve, hobbelige, harde kunstgrasveld van Sporting werd er om 11:15 afgetrapt. De ‘jonge’ honden uit Utrecht vlogen erop en na 10 seconde werd de thuisclub al gelijk gevaarlijk door een foute inspeel pass van onze verdediging. De toon was gezet.

Houten moest in de beginfase alle zeilen bij zetten en kreeg maar moeilijk grip op de wedstrijd. Sporting drong aan maar wisten hun aanvallende impulsen niet om te zetten in doelpunten. Langzaamaan kregen de gasten meer balbezit en werd er geprobeerd om de spitsen te bereiken. Veelal werd de lange bal gespeeld maar het meerendeel kwam niet aan en dus kon Houten geen gevaar stichten voor het doel van Sporting. Het hielp ook niet mee dat de grens zijn vlag continu in de lucht stak waardoor bijna alles voor buitenspel werd afgevlagd.

De thuisploeg kwam regelmatig tot aan onze 16 en dus moest er soms aan de noodrem worden getrokken. Dit leverde Sporting een vrije trap op een mooie plek zo’n 18 meter van ons doel. Onze zwarte panter zette met Zwitserse precisie de muur neer. Helaas mocht dit niet helpen om de 1-0 te voorkomen. De bal werd snoeihard door het midden hoog in het dak geschoten. De eerste tegentreffer dit seizoen was een feit. Er vielen verder geen doelpunten meer in de eerste helft en dus gingen we rusten met een 1-0 achterstand.

Na de tactische bespreking en een bakkie thee ging Houten in de tweede helft opzoek naar de aansluitingstreffer. Er zat veel meer voetbal in de ploeg van Houten dan in de eerste helft en Sporting had weinig in de melk te brokkelen. Er werd prima van achteruit opgebouwd en met een aantal steekballen werden we steeds gevaarlijker. Jacques was inmiddels ingevallen voor Toef en kreeg op rechts de bal ingespeeld. Met een goede voorzet wist hij Falk diep te sturen die kon doorlopen op de keeper. Falk besloot om de bal met een curve linksonder in de hoek te schieten en liet de doelman kansloos, 1-1.

Houten rook bloed en bleef Sporting de baas in de duels. Er werd goed gecombineerd en dit leverde kansen op voor de bezoekers. Evers moest vanwege een blessure aan onze kant het veld weer in. Direct kreeg hij een grote mogelijkheid maar op het moment van schieten kon de verdediger zijn schot nog blokken. Niet veel later gaf Ties een perfecte steekbal op Evers waardoor hij wederom alleen op de keeper kon aflopen. Deze keer was het wel raak, met een punter schoot hij de bal door de benen van de doelman en de 1-2 stond op het scorebord.

Houten speelde daarna de wedstrijd ‘professioneel’ uit en de overwinning kwam niet meer in gevaar. Wederom 3 punten in de tas! Het meegereisde publiek werd bedankt voor hun steun en moe maar voldaan werd de winst gevierd met een biertje in de kleedkamer. Houten heeft nu samen met Kampong 9 punten uit 3 wedstrijden. Aanstaande zondag komt Hoogland op bezoek en uiteraard moeten de punten op Oud Wulven blijven om mee te blijven doen om de bovenste plekken.

Bos
Toef Jacques (Marcel) Paul joram