Ruud de Bruin

Ledenbestand: 20-10-2018

Wedstrijdverslag : Voorwaarts 5-Houten 3
Dit bericht is op geplaatst door: Frank vd Heuvel

Van een van onze verslaggevers uit Heemskerk:

Erg vroeg, prima start, titel aspiraties.

Op een herfstachtige dag mochten de gladiatoren van Houten 3 zich om 8:45(!!) melden op sportpark Oud Wulven. Wie denkt dat de mannen mee moesten met hun zonen had het mis. Zelfs in de 6e klasse senioren wordt er om dit tijdstip verzameld. De eerste competitiewedstrijd stond op het programma, uit tegen Voorwaarts 5.

Het was koud, regenachtig, en met een krappe selectie van 12 fitte spelers waren de voortekenen niet al te best. Desondanks begon Houten prima aan de wedstrijd. Hoewel het eerste schot op doel al na 1 minuut van Voorwaarts was, was het Houten die de wedstrijd controleerden. In de 6e minuut stuurde Evers Martijn de diepte in en hoewel zijn voorzet niemand bereikte werd het toch een corner. Die werd prima genomen en het was Wolf die maar net over kopte. Nog geen 2 minuten later was het wel raak voor de bezoekers. Robert speelde Wolf goed in de diepte aan en liep zelf prima door. Wolf gaf de bal uitstekend terug op Robert die doorstoomde richting de goal en met zijn punt de bal langs de keeper schoot, 0-1.

De bezoekers bleven domineren en Voorwaarts had geen antwoord op het goede spel van Houten. Na een kwartier spelen kreeg Evers een grote kans op de 0-2. De keeper stond te ver voor z’n doel maar de lob mislukte helaas. Dan toch een kans voor Voorwaarts. Uit een vrije trap stonden er 3 man geen buitenspel maar de spits faalde en zijn schot ging naast. Gelijk daarna schoot Wolf in de zestien prima binnen maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de 25e minuut kreeg Houten wederom een corner. Deze werd goed aangesneden door Evers en er volgde 2 kopballen na elkaar (Wolf en Peter) maar beide troffen geen doel. Even later een levensgrote kans voor de thuisploeg. Door een mispeer in onze verdediging kon de spits vrij doorlopen richting het doel van Houten. Onze zwarte panter sprintte zijn goal uit en met een goed sliding wist hij de 1-1 te voorkomen.

Het slotakkoord in de 1e helft was voor de bezoekers. Evers nam de bal met zn hand in de 16 mee maar daar werd niet voor gefloten. Vervolgens werd hij neergelegd en de scheids floot voor een terechte strafschop. Deze werd koeltjes benut door Wolf die de bal linksonder in de hoek schoot.

We gingen rusten met een 0-2 voorsprong. Waar de gasten uit Houten het moesten doen met een kraantje met koud water (Voorwaarts was bewust of onbewust de thee vergeten) gingen de ultra’s zich opwarmen in de kantine met een bakkie. Hoewel er geen thee was voor de spelers maakte de thuisploeg dit goed met een kannetje bier na afloop, een prima deal eigenlijk.

Houten begon uitstekend aan de 2e helft en had de regie volledig in handen. Totdat Oscar zich schuldig maakte aan een handsbal. De man in het groen was onverbiddelijk en trok geel. Dit tot grote vreugde van enkele spelers en ultra’s omdat dit een ‘kratje’ bier zou opleveren. Deze werd trouwens keurig door Os ‘afbetaald’ na afloop in de kantine.

De bezoekers bleven lekker voetballen en onze debutant JW besloot om het eens van afstand te proberen maar zijn poging werd door de doelman onschadelijk gemaakt. Niet veel later gaf Evers een mooie assist door een steekbal op Wolf te geven die met een droge schuiver in de rechterhoek de 0-3 aantekende. Wederom gaf het scorebord in neon groene letters GOAL-GOAL-GOAL aan!

Wat een luxe, vorig seizoen gingen we er nog met 10-0 af in onze eerste competitiewedstrijd maar nu een 0-3 voorsprong met nog 20 min te gaan. Houten bleef doordrukken en bij vlagen werd er oogstrelend voetbal gespeeld. Zo ook in de 67e minuut. Oscar kreeg de bal en stuurde met een mooie pass Wolf de diepte in. Deze nam de bal goed mee en liep alleen op de keeper af. Werd het weer een schuiver of weet hij, net als Dennis, dat de meeste ruimte boven de keeper ligt. Dat wist hij want met een geniale lob stond de doelman verstijfd aan de grond en vloog de bal het doel in. De ultra’s hingen in de hekken maar helaas werd de goal afgekeurd wegens buitenspel.

Het mocht de pret niet drukken want niet veel later viel alsnog de 0-4. Os hakte Remon de 16 in, deze legde de bal weer terug op Os, die draaide keurig weg bij zijn tegenstander en met een droge knal schoot hij de bal langs de keeper in het rechter zijnet. Houten bleef gretig en soms zelfs iets te gretig wat Peter een gele kaart opleverde bij het veroveren van de bal. Voorwaarts raakte gefrustreerd en ook bij hen ging er iemand af met geel.

Het slotakkoord in deze wedstrijd kwam op naam van Wolf. Hij bekroonde een uitstekende wedstrijd met zijn 3e goal. Het was JW die met een (niet bedoelde zo sprak hij zelf na afloop) vrije trap het hoofd van Wolf wist te bereiken die bij de 2e paal de 0-5 kon inkoppen. Nog meer frustratie bij Voorwaarts, natrappen op Remon en wen rode kaart voor de thuisploeg.

De leidsman in het groen blies voor het eindsignaal en Houten won zijn eerste wedstrijd afgetekend met 0-5. Er werd links en rechts stiekem gesproken over titel aspiraties maar daar is het na 1 wedstrijd nog uiteraard veel te vroeg voor. Laten we voortborduren op deze ingeslagen weg en zondag mogen we tegen Kampong opnieuw aantonen waarom wij denken mee te kunnen doen om de bovenste plekken.

Bos
Vd Gun Robert Jacques Johan