Ruud de Bruin

Ledenbestand: 20-10-2018

Wedstrijdverslag : Houten 3-Kampong 21
Dit bericht is op geplaatst door: Frank vd Heuvel

Zondag 30 september: Houten 3 versus Kampong 21: 4 – 0 (3 – 0).

Van onze linkse verslaggever:

Houten in het blauw en Kampong in het blauw.
Wij spelen thuis, dus onze reservemateriaalman Ree had al een tas met groene shirtjes uit de bestuurskamer getrokken.
Al gauw bleek het om junioren shirtjes te gaan. Op zich goed voor de jongens met een afgetraind lichaam zoals Linkspeet en Heuvel, maar te klein voor onze beren en andere volslanke medespelers. Shirtjes weer in de tas en andere groene shirtjes gehaald. Tijdens het uitdelen van de shirtjes in het heilige der heiligen (want zo mag je de kleedkamer wel noemen) liepen daar vrouw Ree en vrouw Bos pardoes de kleedkamer binnen: Kampong speelt ook in het groen! Nee geen dolletje. De groene shirtjes konden weer in de tas en een ieder mocht weer met zijn vertrouwde blauwe shirt en dito rugnummer spelen. Door al dat gedoe was er van enige focus geen sprake meer. Zou dat wel goedkomen?

Kampong 21=> Waarschijnlijk worden de teams daar vernoemd naar de leeftijd van de spelers en was dit Kampong O22-1 of zoiets.
Maarr…… Wij stonden bovenaan, we speelden op veld 1, de zon scheen en de Ultras hadden hun kameraden ook meegenomen, zodat het erg druk en rumoerig was langs de lijn.

Houten startte zoals vorige week; rustig balletje rond spelen, zelfverzekerd in een 4-4-2 systeem. Het was onzeker of de wolf wel mee kon doen, want hij had wat kleine pijntjes. Zijn plan was daaom om 1 of 2 doelpuntjes te maken en zich dan te laten wisselen. De kans voor zijn eerste goal kreeg hij op een presenteerblaadje toen na een kwartier spelen de scheidsrechter naar de stip wees (het belemmeren van een aanvaller in kansrijke positie). Os gaf Wolf de gelegenheid om te doen waarvoor hij gekocht is: scoren. Wolf mocht de pingel nemen en in de wetenschap dat Kampong zo te zien geen keeper in de goal had staan van het niveau Bos, leek de pingel slechts een formaliteit.
Niets was minder waar helaas. Om onduidelijke redenen raakte Wolf de bal slecht en te zacht. Seedorf neemt de penalty’s nog beter, aldus een supporter die niet met naam genoemd wil worden. De doelpuntenmachine haperde. Kan gebeuren Piet, de volgende gaat er gewoon wel in!

Het veranderde niets aan het spelbeeld. Houten was de boven liggende partij. Kampong rende en vloog, maar kwam er nauwelijks aan te pas. In het resterende deel van de eerste helft kwamen we maar liefst tot 3 doelpunten. De een nog fraaier dan de ander. Door goed samenspel en prima afwerken werd de ruststand bepaald op 3-0. Door de drukte langs de lijn was het niet helemaal duidelijk wie er verantwoordelijk was voor de 3 doelpunten, maar toen Ria Valk om een publiekswissel vroeg was het duidelijk. Ria had de rol van Wolf overgenomen. Waar Wolf nu als bliksemafleider fungeerde, mocht Ria de balletjes erin prikken. Dit alles mogelijk gemaakt door een solide verdediging en een dynamisch middenveld.

Na de thee, die niet kwam en enkele omzettingen gingen we voor de 2e helft. Al was het 3-0, we hadden niet het idee dat het een gelopen koers zou zijn. Kampong, jong en gretig; Houten iets minder jong en oogde wat vermoeider.
Houten moest flink aan de bak. Kampong kreeg enkele corners vlak na elkaar en de 3-1 hing in de lucht. Kampong had het gevoel dat er wellicht nog wat te halen viel. Een 4e erbij maken zou ons helpen, maar de scherpte was weg bij de meerderheid van de blauwe leeuwen.

Alleen Marcel dacht er anders over. Controleert hij normaliter liever de achterste linie, dit keer stoomde hij op vanaf zijn eigen strafschopgebied ongeveer, hij bleef jagen en zelfs toen het kansloos leek ging hij door en zo verleide hij de rechtsback van Kampong tot een te korte terugspeelbal waardoor Marcel met een technische handeling de keeper omspeelde en zo van dichtbij de 4-0 binnen kon tikken.
Het was gedaan. Kampong deelde hierna nog wat speldenprikjes uit, maar meer dan een schot, welke prima gepareerd werd door onze sluitpost, zat er niet voor de jongelui van Kampong.
Met 2 wedstrijden gespeeld en gewonnen, 9 doelpunten voor en 0 tegen, mag het duidelijk zijn dat Houten 3 de te kloppen ploeg is op dit moment.

Zondag 7 oktober speelt Houten uit tegen Sporting.
Aanvang wedstrijd 11.15 uur.
De supporters bus vertrekt om 10.30 uur vanaf Oud Wulven.
Kaartjes voor de bus zijn verkrijgbaar bij Hélene M.
Wees er snel bij want: vol =vol

Zie ook de facebookpagina: Houten uit? Altijd lastig!