Ruud de Bruin

Ledenbestand: 20-10-2018

Wedstrijdverslag : Hoogland 10-Houten 5
Dit bericht is op geplaatst door: Marcel Delfgaauw

Na de geflatteerde nederlaag van afgelopen week stond nu de uitwedstrijd tegen een voor ons onbekende tegenstander Hoogland op het programma. Door blessures, werk en andere verplichtingen misten we 9 spelers. Dit betekende dat er maar 12 spelers beschikbaar waren waarvan er ook nog een 5 tal niet 100% fit zijn. We hebben nog overlegd met Hoogland om de wedstrijd uit te stellen maar Hoogland wilde voetballen en zo voldeden wij aan onze sportieve plicht en vertrokken wij naar Hoogland. De grootste uitdaging lag in de verdediging waar we met 3 andere spelers begonnen waaronder de keeper. Fabian kreeg de eer om zijn doel schoon te houden. Verder begonnen we met Tariq, Marcel, TJ, Axel, Tim, Pjotr, Arnoud, Elwin, Rutger en Kevin. Nick was wissel en zou alleen erin komen als het nodig was. De afspraak was om het veld zo klein mogelijk te houden om het Hoogland zo moeilijk mogelijk te maken en dat wij vanuit de omschakeling een snelle counter konden plaatsen. En zo trapte we af en binnen 3 minuten keken we tegen een 1-0 achterstand aan en na 8 minuten stond het al 2-0. Het beloofde een zware middag te worden. Na een goed half uur keken we tegen een 4-0 achterstand aan maar vlak voor rust wist Elwin op aangeven van TJ de bal prachtig in de kruising te krullen. Ook moest de keeper van Hoogland een aantal keren optreden al dan niet met de hulp van de lat. Omdat Hoogland nogmaals wist te scoren keken we met de rust tegen een 5-1 achterstand aan. In de rust hadden we nog een tegenvaller omdat Axel zijn blessure weer de kop op stak en dus in de kleedkamer kon achterblijven. Nick moest toch de wei in. Nogmaals benadrukt dat we korter op onze directe tegenstanders moeten zitten en we sneller moeten aansluiten. Ondanks het feit dat we beter de duels in gingen moesten we toch binnen een kwartier nog 2 doelpunten incasseren. In de 67ste minuut krulde Tim een vrije bal achter de verdediging waar alleen Elwin op reageerde en zo scoorde wij ons tweede doelpunt. Hoogland werd nonchalant en zo kregen wij een aantal goede mogelijkheden maar de keeper en het houtwerk stonden in de weg. 10 minuten voor tijd werd onbesuisd ingrijpen door de verdediging van Hoogland op Elwin bestraft met een strafschop die Pjotr onder toeziend oog van zijn familie de 7-3 binnenschoot. Tim kreeg nog last van zijn knie en Pjotr ging nog door zijn enkel kortom het zat niet echt mee. Vlak voor tijd werd het nog 8-3. De tweede helft was beter als de eerste helft maar daar is ook alles meegezegd. Ik ben ervan overtuigd dat als wij compleet zijn wij van deze ploeg kunnen winnen. De kans krijgen we nog tijdens de 2de helft van het seizoen.