Ruud de Bruin

Wedstrijdverslag : Bilt De FC JO14-4-Houten JO14-4
Dit bericht is op geplaatst door: Nico Maris

29-9-2018 FC De Bilt O14-4 SV Houten O14-4 0-3

Eenmaal op het terrein van FC De Bilt was het even zoeken naar het veld dat omgeven door een bos en een sloot in een hoek van het complex lag. Even leek het erop alsof we er alleen waren, maar na enige tijd werden de rood-witte spelers van FC De Bilt in het struikgewas zichtbaar. De coach vroeg om mildheid na een recente afstraffing door een ander team van SV Houten in het bekertoernooi. Collin was vandaag afwezig, maar dat mocht de pret niet drukken. Afgelopen weken werd er vollop getraind op combinatievoetbal met aanbieden, pasing, kaatsen en doorspelen naar de volgende linie waarbij zich het voorgaande telkens herhaalde. Dit ging op den duur behoorlijk vlot en dikwijls met een keer raken. Deze oefening werd tevens gebruikt voor de fysieke en technische training. De jongens beheersten deze speelstijl afgelopen seizoen al aardig maar uiteraard diende het nog verder verbeterd te worden. Het moge echter duidelijk zijn dat het getrainde niet altijd 1 op 1 terugkomt in de wedstrijd en er allerlei factoren zijn waarom dat zo is. Vandaag zagen we een weinig bevlogen SV Houten waarbij er afgewacht in plaats van actief aangeboden werd en ballen dikwijls te zacht werden ingespeeld. Juist dat wat we zo graag wilden en wat we ook kunnen zagen we daardoor niet goed genoeg gebeuren. Er was desondanks sprake van een groene golf in de richting van het doel van FC De Bilt waarbij vele kansen onnodig niet gecreeerd of gemist werden. Balverlies maakte het voetballen zwaar zowel fysiek als mentaal. Het laatste omdat de spelers zelf ook wel doorhadden dat het moeizaam ging. Desondanks bleven we gaan. Bij een mindere dag is er echter geen nood aan de man aangezien er altijd wel een of een aantal spelers zijn die dit team op sleeptouw kunnen nemen. Zo hield David achterin de deur goed op slot en was Berend met slim punterwerk effectief in de afronding en werd er in de eerste helft al een nuttige marge gecreeerd. Sebastiaan bracht in de rust een aantal wijzigingen aan. Er was vervolgens sprake van meer strijd maar het combinatiespel verbeterde niet wezenlijk. Door ons balverlies kon de tegenstander enkele keren vlot omschakelen maar werden de uitvallen ongedaan gemaakt door de snelheid van onze verdedigers, adequaat keeperswerk van Scott en zwak afronden van de tegenstander. Scott had zodoende behoorlijk wat te doen in de tweede helft. De tegenstander maakte het ons mogelijk om zonder afgestraft te worden te worstelen met onszelf. De boog kan helaas niet altijd gespannen staan. Dat doet echter niets af aan het proces waarin we zitten en waarbij de jongens zich geleidelijk aan het ontwikkelen zijn.

Doelpunt/assist
0-1 Berend/Niels