Dilijn van Hetten

Verslag wedstrijd 26 mei 2018
Hercules JO13-4 tegen Houten JO13-5
Aanvoerder: Mark van Riet

De laatste wedstrijd van het seizoen. Veel staat er niet meer op het spel, alleen bij verlies kan Kampong op gelijke hoogte komen, maar dat is natuurlijk puur theoretisch want de wedstrijd tegen Hercules is op papier een appeltje-eitje-binnentik-en-snel-weer-naar-huis wedstrijd.
Als het spel net zo geweldig wordt als het weer dan kunnen we op dubbelle cijfers rekenen. Ook voor de coaches is deze wedstrijd memorabel omdat voor Peter dit de laatste seizoenwedstrijd is als coach. Iedereen snapt zijn besluit, immers niemand kan de lokroep weerstaan om een meisjeshandbalploeg te gaan coachen. We zullen zijn ingetogen gedrag bij arbitrale blunders zeker gaan missen.
In het begin van de eerste helft golfde de wedstrijd op en neer op de helft van de tegenstander. De bal ging er net niet in toen Bjorn de lat raakte, de kansen volgen elkaar snel op, maar Hercules houdt stand. Totdat aanvoerder Mark de bal na een actie langs de achterlijn fraai in de korte hoek langs de keeper prikte 0-1. Marnix tikte de bal kort daarna fraai de 0-2 binnen. De buit lijkt binnen. Het thuispubliek veert op als Hercules de 1-2 scoort. Het publiek stroomt van de velden naar onze wedstrijd want een sensatie van Hercules hangt in de lucht. Houten laat zich niet gek maken door de fraaie waves die over de tribune golven en Nick scoort vakkundig op ene afgevallen bal van de keeper 1-3. De vuvuzela's van het thuispubliek gaan definitief weer de tas in na de 1-4 van Milan die ook via een actie langs de achterlijn scoorde. De jongens stropen op deze warme dag hun mouwen nog eens extra hoog op en Marnix scoort op snelheid de 1-5 en 1-6. Per ongeluk valt de 2-6 wat overigens een mooi lobje was waar onze geweldige keeper Wouter zelfs met zijn vingertoppen niet bij kon. Omdat een voorsprong van 5 doelpunten natuurlijk mooier is dacht Crijn, knalde hij er gewoon nog ff eentje in. 2-7.