Dilijn van Hetten

Wedstrijdverslag : Houten JO10-3-Focus
Dit bericht is op geplaatst door: Edgar Bolwerk

Wedstrijdverslag 19 mei 2018 SV Houten O10-3 tegen Focus O10-2
Vandaag om 10:30 spelen we een wedstrijd tegen de medekoploper in onze competitie.
Helaas zijn Thomas en Rik er niet bij, zal Valentijn zijn taak van Keeper overnemen. Gijs komt in de plaats van Thomas.
Wilco heeft een nieuwe opstelling en na de Peptalk gaan onze kerels de strijd aan dit is het team waar we al 3 jaar tegen spelen en mooie uitslagen hebben neergezet nog nooit verloren dit beloofd wat.

We spelen rustig en goed het team staat goed en alles wat onze jongens afgelopen weken hebben geleerd komt eruit. Ze verdedigen met zijn allen en aanval sluit aan tot middenlijn.
Toch zie je dat Focus niet voor niets mede koploper is achterin fysiek sterk en als er 1 van ons doorkomt wordt hij gewoon neergehaald.

Jordi ,Gijs, Jesper, en Samuel staan achterin als kerels te verdedigen en Valentijn doet het best goed als Keeper zeker in de voortzetting de ene keer kort dan een strakke bal door het midden naar Savi dan weer een hoge bal naar Sven.
Jordi speelt de bal goed in en durft mee te gaan dit is voetbal zoals het hoort.
Toch is in deze wedstrijd Gijs de motor je merkt dat hij toch een stapje eerder is en loopt veel gaten dicht. Het spel gaat over en weer Houten doet niets onder voor Focus we weten de zijkanten goed te vinden waar Merijn en Sven veel meters afleggen en ook enkele goede kansen hebben en een paar mooie voorzetten maar hij wil er niet in. Zelfs Tim loopt veel verstopt zich niet en verdedigt net als Savi goed mee. Valentijn staat echt goed ge keepen en heeft elke bal, Helaas vanuit een corner en scrimmage maakt Focus 0-1. Toch hebben we het gevoel dat dit wel goed gaat komen maar je weet het bij ons nooit. Maar gevoel is goed onze jongens gaan ervoor en Samuel geeft een mooie paas op Sven die Savi weet te vinden en dan Merijn mooi schot 1-1.
Focus komt meteen weer naar het Houten doel en door goed verdedigen van Jesper komt Valentijn in Balbezit de bal gaat naar Jordi dan Savi die Merijn weer voor de Keeper zet helaas zijn inzet wordt gestopt op de doellijn met de handen door een speler van Focus Penalty en een tijdstraf voor de speler spelbederf zegt scheidsrechter 5 minuten eruit.
Mooie kans op 2-1 maar Merijn ziet zijn schot gekeerd worden door de Keeper.
Nu hebben we helemaal overmacht met veel kansen voor Tim en Merijn toch eeft Focus ook een goede keeper maar met een man meer en na een mooie counter opgezet door Jordi en Samuel weet Tim de 2-1 te scoren. Rust

Nu is Focus weer compleet en gaan ze vol in de aanval Valentijn krijgt veel te doen en weet zijn doel goed te verdedigen maar zeker met een goeie Jordi, Jesper en Gijs samuel en zelfs Sven en Savi kan dat ook niet anders maar dan toch de 2-2 vanuit rechts met een mooie combinatie wordt het 2-2.
Gaat het dan toch de andere kant op. Niets is minder waar onze jongens gaan verder waar ze waren gebleven iedereen helpt elkaar en de ene mooie aanval na de andere zien we Marijn speelt een top wedstrijd (wat zou Wilco gezegd hebben) en Savi loopt van voren naar achteren toch is het een verdediger die de 3-2 maakt een mooi schot van Gijs. Helaas van korte duur een misverstand en het is 3-3. Houten gaat weer verder Focus wordt fysieker en onze jongens schrikken hier wel van maar vandaag gaat het er op of eronder en dan een combinatie waarvan we nog steeds verbaasd over zijn over 5 schijven van Sven naar Savi naar Merijn, naar Tim naar Savi en weer naar Tim 4-3.
Toch liet Focus zien dat ze voor de tilel gingen en na 5 doelpogingen en goede reddingen van Valentijn moest Valentijn weer capituleren 4-4.
Nog 5 minuten te gaan en weer gaat Houten in de aanval Samuel gaat mee en maakt met een mooi schot de 5-4. Van ons mag het afgelopen zijn maar Focus en de scheidsrechter zijn van mening dat de rest ook nog gespeeld moet worden en Nu laat Valentijn zien dat hij een goede stand in is van Rik eerst een schot die hij corner tikt en dan de corner die hij ver weg stompt. Focus zet nog eens aan maar Jordi en Jesper springen ervoor Valentijn pakt de Bal en schiet hem ver naar voren waar Merijn met Sven de laatste actie maken want de scheids fluit af.

Super wedstrijd met een goed team we helpen elkaar en gunnen elkaar de bal zo moet het.

Nog 1 wedstrijd tegen het Goy en een paar toernooien en dan Voetbalkamp we zijn klaar.

Edgar papa van Valentijn