Don Bouwmeester

Ledenbestand: 10-10-2018

Wedstrijdverslag : Houten JO12-3-Benschop JO12-1
Dit bericht is op geplaatst door: Rutger van Dinter

Een paar weken terug. Er leek niets aan de hand. Met 2 wedstrijden minder dan de concurrentie, bleven we lekker in de luwte van de nummers 1 en 2. In de wetenschap dat we van de Meern en van Brederodes hadden gewonnen, zou het goed komen. Enkel nog de inhaalwedstijden winnen en dan was het feest. Echter zoals vaker lopen dingen aan het eind van de competitie anders en zeker bij westrijden op doordeweekse dagen. Nadat er eerst vorige week zaterdag bij een sterk SCH gelijk werd gespeeld, diende de jongens van O12-3 op dinsdag- en woensdagavond te spelen. Zowel bij UVV als bij JSV had men spelers opgesteld uit hogere teams. Niet leuk, maar het schijnt te mogen en dus moesten onze jongens er mee dealen. Bij UVV werd verloren, maar tegen JSV werd een mooie en noodzakelijke overwinning geboekt. Afgelopen zaterdag moest dan nog wel gewonnen worden van Benschop, het team dat gaandeweg de competitie steeds beter ging spelen. In een spannende en sportieve wedstrijd stonden de blauwe leeuwen bij rust met 2-0 voor. Echter na rust draaide het spelbeeld en uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 2-2. En toen was alles ineens anders. O12-3 stond nog aan kop, maar de Meern moest die middag nog spelen, thuis tegen SCH. Bij winst zou de Meern kampioen zijn op basis van doelsaldo, ook al was het onderling resultaat in het voordeel van sv Houten. Het lange wachten ging beginnen. Omdat wij al om 08.30 uur begonnen waren en de Meern pas om 15.00 uur begon, was een ieder uitgewaaierd. En dan omstreeks 15.00 uur een foto op de groepsapp van trainer Jack. Hij was naar de Meern gereden om te kijken. Via de groepsapp hield Jack iedereen op de hoogte. De wedstrijd begon later. Een ouder van de Meern floot.. fakkels, spandoeken... maar wij wisten uit ervaring wat kampioenstress met een team kan doen. Bovendien wisten wij tot wat SCH in staat was. Voetballen tegen een tegenstander die zich al kampioen waande...meer motivatie heb je toch niet nodig? In dit verslag kan ik de spanning niet omschrijving welke er was bij alle ouders en kinderen die gekluisterd waren aan de groepsapp, maar toen Jack om 16.56 uur de verlossende woorden: "WIJ ZIJN KAMPIOEN!" doorgaf, brak er een uitzinnige vreugde los. De ouders, nog gekker dan de jongens! Alle ouders en spelers kwamen zo snel mogelijk terug naar de club, waar speciaal voor de kampioenen en disco op het terras stond. de limonade, wijn en bier vloeide rijkelijk. polonaise en spandoeken! Het bleef nog lang onrustig! Binnenkort volgt er nog een team bbq en zullen we nog een keer stil staan bij deze teamprestatie van O12-3. Jongens jullie mogen supertrots zijn! Wat hebben jullie geknokt en elkaar op een positieve manier ondersteunt! Ook de leidsters en ouders hebben uiteraard bij gedragen aan de goede sfeer. En dan Jack. Een trainer die ogenschijnlijk ietwat nonchelant en relaxt overkomt. Hij gaat speciaal naar de Meern op de slotdag! Super Jack! Namens alle spelers bedankt voor de training en coaching dit seizoen.