Joshua Davidson

Wedstrijdverslag : Faja Lobi KDS JO13-1-Houten JO13-4
Dit bericht is op geplaatst door: Nico Maris

26-5-2018 Faja Lobi O13-1 SV Houten O13-4 0-3

Vandaag reed een groot deel van het team op de fiets naar de tegenstander. Het straffe tempo deed een enkeling vermoeden dat het hier zou kunnen gaan om een extra warming-up. In ieder geval was het fietsende deel eerder ter plekke dan het deel dat met de auto ging (ondanks ongeveer een zelfde tijdstip van vertrek). Voetbal op het dak van de Ikea en Surinaamse sferen voedde het schoolreisje gevoel nog eens extra. Alles ging op een gemoedelijk tempo en de wedstrijd begon net als de vorige keer iets later aangezien de scheidsrechter zich nog om moest kleden. Onze jongens zijn zoals wellicht bekend goed in staat om op een gemoedelijk tempo te voetballen en in een hogere versnelling indien het moet. Zo ook vandaag waarbij we het mede door de hitte rustiger aan deden. Voetballend konden we ze in de eerste helft prima de baas ook al was Faja bij vlagen beter. We sloten niet goed genoeg aan en het combinatiespel was onzuiver. Desondanks kwamen we met efficient voetbal met 2-0 voor in de eerste helft.

In de rust werden de goede en verbeterpunten besproken waarbij dit in de tweede helft zoals gewenst zichtbaar werd. Enerzijds zou een tegendoelpunt onze jongens tot meer energiek spel kunnen bewegen, maar anderzijds zou de 3-0 ook een goed alibi kunnen zijn om het helemaal rustig aan te kunnen gaan doen. Faja Lobi bleef goed combineren en het lukte hen enkele keren de diepe bal te geven die telkens door onze achterhoede werd onderschept. Dinant, de invalkeeper voor Scott die geblesseerd was, had al met al weinig te doen maar was alert bij terugspeelballen. Bij vlagen combineerde Houten "als vanouds" en waren we kansrijk maar onzuiver bij de afronding. Het derde, verdiende, doelpunt kwam na goed voetbalwerk van o.a. Berend die voor de gelegenheid linksvoor stond. Een voorzet van rechts belandde via de keeper voor de voeten van Collin die geen moeite had om het net te vinden.

De O13-4 heeft zich dit jaar goed ontwikkeld waarbij vrijwel alle jongens er qua techniek en balhandelingssnelheid op vooruit zijn gegaan. Dit maakte het mogelijk om het gewenste "totaalvoetbal" via het 433 systeem te spelen in contrast met menig tegenstander die niet verder komt dan voetbal via "lange halen". Daarbij is de coaching dit jaar veel meer afgestemd op de ontwikkeling van de jongens en hebben ze al een behoorlijke tactische kennis. Zodoende kan de elftalbegeleider veel meer achterover leunen en heeft het team op eigen kracht een goed resultaat behaald. Uiteindelijk dient de motivatie met name intrinsiek te zijn. Overigens zou meer uitdaging door te gaan spelen op een hoger niveau hierbij een extra prikkel kunnen geven.

Scoreverloop/assist
1-0 Jules/Berend
2-0 Tim/via de keeper
Rust