Home-pagine SV Houten-website


Bezoekadres SV Houten:
Oud Wulfseweg 2
3992LT Houten
>Bekijk Google maps
Postadres SV Houten:
Postbus 221
3990 GA Houten

 

    Password opvragen

  
Bekijk de mobiele website (voor phone of tablet)

  Vandaag jarig:
  Don Bouwmeester
  Evalijn Ajio
  Jorn Wolfkamp
  Jos van Rooijen
  Tim vd Valk

  Updates website:
  Ledenbestand: 10-10-2018
  Wedstrijd-info: 02-02-2018
 
Wedstrijdverslag : Houten JO10-3-Brederodes JO10-2
Dit bericht is op geplaatst door: Edgar Bolwerk

Wedstrijdverslag Sv Houten O9-3 - Brederodes O9-2
Zaterdag 12 mei 2018, verslaggever John de Bruijn

Een mooie zaterdagmorgen in Houten. Vooraf aan de wedstrijd weten enkele Houtense vaders zich geïnspireerd door de bal en gaan los met voetvolleybal. Opvallend is ook dat er opeens een fotograaf (Bob) aanwezig is die de gehele wedstrijd nauwlettend gaat volgen. Hangt er iets in de lucht?

Onze tegenstander, Brederodes, stond voorafgaand aan de wedstrijd op de 7e plaats, 3 plaatsen hoger dan onszelf. Eenzelfde aantal gewonnen wedstrijden, maar met meer gelijke spelen. Een strijd tussen twee nagenoeg gelijkwaardige teams lijkt aanstaande! Kansen voor zowel onze spelers, als voor het wederom in grote getalen opgekomen publiek op mooi voetbal….

Om precies half tien fluit de scheidsrechter Ricardo voor het begin van de wedstrijd. Brederodes komt meteen goed uit de startblokken en smeedt een goede eerste aanval. Houten staat goed opgesteld en na een kluts aan de rand van de virtuele 16 komt er een counter op gang: de bal komt bij Tim die wil doorpassen op links naar Jesper die goed meekomt. Helaas weet een Brederodiaan er nog een voet tussen te zetten….

Het spel gaat op en neer, maar na 7 minuten is er een uitbraak van Brederodes. Onze keeper Rik weet het schot wel nog te pakken, maar krijgt de bal helaas niet klem. Een tweede speler van de tegenstander tikt in waardoor al vroeg in de eerste helft het 0-1 op het scorebord prijkt. Brederodes lijkt het initiatief van de wedstrijd zich te hebben toegeëigend. Meerder kansen ontstaan voor het doel van Houten en het duurt helaas niet lang voordat wederom een schot op doel leidt tot de 0-2.

Houten weet wel de bal naar voren te krijgen, maar er is onvoldoende rust en overzicht. Snelle onzuivere passes naar voren zorgen voor het nodige balverlies. Ook een prachtige hoekschop van Jordy leidt niet tot een verandering van de stand. Aangemoedigd door coach Wilco gaat Houten feller de strijd aan, de scrummages nemen toe. Een aanval van Brederodes wordt gecounterd, de aanvoerder van de dag Sven gaat 2 man voorbij en zet de bal scherp door naar Tim die op links goed vrijloopt. Helaas heeft de bal te weinig snelheid……

En zoals het zo vaak gaat, als ook dit soort kansen niet leidt tot echte kansen, doet de tegenstander dat wel. In de
15" is er een afstandsschot, buitenkantje rechtervoet, tegen de tweede paal. De bal die terugkaatst wordt door een andere Brederodiaan gemakkelijk ingetikt, Rik kansloos achterlatend: 0-3…. De wedstrijd gaat heen en weer, met veel snel balverlies. De tegenstander oogt wel rustiger en weet de bal iets beter in de eigen gelederen te behouden. Iets dat zich uitbetaald, want een paar minuten later leidt wederom een afstandsschot tot doelpunt tegen. Onze keeper kan hem net niet klem krijgen….0-4..

Toch geeft Houten zich nog niet gewonnen. Jesper breekt door op rechts, speelt de bal naar Marijn, die via Xavi de bal bij Samuel weet te krijgen. Zijn schot gaat met een boog net over de linkerhoek. Jammer!!
Samuel schiet de bal met een boog net over linkerhoek. Ook onze keeper Rik blijkt mentaal standvast en blijft ervoor gaan: een straf schot op doel pakt hij klemvast. In deze fase waarin Houten de wedstrijd toch weer naar zich toe lijkt te trekken, pakt Thomas de bal af van een tegenstander, speelt twee man voorbij en zet de bal mooi door naar Xavi. Jammer genoeg krijgt hij de bal niet onder controle, anders was er vast een schot op doel te verwachten geweest. Meteen daarna verspeelt Brederode weer de bal. Jesper ruikt zijn kans, maar het schot was toch van een te grote afstand om de keeper het leven moeilijk te maken. Meteen daarna weet Jesper de bal wederom te onderscheppen, door te zetten naar Xavi die twee man naar zich toe weet te trekken en daarna de bal diagonaal voor te zetten naar de tweede paal, recht voor de voeten van Sven: jawel de 1-4 is een feit.

Is dit dan het keerpunt in de wedstrijd? Met nog een paar minuten te gaan tot de rust moet Houten zich vooral toeleggen op verdedigen en doet dat met verve: Jordy weet een aanvaller op "uit" te zetten samen met zijn partner in het verdedigende blok van Houten Valentijn. Thomas onderschept de bal van een Brederodiaan en weet hem naar Tim door te leggen. Helaas kan deze zijn man niet voorbij waardoor we de rust ingaan met drie doelpunten achterstand.

In de rust brengt Wilco zijn spelers bij elkaar en steekt van wal met een inspirerende speech met een serieuze ondertoon. En dat lijkt zijn vruchten af te werpen aan het begin van de tweede helft. Er wordt meteen meer overgespeeld met al snel een schot op doel van Thomas. De counter van Brederodes is vervolgens echter snel en meedogenloos effectief 1-5!

De verwachting is dat Houten het langzamerhand gaat opgeven, maar er wordt niet geklaagd door de mannen. Men gaat door. Marijn weet op rechts door te breken, waarna de bal door Jesper op doel wordt geschoten. Niet dit schot, maar na een scrummage die door Samuel wordt gewonnen en het daaropvolgende schot van Xavi, weet men dan toch het publiek weer in beroering te brengen: 2-5. Is er dan nog hoop in de wedstrijd?

Houten heeft zich zelf echter nog niet neergelegd bij de uitslag. Marijn gaat op rechts 3 man voorbij en gaat een combinatie aan Tim die de bal mooi naar hem teruglegt. Het schot van Marijn wordt helaas gekeerd door de keeper van de tegenstander.

Nee dus, al snel na het doelpunt weet Brederodes op te krikken naar 2-6 ....en twee minuten laten in een volgende aanval weet de spits van Brederodes zich wederom vrij te lopen voor het Houtense doel met de 2-7 tot gevolg. Houten blijft echter strijdvaardig ondanks alle balverlies: Valentijn weet de bal met een venijnig en strak schot op de lat te krijgen, maar helaas leidt het niet tot een doelpunt voor onze blauwen.

Brederodes zet de zegetocht echter door en snel ontstaat er weer een gevaarlijke situatie voor het doel van Houten. Het schot weet Rik nog aan te tikken, maar ook Valentijn die de bal nog op de lijn probeert te keren is niet in staat om de 2-8 te voorkomen.

De aanvalsgolven van de tegenstander lijken door te gaan, maar Jordy, standvastig en stevig als altijd, weet goed een aanstormende man te neutraliseren. Houten veert nog op… Marijn heeft weer een mooie een-twee met Tim die de bal doorlegt op Sven. Die neemt zijn tijd, plaatst de bal, maar te zacht, waardoor de keeper nog een kans heeft om dit potentiele Houtense doelpunt te verijdelen. Een hoekschop van Xavi direct strak op de eerste paal leidt nog tot een gevaarlijke situatie en een scrummage met een bloedneus van de keeper tot gevolg. Bredodes heeft nog een 100% kans als hun spits alleen op Rik afgaat. Deze laat zich echter niet verschalken en voorkomt dat de bal door zijn benen wordt gespeeld. Jesper weet de bal vervolgens op te pakken en met een mooie dieptepass naar Sven te spelen die voor de einstand tekent van deze ochtend: 3-9.

Een wedstrijd waarin Houten te weinig tijd nam om te kijken, te controleren en goed over te passen en daarmee haar eigen spel op te leggen aan de tegenstander. Mentaal heeft ons team het koppie echter niet laten hangen (terwijl daar soms toch alle aanleiding voor was;-). Kortom alle hoop voor andere resultaten, desnoods puur op doorzettingsvermogen, in de laatste drie wedstrijden die nog zijn te gaan in deze competitie.

John papa Sven


Voetbal & zaken
Businessclub
Voetbalschool

Clubkaart
 
Topsponsor
1
 
Clubsponsor
2
2
2
2
2
2
2
 
Leveranciers
4
4
4
4
4
4
4
4