Fabian vd Post

Wedstrijdverslag : Jonathan JO10-3-Houten JO10-3
Dit bericht is op geplaatst door: Edgar Bolwerk

Verslag wedstrijd Jonathan O10-3 - SV Houten O10-3

Het is zaterdag 5 mei, Bevrijdingsdag en de vlaggen hangen uit. Het is prachtig weer en er hangt geen wolkje aan de lucht. Laatste weekend van de meivakantie voor de kinderen uit Houten.
O10-3 speelt een wedstrijd om half negen uit tegen Jonathan in Zeist. Een beetje vroeg maar dan kunnen we nog wel de hele dag van het mooie weer genieten.
Tim, Thomas en Merijn waren er niet bij maar we kregen versterking uit O10-2 in de vorm van Gijs en oud-teamgenoot Dean.
Jonathan staat 2de in de competitie maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. De laatste wedstrijd uit bij Jonathan verloren we met 8-0 dus we zijn gewaarschuwd.

De 2de helft gaat van start: Achterin Valentijn en Jordy, middenveld Sven, Samuel en Dean en voorin Savi. Jesper en Gijs staan wissel.
Jonathan voetbalde sterk, veel goede passes en individuele acties. Ze controleerde de wedstrijd en zette druk op Houten. Maar ook al zijn ze een klasse beter, Houten vocht voor de bal en de verdediging stond goed georganiseerd. Zo waar kregen we al vrij snel een kans. Een mooie snelle counter door een steekpass van Sven dwars door het midden op Dean. Het schot van Dean miste net wat precisie waardoor de keeper de bal kon pakken. Maar klaarblijkelijk waren er dus mogelijkheden tegen dit sterk spelende team. Vrij snel daarna kregen we ook nog een corner na een combinatie tussen Dean en Savi. Maar de grote verdedigers van Jonathan konden de bal snel wegwerken en er volgde een uitbraak van Jonathan. Maar iedereen deed zijn plicht en verdedigde mee. De combinaties van Jonathan voorin waren mooi om te zien maar vaak waren daar Valentijn en Jordy om als achterste linie de bal weg te werken. Jesper en Gijs maakten op hun beurt veel meters aan de zijkant waar Sven, Dean en Samuel de bal op het middenveld probeerden op te vangen om Savi te voorzien.
Uiteindelijk kregen de mannen van Jonathan toch kansen op doel maar door puik werk van Rick bleef het doel schoon. Totdat het technisch sterke blonde maar kleine jochie weer inviel bij Jonathan. Uiteindelijk wist hij door een mooi geplaatst schot in de kruising het eerste doelpunt te maken in het tweede bedrijf. Rick was kansloos. Daarna ging het spel heen en weer waar Jonathan nog veel kansen kreeg en wij op de counter loerde. Gijs veroverde de bal achterin en gaf een strakke pass op Savi. Met vier man tegen twee verdedigers moesten we dit kunnen uitspelen maar helaas belandde het directe schot van Savi in de handen van de keeper. Het leek of Jonathan iets meer ontzag kreeg voor Houten (of ze deden iets rustiger aan maar dat klinkt minder leuk). Houten zette steeds meer druk en op een gegeven moment stond onze achterste linie zelfs ongeveer op het middenveld. Nadat Dean de bal op het middenveld onderschepte gaf hij een goed pass naar Sven. Sven zette het op een lopen en kwam oog in oog met de keeper die net iets te vroeg zijn doel uitging. Op z'n Svens wordt de keeper gepasseerd en volgde de gelijkmaker in de tweede helft. Knap gedaan! Vervolgens gaat het spel heen en weer waar Jonathan nog veel kansen kreeg. Gijs kopte nog een strakke corner zo wat uit het doel, Valentijn zat als een pitbull de aanvallers op de huid, Samuel verdedigde ook goed mee en gaf hier en daar goede passes en Rick was er telkens als de kippen bij als de tegenstanders in schietpositie kwamen. Ook al kreeg Jonathan kansen het lukte ze niet om nog een doelpunt te maken. Ook wij kregen nog kansen door uitbraken van Jesper, Sven en Jordy, waarbij de laatste als vleugelspits nog twee mooie voorzetten gaf. Maar ook Jonathan verdedigde goed. Sven kreeg nog een laatste mogelijkheid op doel maar helaas ging de bal net naast. En zo eindigde de tweede helft in een 1-1 en hebben de jongens goed gestreden tegen dit sterke team uit Zeist. Knap gedaan mannen!

Nou hoor ik je denken; uhh we hadden toch verloren en er is toch ook een eerste helft gespeeld? Dat klopt. Maar anders dan de overmacht van Jonathan en dat er in de eerste helft ongeveer om de 4 minuten een tegendoelpunt viel, was er niets het vermelden waard. 6:0 bij rust.
De tweede helft werd het pas een echt gevecht. We kwamen in opstand, hebben sterk verzet getoond en konden de tegenstanders weer terugdringen tot eigen grondgebied. De eer was gered met onze treffer en dit was onze bevrijding.
En dat alles op deze prachtige 5 mei🇳🇱😉

Groet Raoul