Collin Uiling

Ledenbestand: 14-09-2018

Wedstrijdverslag : Houten 4-Rivierwijkers 2
Dit bericht is op geplaatst door: Jeroen Smits

Het is 15 april en Sv Houten 4 is al 5 wedstrijden ongeslagen. Vandaag een lastige tegenstander, de vorige keer hadden we namelijk 6-1 verloren, waarbij de scheidsrechter ze bij een 0-1 achterstand aardig op weg hielp door een onterechte penalty en een buitenspel goal. Vandaag dus de mogelijkheid om een reeks neer te zetten, waarbij toch echt 2 handen benodigd zijn om de ongeslagen wedstrijden te kunnen tellen. Om dit te bereiken werden de volgende 11 spelers opgesteld.

Gino – Jorian – Nick – Luit – Sietse
Savoy – Chris – Jesper
Kenny – Diks – Rohan

Ollie die terug is van een blessure had aangegeven in de 2de helft 20 minuten te kunnen spelen en Tommas uit zaterdag 4 deed gelukkig ook mee (waarvoor dank). Tijdens de 1e helft kwam Sjors na een wild vrijgezellenweekend onverwachts ook nog en zodoende toch nog 3 wissels.

De 1e helft begon rommelig, wij hadden weinig rust in ons spel en wanneer we de bal hadden was het snel lang en onnauwkeurig. Bij Rivierwijkers was meer rust, ze hadden dan ook enkele prima spelers rondlopen die makkelijk konden kappen en draaien. Gelukkig konden we het na de 1e 15 minuten redelijk neerzetten, waardoor er eigenlijk geen echte grote kansen werden gecreëerd. Wij kwamen ook niet verder dan enkele tegenaanvallen, de ruststand was dan ook 0-0.

In de rust kwam Ollie erin voor Savoy, waardoor Rohan een linie naar achter ging. Verder kwam Tommas voor Sietse, waardoor Jorian op linksachter kwam te staan.

De 2de helft begon en het spel van onze kant was een stuk beter. Er werd meer gevoetbald en hieruit werden ook kansen gecreëerd. Chris stuurde Rohan diep die vervolgens met een keurige voorzet de bal aan Diks gaf, die met zijn wereldberoemde buitenkantje links (aangezien die rechts alleen met lopen gebruikt) ons op een 1-0 voorsprong bracht. Doordat vervolgens hun nummer 10 naar de kant ging, hadden wij meer tijd voor de opbouw. Hieruit kwam nog een mooie kopkans voor Diks, echter ging deze net over. Aangezien Ollie 20 minuten kon spelen werd die vervangen door Sjors, die dus zowaar voorin mocht spelen. Nog geen 10 tellen later kreeg die al een opgelegde kans, helaas belanden zijn poging op de paal. Rivierwijkers kwam niet verder dan enkele pogingen die door keeperswerk en hard werken werden ontkracht. Gelukkig maakte Rohan door een knal in de lange hoek de 2-0, waardoor we iets meer rust kregen. Uiteindelijk schoot Chris nog een vrije bal op de lat, al vorens hij met kramp werd gewisseld voor Savoy. De scheidsrechter had er vervolgens zin in, of hij had nog geen zin om naar huis te gaan, niemand die het weet, aangezien hij 8 minuten blessuretijd erbij trok. Gelukkig was het dan toch zo ver en zo is SVH4 al 6 wedstrijden ongeslagen. Misschien maar is terug kijken in het archief of dit ook de langste is?? Komende woensdag kan nummer 7 erbij, aangezien we dan nog voor de beker mogen aantreden.

Verslaggever: Chris van de Vecht