Lars Johan

Zaterdag 14 april
Odijk O17.1 - SV Houten O17.2
Uitslag

Na de mooie uitslag in de voorgaande wedstrijd waar met name in de eerste helft goed werd gevoetbald stond vandaag alweer een interessante wedstrijd op het programma. De tegenstander was Odijk, een team dat wisselende resultaten behaald en een 9e plaatst op de ranglijst inneemt. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld met ‘echt’ gras en de weersomstandigheden waren prima.

1e helft
Houten begon sterk aan de wedstrijd en drong direct de tegenstander terug op eigen helft. Na wat aftasten van beide ploegen kwam het eerste gevaar van Houten. Merlijn probeerde het van afstand maar de bal ging maar net over het doel. Ondanks het hobbelige veld lukte het Houten aardig om het balletje rond te laten gaan. Een scherp gegeven voorzet van Tim werd verkeerd weggewerkt door een verdediger van Odijk en de bal plofte achter de keeper [0-1]. Odijk was iedere keer een stapje te laat en het spel speelde zich voordurend op de helft van Odijk af. Nadat eerst nog een goede kans van Isay goed werd gekeerd door de keeper was het in de 15e minuut toch raak. Een mooie loopactie van Sam en een bekeken schot zorgden voor de 0-2. Het leek een makkelijke middag te worden voor Houten en de druk bleef aanhouden. Achterin stond het vandaag weer erg goed en Max kreeg alleen een paar terugspeel ballen te verwerken. In de 35e minuut was het weer een mooie aanval via diverse schijven waar Isay zijn doelpunt kon meepikken [0-3]. Na 40 minuten, met hierin prima voetbal, konden beide teams even op adem komen en floot de scheidsrechter voor de rust.

2e helft
Het blijft iedere keer toch weer lastig om je op te laden voor een tweede helft met een riante voorsprong op zak. Waar iedereen had verwacht dat Odijk er bovenop zou klappen was het toch weer Houten dat gemakkelijk het balletje liet rondgaan. Het duurden echter tot de 60e minuut voordat er weer een treffer te noteren viel. Tim kon de bal hard achter de overigens goede keeper van Odijk schieten [0-4]. Stelde Odijk hier dan niets tegenover? In de 65e minuut was er dan het eerste gevaar maar Max stond weer goed opgesteld en de bal ging in het zijnet. Odijk ging iets meer vooruit voetballen en dat leverden meer ruimte op voor onze aanvallers. Isay vloog op rechts langs zijn directe tegenstander en stelde Tim in staat om de 0-5 binnen te tikken. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd kreeg Rens nog een goede mogelijkheid om de score uit te breiden maar het bleef vandaag bij een mooie 0-5 overwinning.