Joost Hogenbirk

Wedstrijdverslag : Houten JO10-3-Bilt De FC JO10-3
Dit bericht is op geplaatst door: Edgar Bolwerk

SV HOUTEN o10-3 vs FC DE BILT o10-3

Het is zaterdagochtend 14 april 2018. We moeten om 8.50 uur aanwezig zijn. Iedereen was ook op tijd. Maar het belangrijkste het is lekker voetbalweer. Dus het beloofd wat vandaag. Iedereen was op tijd dus gelijk maar de kleedkamer in. Spullen in orde maken en luisteren naar wat de trainer/coach nou weer te zeuren heeft. Dat was niet zo moeilijk, hij was kort maar krachtig. Degene die geen zin had vandaag kon zijn trainingspak de hele wedstrijd aanhouden. Maar gelukkig hadden we er allemaal zin in. En dat was na later bleek ook te zien. Even de zeperd van vorige week tegen Candia’66 besproken. Daarna weer over tot de orde van de dag. We hebben 5 punten besproken wat ik belangrijk vindt. 1) voetballen doen we met elkaar dus gun elkaar de bal als die er beter voor staat. 2) bal kwijt geraakt kan gebeuren maar probeer hem in ieder geval terug te veroveren. Want aanvallen doen we met zijn allen, dus verdedigen ook. Scheelt een hoop vissen voor Rick. 3) Blijf bij je tegenstander lopen en steek gerust je voet eens uit. Onthoud zijn nummer dat is jouw man. Hebben die van FC de Bilt geen rugnummers. lekker dan. Houd dus je positie. 4) Probeer elkaar te coachen. 5) En de laatste en eigenlijk de belangrijkste speel vooral met PLEZIER. Zo gezegd zo gedaan. Op naar veld 5A wat een knollentuin weer. De warming up ging goed na de omstandigheden. Er was nog een wedstrijd bezig dus even improviseren. We beginnen vandaag met Rick in de goal, Valentijn als verdediger. Op het middenveld Merijn op rechts Thomas als verdedigende middenvelder, Jesper op links en Samuel als aanvallende middenvelder. En Savi in de spits. Jordi, Tim & Sven in de wissel.
De wedstrijd begint stipt op tijd om 9.30 uur. We beginnen goed. De afspraken worden goed nagekomen. Er werd erg goed gevoetbald en na 6 minuten lag de bal in het netje. Maar nu een keer in het goede netje. Savi mag hem op zijn naam schrijven. Na een mooie aanval die opgezet werd door Samuel die de bal goed doorspeelde naar Jesper die de bal weer klaar legde voor Savi die hem beheerst afrondde. De bilt kreeg geen vat op ons. Heerlijk. Na wat over en weer spel, maar waar o10-3 de bovenliggende partij was kwam de bal bij Jesper. Die haalde verwoestend uit. Maar zijn vizier stond op een paar cm na niet helemaal goed. De bal kwam vol op de paal. Achterin ging het ook erg goed met Thomas en Valentijn en later Jordi. Rick had een rustige 1e helft ook weleens lekker voor hem. Het middenveld met Merijn, Samuel, Jesper en later Tim speelde ook lekker er werd lekker gevoetbald. Er ging natuurlijk ook weleens wat mis. En dat mag ook anders heeft Rick niks te doen. Die pareerde een bal, met een save a la Jerzy Dudek. Als een kat in de lucht tikte hij de bal aan die anders zo de kruising had ingegaan. Prachtige redding. Ik houd daar zo van. Alleen jammer dat hij hem niet klem had ; ) . Daarna veel passes gezien van Thomas, die de raad van zijn trainert opvolgde dat hij wat vaker mag overspelen. Jordi die bijna als vanouds strooide met passes. Samuel met zijn steekpasses. Sven die veel goochelde met afwisselend sukses maar nu de bal bij Tim kreeg die beheerst afrondde. Het is de verdiende 2-0. Dit is overigens gelijk de ruststand die overigens hoger had moeten uitvallen. In de rust gezegd dat het bijna perfect was en dat iedereen staat te genieten van jullie langs de lijn. Hopelijk in de 2e helft ook zo. Maar de 21 jarige fusieclub tussen FAK & BFC had toch een antwoord op ons spel. Zij gingen spelen zoals wij de 1e helft speelde en wij hadden er net als hun in de 1e helft geen antwoord op. Al gauw werd het 2-1 vanuit de counter. Jesper verloor de bal en verzaakte mee te verdedigen. Het jochie met de lange blonde manen scoorde. Prima speler overigens. We hadden het even moeilijk. De medespelers werden even niet gevonden. Maar we bleven er hard voor werken. De ene na de andere aanval werd door ons weggewerkt. Iedereen gooide zich in de strijd. We stonden onder druk. Maar als we er dan uitkwamen kregen we toch mogelijkheden op kansjes. Maar toch was het billen knijpen. De 2-2 hing in de lucht. gelukkig bleef die er ook gewoon hangen. Maar bij een aanval van de FC de Bilt onderschepte Jordi de bal die hem met een loepzuivere harde pass naar Merijn speelde en die deed hetzelfde naar Tim. Binnen 5 seconde lag de bal in het doel. Want Tim ronde deze schitterende aanval met een hard schot af 3-1. Wel tegen de verhouding in maar wat geeft het. De Bilt drong weer aan. Een speler van De Bilt draaide weg bij Jordi en haalde verwoestend uit. Rick was nu kansloos op dit schitterende doelpunt. 3-2 dus. Maar we bleven knokken voor de 3 punten. Er werden ballen over de zijlijn getrapt door Savi. Ja, ook dit is voetbal jongen. Tijdrekken noemen wij dit. Thomas heeft nog veel weggehaald. Jordi en Valentijn die voor gevaar voor eigen leven zich voor de bal wierpen. Maar gelukkig floot de scheidsrechter af. De dik verdiende overwinning is een feit 3 punten in de pocket. Wat ben ik enorm trots vandaag op jullie vandaag. Het 1e helft erg goed gevoetbald, het 2e helft heel erg hard gewerkt en dat hoort ook bij voetballen.
Een enorme TROTSE trainert/coach,
Wilco (vader Jordi)