Jaydenn de Graaf

Wedstrijdverslag : Houten MO13-1-Soest SO MO13-2
Dit bericht is op geplaatst door: Romy Bosch

HOUTEN MO13-1 - SO SOEST MO13-2

Vandaag stond er een inhaalwedstrijd op het programma thuis tegen So Soest.
Een groot aantal meiden moesten in de middag wedstrijden spelen op het schoolvoetbaltoernooi.
Fiene en Annemarijn waren geblesseerd en Romy was weer terug van een hamstring blessure dus werd Zoe erbij gehaald.
We begonnen met Eline op doel , achterin Vanya , Sophie S , Robin en manal , middenveld Veere , Romy en Eloise en voorin Nine , Lucia en Feline. In de wissel achterin Sophie K , middenveld Lynn en voorin Zoe.
Houten begon zeer moeizaam en bijna alle duels werden gewonnen door So Soest.
Of dit met vermoeidheid te maken had weet ik niet maar de speelsters van Houten waren vaak een stapje te laat.
De aanvalsters van So Soest waren balvaardig en Fysiek sterk en de verdedigers konden ze soms met 3 speelsters niet afstoppen.
Eigenlijk was alleen Sophie S achterin Top. Na 10 minuten spelen werd het 0-1 voor So Soest.
Na 25 minuten werd het 0-2 door een eigen doelpunt van Lucia die een corner bij de eerste paal verlengde met het hoofd in de verre hoek . Houten was nauwelijks gevaarlijk maar p slag van rust wist Zoe na goed druk zetten de bal te veroveren en te scoren 1-2.
Met deze stand gingen we de rust in.
Sommige meiden liepen lachend van het veld en de trainers waren hier niet blij mee want met een achterstand en slecht voetbal was er weinig reden om te lachen. Na een flinke peptalk in de rust en het gegeven dat het maar 1-2 stond en er nog van alles mogelijk was als er wat meer inzet werd getoond. Na de rust een beter spelend Houten en So Soest werd steeds meer terug gedrongen.
Helaas zat er op het laatste moment steeds een voetje tussen , was de eindpass slordig of werd de verkeerde keuze gemaakt.
So Soest was soms gevaarlijk op de counter en 8 minuten voor tijd wist een aanvalster van So Soest omringd door drie verdedigsters te scoren (dit mag gewoon ons niet overkomen maar de wil om te winnen was bij So Soest vandaag gewoon groter).
Om er nog een slot offensief uit te persen ging Houten met 4 aanvalsters voetballen .
Gelijk vanaf de aftrap wist Houten te scoren en werd het 2-3 en was de spanning terug.
Een minuut later ging Zoe alleen op de keepster van So Soest af en deze kon redden met haar grote teen en voorkwam hierdoor de gelijkmaker. Een ware belegering op het doel van So Soest volgde. Een schot van Romy ging rakelings naast en een schot van Manal werd door een speelster van So Soest van de doellijn gehaald. Hierdoor bleef de verdiende gelijkmaker gezien de tweede helft helaas uit maar waren de trainers wel tevreden over de tweede helft.
De spanning is door onze nederlaag weer helemaal terug in onze poule en vanaf nu is elke wedstrijd een finale.
Te beginnen volgende week uit bij VVIJ.

Twee trotse trainers en leidster.