Jaydenn de Graaf

Wedstrijdverslag : Houten MO13-1-Schalkwijk MO13-1
Dit bericht is op geplaatst door: Romy Bosch

HOUTEN MO13-1 - SCHALKWIJK MO13-1

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Schalkwijk MO13-1 op het programma.
Een tegenstander die we op ons eigen paastoernooi tegen kwamen in de finale en waar we met een prachtige counter met 1-0 van wisten te winnen. Dus een zeer pittige tegenstander.
Annemarijn is nog steeds geblesseerd aan haar enkel , Fiene voorlopig uitgeschakeld met een hersenschudding en Romy met hamstringklachten. Dus hielden we twaalf speelsters over en werd Zoe erbij gehaald om ook aanvallend wat te kunnen wisselen.
We begonnen met Eline op doel , achterin Vanya , Sophie S , Robin en Manal , middenveld Veere , Lynn en Eloise en voorin Nine , Lucia en Feline. In de wissel begonnen Sophie K en Zoe. Het was prachtig weer en een groot aantal meiden was ervan aan het genieten.
Schalkwijk daar in tegen was wel scherp en zo wonnen ze makkelijk de duels en drongen Houten terug.
Na 5 minuten was het al 0-1 een corner verdween rechtstreeks in het doel. De verdedigster bij de eerste paal , de keepster en nog twee speelsters van Houten stonden te dromen waardoor we onnodig op achterstand kwamen. Daarna waren we nog niet wakker want de volgende corner ging via de lat over en zo ontsnapte we aan een grotere achterstand. Alleen Nine was af en toe gevaarlijk in de eerste helft maar ze wist niet te scoren. Dus gingen we rusten met een 0-1 achterstand.
In de rust kregen de meiden te horen dat verliezen niet erg is maar dat we wel minimaal inzet verwachten en de wil om te winnen.
Gelukkig werd er goed geluisterd door de meiden van Houten en zagen we de tweede helft een heel ander speelbeeld.
Houten zat er kort op en echt elk duel werd gewonnen waardoor Schalkwijk steeds verder terug moest en zelf nog nauwelijks aan aanvallen toe kwam. Na ongeveer 10 minuten in de tweede helft kwam Lucia goed voor haar direkte tegenstander nam de bal in een vloeiende beweging mee waardoor ze alleen op het doel van Schalkwijk ging en de bal prima binnen schoot 1-1.
Houten ging op zoek naar meer maar was soms wat te gehaast en slordig in de afwerking.
Maar 10 minuten voor tijd was het plotseling toch raak een schot van Feline rolde zachtjes maar precies naast de aal binnen 2-1.
Schalwijk probeerde nog wel o zoek te gaan naar de gelijkmaker maar de meiden van Houten gaven 125 procent waardoor Schalkwijk nauwelijks in de buurt kon komen van het doel van Houten.
Na het laatste fluitsignaal was de opluchting groot en de blijdschap groot.
Meiden we kunnen allemaal goed voetballen maar voetbal begint met inzet en de wil om te winnen en dat hebben jullie zeker in de tweede helft laten zien. We zijn nu koploper en elk team zal iets extra geven om jullie te verslaan. Woensdag opnieuw een wedstrijd thuis tegen SO SOEST MO13-2 en die staan derde dus we kunnen ons borst nat maken.

Twee trotse trainers en leidster