Lars Johan

Ledenbestand: 15-07-2018

Wedstrijdverslag : HDS 3-Houten 4
Dit bericht is op geplaatst door: Jeroen Smits

Het is weer zo ver!!! Zondagochtend kwart voor 10. Deze keer om richting Leersum/HDS te vertrekken. Een kleine selectie van 12 man waarvan Guido heeft aangegeven alleen in te vallen als dit echt nodig zou zijn.

Tijdens het verzamelen werd er al gesproken over de tegenstander van vandaag. Een tegenstander waarvan we op voorhand de uitslag al kunnen vastleggen. Van de laatste 7 gespeeld werd er 5 keer gelijk gespeeld en als ik er naast zit 4 keer misschien.

De fitste 11 mogen starten in de volgende opstelling;
Gino
Luit - Sjors - Nick - Jorian
Savoy - Rohan - Jesper
Kenny - Dok – Dion

Zoals altijd zijn we voorafgaand aan de wedstrijd al opzoek naar excuses om ons in te dekken. Tijdens de warming up hoorde ik een aantal kreten voorbij komen;
• Poh wat een veld / wat een plaat
• Jezus wat is het warm
• Last van m’n lijf

Hoe dan ook starten we de wedstrijd met het zonnetje in de rug. In de beginfase laten beide ploegen zien dat we niet voor elkaar onder doen. Over en weer worden er kleine kansen gecreëerd, maar wordt er niet gescoord. De grootste kansen worden gecreëerd uit dode spelmomenten, maar zonder resultaat. Een niet heel boeiende eerste helft die beide ploegen zonder schade hebben overleeft.

De start van de tweede helft doet niet heel veel onder van het spel in de eerste helft. Beide ploegen proberen te voetballen, maar slordigheden en onzuivere passing maken het onderscheppen van de bal wel heel gemakkelijk. Ondanks de onderscheppingen en de counters die ontstaan is er nog niet gescoord. Wederom worden zowel Houten als HDS gevaarlijk uit de corners. En dat blijkt. Na een aantal goede corners zit ditmaal de keeper in de weg, maar deze verwerkt de bal niet ver genoeg waardoor Jeppie (de man die onder druk wel kan voetballen) de bal verrassend en eigenlijk uit het niets, "verwoestend" (voor zijn doen) achter de keeper schiet. Eindelijk heeft SV Houten de voorsprong te pakken. Houten dat af en toe toch aardig combineert weet op deze manier Dok te bereiken die hem aardig afwerkt. 0-2 zou je denken. Helaas dacht de grens hier anders over waardoor de scheids de 0-2 afkeurt. Toch blijft Houten aanzetten om de score uit te breiden. Voetballend vanuit de achterste linie om voor de goal te komen is een prima gedachten. Echter bleef het bij die gedachten want de uitvoering leidde de tegentreffer van HDS in. 1-1 is de tussenstand met nog een klein kwartier te spelen. Beide ploegen komen nog wel voor de goal maar door een aantal fraaie reddingen van onze keeper blijft de stand 1-1. Een stand die we op voorhand al hadden kunnen invullen.

De eindstand dus 1-1 die ervoor zorgt dat Houten al 4 wedstrijden niet heeft verloren. Een prima reeks om voort te zetten in de Beker.

Cheers
Dion