Home-pagine SV Houten-website


Bezoekadres SV Houten:
Oud Wulfseweg 2
3992LT Houten
>Bekijk Google maps
Postadres SV Houten:
Postbus 221
3990 GA Houten

 

    Password opvragen

  
Bekijk de mobiele website (voor phone of tablet)

  Vandaag jarig:
  Dyon van Luxemburg
  Matti Sillen
  Ron Cannemeijer

  Updates website:
  Ledenbestand: 14-09-2018
  Wedstrijd-info: 02-02-2018
 
Wedstrijdverslag : Houten JO13-4-DVSU JO13-2
Dit bericht is op geplaatst door: Nico Maris

Houten O13-4 - DVSU O13-2 5-2

Afgelopen weekend stond voor ons elftal de wedstrijd tegen de nr.1, DVSU O13-2, op het programma. Weliswaar hebben we er pas 3 speelronden op zitten en hebben door de vrieskou de meeste teams pas 2 wedstrijden gespeeld, maar toch. We mochten zelf als de nr.2 aantreden. Beide teams hadden hun twee wedstrijden tot op heden gewonnen en alleen door een iets beter doelsaldo stonden zij op 1.
Gelukkig heeft iedereen de winterse periode tijdens de voorjaarsvakantie goed doorstaan en los van de langdurig geblesseerde Naoufal was alleen Dylan afwezig. 14 man stonden te trappelen de uitdaging aan te gaan.
Helaas was de technische staf vandaag niet compleet doordat Nico een weekenddienst moest draaien. Daarom ook is dit verslag door ondergetekende opgemaakt.
De voorbereiding verliep, op een klein incident na, voorspoedig. Ondanks dat de tegenstander zich al eerder in de bestuurskamer had gemeld, had ons team er al een minuut of 5 warming-up achter de rug voordat zij zich op veld 4 meldden. Waarschijnlijk hadden zij in de kleedkamer een lange instructie van de coach gehad.
Het kleine incident was overigens een speler die zijn wedstrijdbroek had vergeten mee te nemen. Dankzij snel handelen van Peter was dit echter ook nog voor de aftrap opgelost. In zijn trainingsbroek had de betreffende speler (we zullen zijn naam niet noemen) inmiddels een goede warming-up gehad.
Ondergetekende had in de tussentijd de beginopstelling aan het team doorgegeven en als opdracht meegegeven dat ze, net als de vorige wedstrijd, moesten proberen druk naar voren te ontwikkelen. Door de tegenstander weinig ruimte te geven om te voetballen proberen we zo veel mogelijk op de helft van de tegenstander te spelen en vanuit goed combinatiespel met gebruik van de ruimte aan de zijkanten onze kansen te gaan creëren.
Nadat de scheidrechter de formaliteiten vooraf had afgerond en Paolo zijn plek als grensrechter had ingenomen kon de wedstrijd beginnen. Al snel bleek dat de ploeg uit Utrecht over een pijlsnelle en fysiek sterke (linker) spits beschikte. Met name voor Michiel en aanvoerder David in de beginfase een behoorlijke opdracht. Paolo werd ook flink aan het werk gezet en doordat de buitenspelval goed werd gebruikt (of lette de tegenstander niet goed op?) werd een aantal keer voor buitenspel gevlagd en gefloten.
Gelukkig was Joost attent bij de eerste de beste keer dat we in de buurt van de 16 van de tegenstander kwamen. Na een pass van Jules en een goede actie om zichzelf vrij te spelen was Joost ook erg koelbloedig in de afronding. Een welkome vroege voorsprong.
Inmiddels was duidelijk dat DVSU zijn spel ook volledig gericht had op de snelle spits en zij deze met lange ballen in de diepte snel wilden bereiken. Van combinatiespel was aan hun kan weinig te merken. Doordat ons team de vooraf afgesproken opdracht (vooruit druk zetten) goed uitvoerde, gecombineerd met de spelopvatting van de tegenstander, focuste de wedstrijd zicht voornamelijk rond de middencirkel op de helft van DVSU en werden daar veel duels uitgevochten. Wij waren daarin echter net iets slagvaardiger wat al snel resulteerde in een tweede goal. Dit keer was het Collin die op aangeven van opnieuw Jules kon scoren. Deze voorsprong zorgde er voor dat we als team de balans net iets té aanvallend lieten doorslaan: David liet zich op een verkeerd moment verleiden om op het middenveld door te dekken, waardoor de spelopvatting van DVSU zich uitbetaalde. David uit positie, lange bal door het midden, en de spits was niet meer te achterhalen. Helaas kon Scott ook geen tegengoal voorkomen en zo stond het ineens 2-1 en was de spanning terug. DVSU kreeg hierdoor nieuw elan en begon meer naar voren te drukken. Hierop hadden we niet direct een antwoord en met name de net ingevallen Jens en Steve hadden het lastig aan onze rechterkant. Daarbij was Scott in deze fase een aantal keren ongelukkig bij spelhervattingen door de bal in te leveren wat direct gevaar opleverde. We doorstonden deze ‘storm’ echter.
Vanwege een lichte blessure liet de DVSU spits zich wisselen en prompt nam ons team het initiatief weer over. Al snel resulteerde dit in een derde goal. Jules ging goed door nadat DVSU de bal achterin niet goed wegwerkte en stelde Dante in staat om te scoren. Drie assists achter elkaar. Is dat ook een (soort) hattrick? Erg knap van Jules in elk geval. Met de 3-1 stand werd de rust bereikt.
In de rust stond het team voldaan rondom Peter en ondergetekende zijn welverdiende limonade naar binnen te gieten. Er werd een compliment uitgedeeld aan het team en meegegeven dat we op dezelfde wijze dienden door te gaan. Niet verslappen in elk geval.
En dat deden we niet. DVSU was in de tweede helft veel minder in de aanval. Door ons attente spel, maar ook doordat de sterspeler van de tegenstander niet meer in de spits maar verdedigend op het middenveld ging spelen. Hierdoor kregen wij echter ook minden kansen.
Desalniettemin werd de voorsprong uitgebreid: Het was Joost die voor zijn tweede van de dag tekende na een mooie steekpass van Tim. En zo’n 10 minuten voor het eind gooide Berend de wedstrijd helemaal in het slot. Hij scoorde de 5-1 op aangeven van Tjitte.
In de laatste 5 minuten ging bij Houten uiteindelijk het gas er wat af. Hierdoor kreeg DVSU toch weer wat druk naar voren en door zeer matig verdedigen leverde dit een paar seconden voor het eindsignaal de eindstand 5-2 op. Waren we voorin wat zorgvuldiger geweest had dit een nog grotere overwinning geweest kunnen zijn.
Al met al een goede overwinning op, tot op heden, een van de betere teams in deze competitie!

Nadat de spelers gedoucht hadden stond er nog 1 taak op het programma. Namelijk het schoonmaken van het sportpark. Bijzonder om te zien dat veel mensen de vele aanwezige prullenbakken niet weten te vinden en het vuil daarop in de struiken beland… Na alle velden te zijn nagelopen was daar in elk geval (vermoedelijk tijdelijk) geen flesje of patatbakje meer te vinden. Ook dankzij de inzet van de vaders van Jens, Finn, Steve en Joost. Chapeau! Als dank kregen we in de kantine allemaal een drankje aangeboden door de club.

Komende week weer goed trainen en op naar Geinoord, de tegenstander aanstaande zaterdag in Nieuwegein!

Was getekend,
Sebastiaan Furster


Voetbal & zaken
Businessclub
Voetbalschool

Clubkaart
 
Topsponsor
1
 
Clubsponsor
2
2
2
2
2
2
2
 
Leveranciers
4
4
4
4
4
4
4
4