Dilijn van Hetten

Ledenbestand: 23-05-2018

Wedstrijdverslag : Houten 5-Rivierwijkers 4
Dit bericht is op geplaatst door: Frank vd Heuvel

Zondag 11 maart, 10:30 uur: Houten 5 – Rivierwijkers 4: 2 - 1 ( 1 – 0)

Tjeu breekt de ban, geloof in jezelf, weer 3 punten...

Na de tumultueuze en spectaculaire overwinning tegen Kampong van vorig week was het zaak de stijgende lijn thuis tegen Rivierwijkers, de koploper, door te trekken. Er waren vandaag enkele wijzigingen in de wedstrijdselectie. Robert kon o.a. Oscar, Tjeu en Heuvel weer op het wedstrijdformulier zetten, en een aantal van deze sterkhouders lieten zich vandaag niet onbetuigd.

Omdat de ultra’s van Houten 5 zich duidelijk op een negatieve manier hadden gemanifesteerd vorige week is er door de ‘lokale driehoek’ besloten om de politie poolshoogte te laten nemen aan het begin van de wedstrijd. Hoewel een van de agenten niet geheel objectief was zagen de dienders dat het goed zat en kon er worden afgetrapt voor de 1e helft.

Houten begon goed aan de wedstrijd en liet de bal prima rondgaan. De jonge honden uit Utrecht hadden moeite met het positiespel van de oude honden uit Houten. Tjeu en Falk konden voorin voor wat gevaar zorgen maar doelpunten leverde dit nog niet op. Ook de grens werkte uitstekend mee om Houten niet te laten scoren door iedere diepe bal als buitenspel af te vlaggen (vlaggetjesdag?).

Uiteindelijk was het Tjeu die dan toch de ban brak en de score opende. Falk besloot om de trekker rand 16 over te halen en de keeper had moeite om zijn afstandschot goed te verwerken waarnaar Tjeu door attent meelopen de rebound binnen kon tikken. Een kolkende massa op veld 5 ging uit z’n dak en de 1-0 was meer dan verdiend. Rivierwijkers probeerden om meer grip op de wedstrijd te krijgen maar verder dan een aantal speldenprikjes kwamen ze niet.

In de rust werd door onze coach besloten om Heuvel in te brengen voor Tjeu, die met een behoorlijk zere enkel leeg gespeeld was. Heuvel toonde zich gretig en de extra tactische uitleg van Oscar over de te volgen looplijnen zouden later nog zijn vruchten afwerpen.

Rivierwijkers begon sterk aan de 2e helft en zette de thuisploeg gelijk onder druk. Helaas resulteerde dit al snel in de gelijkmaker voor de bezoekers, die met een rake kopbal onze zwarte panter wist te verschalken. De tegenstander werd steeds sterker en creëerde aardig wat kansen. Door goed optreden van onze sterke verdediging en een prima keepende Bos wisten we meer tegendoelpunten te voorkomen.

Houten bezweek niet onder de druk en toonde vechtlust in de duels. Met spaarzame counters werd er zelfs getracht om nog opzoek te gaan naar de 2–1 die uiteindelijk ook zou vallen. Heuvel kreeg op rechts de bal aangespeeld en zag zijn kans schoon om met een goed aangesneden trap een puntgave assist af te leveren op het hoofd van Melvin die knap de bal cross inkopte. Heuvel, kind van de club, de man die altijd geloof in zichzelf bleef houden, liet hiermee zien dat onze coach de volgende wedstrijd eigenlijk niet meer om hem heen kan.

Rivierwijkers schakelde nog een tandje bij (hoeveel tandjes hebben die jonge honden eigenlijk?) en Houten besloot zich te beperken tot het verdedigen van de 2-1 voorsprong. Er werd voor iedere meter gestreden en dit leidde soms tot grote irritatie van de bezoekers. Zij vonden dat wij regelmatig over de grens gingen en hadden hier duidelijk moeite mee. De koploper stevende af op een nederlaag en Houten pakte zijn tweede zege op rij!

Complimenten voor het hele team voor het harde werken, de getoonde vechtlust en uiteraard ook voor de positieve aanmoedigingen van onze trouwe ultra’s. Houten klimt weer een plaatsje op de ranglijst en staat nu keurig 6e met 23 punten uit 17 wedstrijden.

De volgende wedstrijd wordt a.s. zondag afgewerkt op sportpark Zoudenbalch, uit tegen de nummer 5 Sterrenwijk. Mocht Houten ook daar de volle buit kunnen binnenslepen dan kan het zich stiekem gaan richten op de plekken bovenin die recht geven op de play-offs.

Doel: Panter Bos
Defenders: Joram, Roberto, Melvin, Karsten (Martijn B.)
Midfield: Ten Wolde, Jan Derk, Oscario, Jappie,
Strickers: Falk, Tjeu (Heuvel)

‘Ik ben altijd in mezelf blijven geloven’, sprak een blijde Heuvel na afloop. ‘Jarenlang is er een bepaalde colonne binnen de club die het beter vond dat ik er mee zou stoppen, ik weet dat ik van toegevoegde waarde kan zijn voor deze club en dit elftal en dat heb ik vandaag met die ene actie toch duidelijk laten zien. We willen wel inzet zien dit en dat maar ik weet dat ik het van momenten moet hebben. Ik dacht groen of blauwe shirts wat maakt het uit vandaag, ik slinger de bal gewoon voor en met die blauwe en groene shirts extra trefkans en ja iemand hoefde er alleen maar tegenaan te lopen, in dit geval Melvin. Jammer dat er ook weer een colonne is binnen de club die de beelden gelijk maar gewist heeft. Wellicht is men bang dat ik als kind van de club toch die verdiende transfer ga krijgen naar Barcelona of PSG. En de club is daar ook bij gebaat aangezien het dan toch een opleidingsvergoeding ontvangt’.