Dyon van Luxemburg

Ledenbestand: 14-09-2018

Wedstrijdverslag : Saestum JO17-1-Houten JO17-2
Dit bericht is op geplaatst door: Jeroen Linschoten

Na de mooie uitslag en het goede veldspel van de midweekse wedstrijd tegen Sporting waren de verwachtingen hoog gespannen. Houten is de trotse koploper in de 1e klasse en Saestum staat op een 6e plaats. De laatste weken wordt er mooi combinatievoetbal gespeeld en zie je het spelplezier is vanaf spatten. Is Houten in staat om deze wedstrijd ook als winnaar van het veld te stappen?

Vandaag moesten Danny en Jeroen weer improviseren. Tim en Wessel moesten met de O17.1 meedoen en Raphael en Sem waren geblesseerd waardoor er aanvulling kwam vanuit de O15.1

1e helft
Houten begon redelijk aan de wedstrijd. Saestum trok zich terug op eigen helft en liet het spel aan Houten. Met kort combinatievoetbal werd er geprobeerd om de aanvallers in stelling te brengen. Het was de eerste 10 minuten aftasten maar toch was de eerste kans voor Houten. In de 12e minuut was het een mooie aanval via meerdere schijven. Melvin liet dit buitenkansje niet aan zich voorbij gaan en schoot de 0-1 tegen de touwen. Houten was voetballend de bovenliggende partij en Saestum probeerden er via de omschakeling uit te komen. Toch bleef Houten aandringen en had in de 20e minuut de voorsprong kunnen vergroten. Het was eerst een scrimmage voor de goal en een vrije trap op 20 meter. Helaas voor Houten gingen deze mogelijkheden er niet in. In de 21e minuut kwam Seastum er snel uit maar deze kans werd door de spits over het doel geschoten. De wedstrijd kabbelden een beetje op en neer waarbij Houten naar voren wilde voetballen en Saestum op de counter loerden. Nadat beide ploegen nog wat mogelijkheden hadden gehad floot de scheidsrechter voor de rust.

2e helft
Houten starten slordig aan de tweede helft en Saestum kreeg wat meer ruimte om er snel uit te komen. Waar Houten de laatste weken zo goed in is ( kort op de man zitten ) was in deze fase niet te zien. Houten was vaak een stapje te laat waardoor Saestum zich weer in de wedstrijd speelden. In de 47e minuut was daar de 1-1, een bal die via meerdere schijven door de spits werd binnen geschoten. Vanaf dit moment daalde het niveau van de wedstrijd en ging Houten mee in het spelletje van Saestum. De linies stonden te ver uit elkaar waardoor er teveel balverlies was. Na wat kleine kansjes voor beide teams maakte niemand uiteindelijk aanspraak op de overwinning.

Hierbij toch ook een groot compliment aan de O15 spelers die een prima indruk maakten. Goed om te zien dat Houten beschikt over talentvolle spelers die moeiteloos in een ouder team kunnen mee draaien.