Dyon van Luxemburg

Ledenbestand: 14-09-2018

Wedstrijdverslag : Houten JO11-1-Huizen JO11-1
Dit bericht is op geplaatst door: Ruben van Laaren

We trapten af met Yannick en Keano in de wissel. Milan was er niet bij omdat hij bij O12-1 inviel. Houten begon wat aftastend aan de wedstrijd tegen een team met een intimiderend lange verdediging, zowel de keeper als de laatste man waren een minimaal een kop groter dan de langste speler bij Houten. Al snel bleken er ook technisch vaardige spelers bij Huizen rond te lopen maar met kunst en vliegwerk werden die voorlopig in bedwang gehouden. Een van de eerste uitvallen van Houten leverde een vrije trap op die geen echt gevaar stichtte waarna Huizen via een snelle counter en een van richting verandert schot de 0-1 op het bord zette. Die snelle tegenvaller ging wel even in de kopjes zitten en Houten voetbalde heel rommelig in de periode daarna. Dat wraakte zich kort daarna, bal werd te gemakkelijk verspeeld op het middenveld waarna Huizen middenvelder vrije doortocht kreeg richting het doel om vervolgens met een geplaatst schot Jayden kansloos te laten. 0-2. Hierna rechtte Houten toch de rug want er kwam iets meer controle en er kon voorzichtig aan aanvallen gedacht worden. Dennis en Truong gingen als stofzuigers en spelverdelers stevig tekeer op het middenveld en dat leverde zelfs kansen op. Eerst na een prachtige actie van Truong een schietkans voor Justin maar de keeper van Huizen was bij de les. Aan de andere kant sprong Glenn net op tijd voor een schot om een nieuw tegendoelpunt te voorkomen. Huizen kreeg in die fase veel ruimte omdat Houten zich massaal terugtrok achterin. Met Yannick en Keano voor Justin en Ruben kantelde die situatie enigszins. Houten kon druk zetten wat resulteerde in vele terugspeelballen van de lange Jan achterin bij Huizen richting de keeper (tikkie terug, Jaap). Lange Jan was met zijn lengte en snelheid een geduchte tegenstander waardoor Keano na een pass van Truong niet richting het goal kon. Maar Dennis stond al klaar om de afvallende bal op te pakken en schoot deze met een prachtig boog achter de keeper in de verre hoek. 1-2, zou er weer een wederopstanding in het vat zitten vanochtend?
Die hoop werd snel de grond in geboord, al vrij snel kwam de bal na enkele verloren duels terecht bij een Huizen aanvaller die vanuit vrije positie Jayden geen kans gaf 1-3. Even later kwam Jayden wel als winnaar uit de bus toen hij een schot uit de draai knap pakte. Gelukkig was het daarna rust, even bijkomen.
Moegestreden Dennis en Truong mochten in de wissel en zagen daar dat het snel helemaal mis ging. Er waren nog wel hier en daar lichtpuntjes te zien maar over het algemeen lag er een deken van machteloosheid over het team. De inzet en beleving waren helaas ver te zoeken. Verdedigers Glenn, Jenady en Hugo vochten voor wat ze waard waren maar uiteindelijk was het vechten tegen de bierkaai en liep Huizen uit naar 1-8. Niets ten nadele van de keeper want in het merendeel van de gevallen was Jayden gewoon kansloos na uitgespeelde aanvallen. Bovendien heeft hij met attent keeperswerk er persoonlijk voor gezorgd dat de score niet nog veel hoger is geworden.
Al met al een wedstrijd om snel te vergeten. Woensdag al een nieuwe kans om met lef, inzet en doorzettingsvermogen deze kater weg te spoelen.

Met dank aan Bas(vader van Hugo)