Dyon van Luxemburg

Ledenbestand: 14-09-2018

Wedstrijdverslag : Houten JO12-3-Meern De JO12-4
Dit bericht is op geplaatst door: Natasja van Eijk

Vandaag speelden we tegen thuis tegen VV De Meern. Een club met veel leden en goede teams.

Het was heerlijk weer, de thermokleding kon sinds lange tijd achterwege blijven. Wellicht in verband met het mooie weer, waren de toeschouwers in grote getalen naar Oud Wulven gekomen. Zoveel zelfs dat de scheidsrechter al voor aanvang van de wedstrijd zich genoodzaakt achtte om iedereen naar de juiste vakken te delegeren. We konden beginnen. De coach had haar team geďnstrueerd, ieder stond op zijn plek en de wisselspelers zaten op de bank, gereed om in te vallen indien gewenst. Voordat we goed en wel in de gaten hadden dat de wedstijd begonnen was, kon een speler van de Meern op rechts doorkomen. Er restte onze back niets anders dan een professionele overtreding te maken. Oeps, net binnen het strafschopgebied=> Pingel en ja hoor doelpunt. We stonden 0-1 achter en nog bijna niemand van de blauwen had een bal aangeraakt. Het zou toch niet zo’n dag worden he? Houten liet gelukkig gelijk zien dat ze niet onder de indruk waren. We trokken ten strijde ! In de 6e minuut al kon de keeper van de tegenstander een schot niet onder controle krijgen en was onze spits zo attent om door te lopen en kon van dichtbij intikken 1-1, klasse. Houten had meer balbezit en in de 10e minuut ging onze spits, nadat hij gelanceerd was door de linkshalf alleen richting het vijandelijke doel. De laatste man van de Meern kon niets anders dan pootje haken. Pingel voor Houten! Oh, nee toch niet. De scheidsrechter die van veraf de situatie moest beoordelen, legde bal net buiten de 16. Daar werden onze jongens te kort gedaan. De vrije bal die we nog wel kregen trof helaas geen doel. We gingen door op zoek naar de verdiende voorsprong. In de 18e minuut gaf onze rechtsbuiten een prima voorzet, welke alleen door het zwaaien met zijn arm van de rechtsback van de Meern tegen gehouden kon worden. Pingel ! riepen de spelers en begeleiding in koor. Dit maal zouden we hem toch wel krijgen? Maar nee hoor, de scheids had het niet gezien. Man, man…. Ach, kan gebeuren. De spelers maken fouten en de scheids mag ook fouten maken. Kort na dit moment, we waren nog aan het bijkomen, kwam door een slordigheidje in de verdediging een speler van de Meern helemaal alleen vrij voor de keeper. Dit betekende 1-2. Weer liepen de jongens achter de feiten aan, maar weer lieten ze het koppie niet hangen. Nadat een prima een tweetje in de 25e minuut net geen doelpunt opleverde voor Houten, was het in de 27e minuut wel raak. Een prima bekeken schuiver van onze middenvelder, rechts in het hoekje, betekende 2-2. Rust. Na een korte rust en een speech van de coach stonden onze jongens klaar voor de 2e helft. De Meern had amper tijd om hun limonade op te drinken. Kort na de rust gaf de rechtshalf van Houten een prachtige bal diep op onze rechtsbuiten. Hij schudde 2 verdedigers van zich af en ronde netjes met buitenkant rechts af. 3-2 voor SV Houten! Eindelijk op voorsprong. Verdiend ook. Nu begon de Meern meer druk te zetten en onze jongens moesten alles uit de kast halen om de overwinning veilig te stellen. In de 15e minuut van de 2e helft kon onze keeper grandioos redden, na een iets te korte terugspeelbal. Lekker zo’n keeper! Doordat de Meern druk begon te zetten, konden wij in de omschakeling een paar keer gevaarlijk doorkomen. Als we iets rustiger aan de bal worden en nog meer oog voor een vrijstaande teamgenoot hebben, dan had het niet spannend gebleven, want dan hadden we er nog 2 of 3 bij kunnen maken. Doordat we de kansen niet afmaakten bleef het spannend tot het einde. Einduitslag dus 3-2.

Complimenten voor het harde werken mannen !

Uw verslaggevers
Rutger en Peter