Home-pagine SV Houten-website


Bezoekadres SV Houten:
Oud Wulfseweg 2
3992LT Houten
>Bekijk Google maps
Postadres SV Houten:
Postbus 221
3990 GA Houten

 

    Password opvragen

  
Bekijk de mobiele website (voor phone of tablet)

  Vandaag jarig:
  Dyon van Luxemburg
  Matti Sillen
  Ron Cannemeijer

  Updates website:
  Ledenbestand: 14-09-2018
  Wedstrijd-info: 02-02-2018
 
Wedstrijdverslag : Kampong 22-Houten 5
Dit bericht is op geplaatst door: Frank vd Heuvel

Winst, doelpunten, kaarten, vooral héél veel kaarten....

‘The beast from the east’ zorgde voor Siberische temperaturen de afgelopen week. Leuk natuurlijk voor de schaatsliefhebbers die na lange tijd hun noren weer uit het vet konden halen. Maar het was vooral erg koud en Oud Wulven werd zelfs vanwege de vorst 2 dagen dichtgegooid waardoor er donderdag ook niet getraind kon worden.

Hoe anders werden we deze zondag wakker, met een heerlijk zonnetje voelde het al bijna als lente. We mochten afreizen naar Kampong om het op te nemen tegen het 22e van de zondag afdeling.

Na de laatste wedstrijd hebben we hopelijk geleerd dat het afmaken van kansen ons zal helpen om de winst veilig te stellen. Op Houten uit? Altijd lastig werden we getrakteerd op beelden van de ene kans, na de andere kans, de een nog mooier dan de ander, maar die er allemaal niet in gingen tegen Sporting. Dat moest dus anders vandaag.

Vooraf werden we geïnformeerd door onze leider dat we op gras zouden spelen, oh nee toch op Kunstgras om 12:30, nee wordt toch gras om 14:30, om vervolgens toch op kunstgras aan te treden, snapt u het nog? Omdat het uiteindelijk toch kunstgras werd moest Tjeu helaas afhaken. Hij schaarde zich bij de rest van uitsupporters die weer met grote getale aanwezig waren en ook steeds meer lijken op echte ultra’s gezien hun latere bemoeienis met de arbiter.

Met een van een blessure teruggekeerde Wijnands in de basis trapten we af voor de 1e helft. Kampong begon sterk aan de wedstrijd en had duidelijk het betere van het spel. Dit resulteerde al snel in de 1-0 voor de thuisploeg. Er volgde nog een paar kansen voor Kampong en Houten had er weinig tegen in te brengen. Totdat Evers een assist afleverde op Peter die met een sterke rush de verdediger van zich af wist te schudden en knap de gelijkmaker binnenschoot, 1-1.

Helaas kon Houten niet doordrukken en was het Kampong die het spel bleef dicteren. Met een paar handige en snelle jongens waren ze een ware plaag en moeilijk te verdedigen. Wederom wist de thuisploeg toe te slaan en keken we al snel tegen een 2–1 achterstand aan. We hadden geen echt antwoord op het spel van Kampong en zelfs 2x naar dezelfde kleur spelen bleek al lastig zat.

Kampong drukte door en stuurde met een lange bal van achteruit hun spits de diepte in. Deze liep door richting goal maar door goed uitkomen van onze zwarte panter wist onze doelman de bal, en helaas ook de man, zo te raken dat een doelpunt nog werd voorkomen maar een pingel niet. De scheidsrechter vond het zelfs nog nodig om geel te trekken en Michel kon inrukken. Wijnands trok de handschoenen aan en door sterke psychologische oorlogsvoering wist hij hun speler uit zijn ritme te halen waardoor die de pingel hard overschoot.

Gelukkig mocht Bos er na 10 minuten weer in en zowaar wist Houten gevaar te stichten. Wijnands werd de diepte ingestuurd en wist zich te te ontdoen van enkele tegenstanders en schoot de 2-2 binnen. Houten kreeg iets meer grip en wederom was het Wijnands die na een solo werd neergehaald in de 16. De scheids wees wederom naar de stip en het was Wijnands zelf die het buitenkansje verzilverde, 2-3 voor de bezoekers.

Gedurende de wedstrijd eiste de man in het zwart al op een negatieve manier de aandacht op. Hij was zeer streng en bij ieder ‘protest’ of tegengeluid wees hij gelijk naar de borstzak. Toen onze grens had gevlagd voor buitenspel, en hier geen gehoor aan werd gegeven, besloot Dijssel vanaf de zijkant duidelijk te maken dat de fluitist er hier behoorlijk naast zat. Blijkbaar kwam dit zo intimiderend over dat hij besloot om Joost weg te sturen. Hij mocht zelfs niet achter het hek staan maar moest zelfs buiten het grote hek plaatsnemen. Deze beslissing kwam nogal triest over hoewel dit hooliganisme vanaf de zijkant blijkbaar steeds ergere vormen aanneemt. Tijd voor de rust.

Met een 3-2 voorsprong begonnen we aan de 2e helft maar helaas was het Kampong die al snel de gelijkmaker wist te scoren, 3-3. Het was totaal geen gemene wedstrijd en er waren weinig stevige overtredingen maar toch zou deze helft in teken staan van gele kaarten. Toef mocht al snel 10 minuten zitten en jammer genoeg wist de thuisploeg er niet veel later zelfs 4-3 van te maken. Houten gaf niet op en ging opzoek naar de gelijkmaker die er uiteindelijk ook kwam. Wijnands werd de diepte ingestuurd en wist de bal bij uw verslaggever te krijgen die samen met de verdediger de bal in het doel kon glijden, 4-4 en we waren terug in de wedstrijd. Het was alweer even geleden dus tijd voor geel, ditmaal was het Peter die naar de kant mocht.

Het spel golfde op en neer en Houten kreeg op een metertje of 18 van de goal een vrije trap. Falk besloot de bal te nemen en op fraaie wijze vloog deze richting verre hoek buit het bereik van de keeper, 4-5. Waarschijnlijk niet zo bedoeld maar een heerlijk doelpunt om weer op voorsprong te komen. Kampong bleef daarna aandringen maar kon het net niet laten bollen. In de spaarzame counters wist houten er nog uit te komen en dit leverde een kleine worstelpartij op tussen Wijnands en de verdediger. Het zal geen verrassing zijn dat de leidsman beide spelers er met geel afstuurde.

Houten verdedigde de voorsprong met hand en tand en de 3 punten lonkten. Met nog een minuut of zeven te spelen werd er nog een overtreding gemaakt op ondergetekende. Hier werd niet voor gefloten en de tackel die volgde leverde, wederom niet geheel verrassend natuurlijk , geel op voor uw verslaggever. Deze was niet zo slim om daarna ook nog wat te roepen wat hem zelfs op rood kwam te staan. Met nog een paar minuutjes op de klok wist onze doelman er nog een belangrijke redding uit te persen en waren de 3 punten binnen!

Een prima overwinning voor de mannen van zondag 5 die steeds steviger in de middenmoot komen te staan. Wij wensen de scheidsrechter de komende jaren nog vele leuke wedstrijden toe maar gezien zijn manier van fluiten moet dat vast wel lukken.

De volgende wedstrijd zal thuis zijn tegen Rivierwijkers en hiervoor zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Mocht je nou niet in de gelegenheid zijn om deze wedstrijd te bezoeken dan zijn de beelden altijd nog terug te vinden op Houten uit? Altijd lastig, aangezien onze cameraman, regisseur en producer weer terug is van een korte wintersport.

1e helft
Bos
Nelis Robert Melvin Toef
Vd Gun Jappie Evers (Derk) Peter
Wijnands Peter

2e helft
Bos
Nelis Robert Melvin Toef
Paul Jappie Derk Peter
Wijnands Falk


Voetbal & zaken
Businessclub
Voetbalschool

Clubkaart
 
Topsponsor
1
 
Clubsponsor
2
2
2
2
2
2
2
 
Leveranciers
4
4
4
4
4
4
4
4