Dilijn van Hetten

Ledenbestand: 23-05-2018

Wedstrijdverslag : Houten 4-Kampong 9
Dit bericht is op geplaatst door: Jeroen Smits

Na een goede overwinning in het beker toernooi mochten we nu voor de competitie aantreden tegen de nummer 2 uit de ranglijst Kampong. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de toekomst van het team besproken dat al 12 jaar bij elkaar is. De uitkomst van dit gesprek was dat er een hoop zijn met andere plannen en is de toekomst van het team onzeker. Maar goed we zullen zien!

Deze zondag waren we voor het eerst ook allemaal aanwezig. Jorg en Chris zijn nog geblesseerd dus hadden we 15 man op het wedstrijdformulier staan. We begonnen met de volgende 11: Gino, Jorian, Nick, Sjors, Sietse, Jesper, Rohan, Guido, Kenny, Yorick en Ferran.

De wedstrijd begon en al snel werd duidelijk dat Kampong wel aardig kon voetballen. Wij hadden veel moeite met de beweeglijke middenvelders en zelf kwamen we ook niet lekker in ons spel. Net op het moment dat wij iets meer de aanval zochten verloren we de bal ver op de helft van Kampong. De linksback bedacht zich geen moment en peerde de bal op goed geluk naar voren. Die bal vloog echter over iedereen heen en de lange slungelige spits van Kampong kon 1-op-1 richting Gino. De spits gaf Gino geen kans, 0-1. De wedstrijd sukkelde wat verder zonder grote kansen. Uiteindelijk kon de rechtsbuiten van Kampong met een handige beweging Sietse passeren. Hij wilde de bal voorgeven, maar Jorian lag in de weg, maar dit deed onreglementair met zín hand. Penalty, deze werd netjes ingeschoten, 0-2.

In de rust vonden weer een aantal wissels plaats. De 2e helft begon en we waren nog geen minuut bezig, toen Luit besloot een voetballende oplossing te zoeken in plaats van de bal weg te schieten. Hij schoof de bal zo in de voeten van de slungelige spits en die ronde netjes af, 0-3. We kwamen er helemaal niet meer aan te pas. Nadat ook Kampong het wel geloofde en steeds meer de lange bal begon te spelen kwamen wij wat meer aan voetballen toe. Een schot op doel die de keeper van Kampong niet kon vasthouden, kwam zo voor het chocolade been van Ferran terecht die niet aarzelde en de 1-3 maakte. Vervolgens werd de mooiste goal van de middag gemaakt door Dion die een voorzet van Ollie op zijn pantoffel nam en de bal netjes in de bovenhoek zag verdwijnen 2-3. We probeerde het daarna nog wel maar kwamen helaas niet meer tot scoren.

Zo eindigde deze wedstrijd in een nederlaag. We hebben de koplopers in de competitie nu gehad, dus nu is het zaak dat we de punten gaan halen tegen de wat mindere tegenstanders.

Jesper