Jim Schagen van Leeuwen

Ledenbestand: 10-11-2018

Wedstrijdverslag : IJFC JO11-1-Houten JO11-2
Dit bericht is op geplaatst door: Roy Knol

We zijn erg vroeg bij IJFC. Het is droog weer en minder koud dan verwacht. Na even in de kantine te hebben gezeten gaan de jongens beginnen met de warming-up. Omdat Noah nog geblesseerd is, komt Glenn ons team versterken. Noah komt nog net op tijd om naar de wedstrijd te kijken.

IJFC mag aftrappen, Glenn en Mart starten in de wissel. IJFC zet direct druk en zit er bovenop. Houten laat het gebeuren en lijdt veel onnodig balverlies. Een eerste goal voor IJFC hangt in de lucht, maar Daan weet de nul te houden. Ook mede dankzij de inzet van Dean die de bal van de lijn haalt. Op het middenveld weet Keano de bal te onderscheppen en kapt zijn tegenstander uit. Hij krijgt de tijd om aan te nemen en schiet hard hoog in, geheel tegen de verwachting in 0-1.
IJFC reageert direct want binnen de minuut wordt het met een mooie lob 1-1. En even later weet de tegenstander door te breken en knalt de bal hard in de kruising 2-1. Het matige spel van Houten duurt voort en op een knullige manier raken we de bal kwijt, waarbij de tegenstander direct vrij voor de keep komt 3-1.
Glenn loopt met de bal breed waardoor het veld open wordt getrokken. Joey is hierdoor goed aan speelbaar en krijgt een goede schotkans op doel. Helaas geen zuiver schot. Even later heeft IJFC een hoekschop die wordt afgeslagen en de vrije trap recht voor ons doel gaat naast.

Met de rust is er paniek bij de supporters die in groten getale waren meegekomen, waar is het fruit voor onze jongens gebleven? Mariska is het helemaal vergeten uit de auto mee te nemen, ze gaat naar de auto…. Blijkt dat Rody het fruit in zijn tas had zitten 😉.

In de tweede helft gaat het Houten een stuk beter af. Er wordt meer overgespeeld en het spel gaat over en weer. Er worden ook meer schoten op doel gemaakt. Mart heeft de bal en maakt een lange dribbel. Hij kan de bal niet echt lekker afspelen. Met een mooie pass speelt hij Mohammed aan, die netjes 3-2 maakt. Er wordt nog gespeeld voor de 3-3 maar dat lukte helaas niet.

Al met al terecht verloren, de eerste helft was Houten ver onder niveau aan het spelen. Dus jongens, strakker overspelen en actiever meedoen door zelf vrij te gaan lopen, zodat je aangespeeld kan worden.

Uw verslaggever van vandaag Martin Jansen (vader Daan)