Bart Scholts

Ledenbestand: 17-02-2018

Wedstrijdverslag Houten 6 - Voorwaarts 7
Dit bericht is op geplaatst door: Marcel Delfgaauw

Na de inhaal wedstrijd van afgelopen weekend tegen MSV stond vandaag de return wedstijd tegen Voorwaarts op het programma. Uit hadden we met 5-1 verloren in een vervelende wedstrijd. Het was dan ook een mooie gelegenheid om revanche te nemen en te laten zien dat wij gewoon in het "linker" rijtje thuis horen. Afgelopen wedstrijd speelden we met name de 2de helft uitstekend tegen MSV en dat gaf vertrouwen dat we tegen Voorwaarts een goed resultaat konden behalen. Net als de wedstrijd tegen MSV stonden er tegen Voorwaarts 15 spelers op het wedstrijdformulier maar vanochtend kregen we toch weer te maken met 2 ziekmeldingen en dus bleven er 13 man over. 1 van de ziekmeldingen was onze reserve keeper en omdat ook Nick afwezig moesten we improviseren en Clement wou deze taak wel op zich nemen en deed dat met verve. Zo begonnen we met de volgende 11 spelers. Clement, Luuk, Yerke, Fabian, TJ, Tim, Floris, Sander, Elwin, Rutger en Arnoud. Jules en Kevin begonnen op de bank. Wel begonnen we 10 minuten later ivm de uitvoerige spelerspassen controle. Vooraf benadrukt dat we het veld klein moesten houden en dat we Voorwaarts bij de middenlijn pas zouden aanpakken. Tevens moesten we agressiever in de duels zijn en met name bij de standaard situaties. Afgelopen week gaven we namelijk de doelpunten wel erg makkelijk weg. We hadden het moeilijk in het begin van de wedstrijd. Voorwaarts zetten vroeg druk op onze verdedigers en kwamen er voetballend moeizaam uit mede door onzorgvuldige passing. Al na 5 minuten stonden we met 1-0 achter. Maar het lukte ons enkele malen er snel uit te komen en dan waren we ook gevaarlijk. Clement hield ons met enkele reddingen prima in de wedstrijd en na een snelle omschakeling wist Elwin met een mooi steekbal Rutger te bereiken en die schoot in de 20ste minuut de gelijkmaker binnen. Voorwaarts was en bleef de bovenliggende partij en we lieten ons regelmatig de kaas van het brood eten waardoor wij het Voorwaarts wel erg makkelijk maakte en zo geschiede dat we met een 1-5 achterstand gingen rusten. Met Jules voor Yerke (enkel) en Kevin voor Joris begonnen we aan de 2de helft. In de rust benadrukt dat we echt uit een ander vaatje moeten tappen om niet helemaal afgeslacht te worden. We begonnen een stuk beter aan de tweede helft, het veldspel werd beter en dat resulteerde in een 2de doelpunt door Elwin op aangeven van Sander. We kregen meer controle over de wedstrijd en Voorwaarts kwam er eigenlijk nauwelijks meer aan te pas. Een spaarzame uitval leverde wel hun 6de goal op maar daarna was het Houten 6 wat de klok sloeg. We kregen kansen maar waren niet zorgvuldig genoeg tot de 82ste minuut toen Rutger op aangeven van TJ onze derde goal binnenschoot. Voorwaarts raakte wat ge´rriteerd vooral op elkaar. Toen Rutger na een pass van Kevin de 4-6 binnenschoot geloofde we weer in een goed resultaat. Sander miste helaas 2 keer 1 op 1 met de keeper en Elwin schoot nog een vrije bal op de lat. De laatste minuten waren rommelig de keeper van Voorwaarts mocht met geel voor tijdrekken al gaan douchen en het lukt ons niet meer om te scoren. Op basis van de tweede helft hadden wij zeker een punt verdiend, maar we hebben de wedstrijd weggegeven in de 1ste helft. Als we volgende week een hele wedstrijd als de tweede helft spelen dan moet het resultaat komen daar ben ik van overtuigd.