Adrie Schols

Ledenbestand: 23-05-2018

Wedstrijdverslag Houten JO11-1 - Elinkwijk JO11-1
Dit bericht is op geplaatst door: Ruben van Laaren

Omdat de wedstrijd pas om 12.00 uur werd gespeeld, kon deze wedstrijd op veld 3 wel gewoon doorgaan. Op deze veld 3 konden alle ochtendwedstrijden door de weersomstandigheden niet doorgaan. Mede door de aanvangstijd van deze wedstrijd was er veel publiek op deze wedstrijd afgekomen. Echt leuk voor het team.

Helaas was Hugo nog steeds niet van de partij, maar kwam wel met zijn vader zijn teammaatjes aanmoedigen. Zijn vervanger was Joey Pasche van JO11-2 en deed dat, net als vorige week, zeer verdienstelijk. Op een zeer hobbelig veld was het zeer lastig om een goede aanval op te zetten. Beide teams hadden er last van, maar als Houten ook nog eens teveel ontzag, binnen de lijnen, had voor deze tegenstander, dan wordt het extra zwaar voor onze kanjers. Elinkwijk had in het begin van de wedstrijd de regie in handen en dicteerde het spel. Elinkwijk kreeg 2 grote kansen, maar onze betrouwbare sluippost Jayden hield Houten in de race. De eerste helft leek naar een 0-0 te gaan, maar vlak voor rust prikte Elinkwijk er toch eentje in en als Houten niet een keer gevaar voor het doel van Elinkwijk kon stichten, gingen we rusten met een 0-1 achterstand. Nu maar hopen dat Houten in de 2e helft uit een ander vaatje ging tappen.

De 2e helft ging van start en hopen dat er minder ontzag voor deze tegenstander was in de 2e helft. Al heel vroeg kreeg Houten toch een nieuwe tegenslag. Een uittrap van Jayden kwam direct bij Elinkwijk terecht en in een pass kwam een speler van Elinkwijk vrij door het doel van Houten te staan en 0-2 was het gevolg. Houten moest nu oppassen voor een pak slaag. Houten werd wat brutaler en dat resulteerde in de aansluitingstreffer. Een snelle ingooi van Ivar naar Milan zorgde er voor dat Elinkwijk nog niet goed stond en bij de 2e paal kon Truong voor de 1-2 zorgen. Houten ging op jacht naar de gelijkmaker, maar door een snelle counter en goed afgerond(binnenkant paal) door Elinkwijk was de marge weer 2 doelpunten. De 2e helft was al 15 minuten voorbij en er moest een wonder komen om in deze wedstrijd een goed resultaat te behalen. Er kwam geen wonder, maar een Houtens Kwartiertje. Er gebeurde iets in het team. Er werd opeens gevochten voor elke bal en onze kanjers bleven toch geloven in een goed resultaat. Typerend was de 2-3. Ivar op rechts bleef vechten voor de bal en kreeg de bal zo goed voor de goal dat Ruben zijn eerste doelpunt in het tenue van Houten kon bejubelen. I.p.v. dat Ruben dit uitbundig vierde snelde hij naar de bal om deze weer zo snel op de middenstip te leggen. Onze kanjers waren helemaal los. Nu was Yannick op links de aangever en met een geweldige snoekduik kopte Milan de bal in het doel en zo stond het 3-3 en dat binnen enkele minuten. Houten ging nu vol voor de winst en Elinkwijk was rijp voor de slacht. Onze kanjers speelden met passie en strijd en wederom was het Milan die een geweldige 4-3 wist aan te tekenen. Dan is Houten op zijn best. Milan kreeg de bal en kapte tot 2 maal toe zijn tegenstander uit en met zijn linker voetje knal hij de bal in de linker bovenhoek. Een euforisch beeld, zowel binnen als buiten de lijnen. Met nog een 5 minuten te gaan, gingen onze kanjers er vol voor. Het hele team verdedigde mee en dat zorgde soms voor hachelijke momenten voor het doel van Houten. Elinkwijk kreeg nog een dot van een kans, maar Jayden tikte de bal over het doel. En daar klonk het verlossende fluitsignaal en deze overwinning werd bejubeld met luid applaus vanaf de zijlijnen. Kanjers wat hebben jullie voor deze overwinning gevochten en een sportief revanche genomen van de eerdere 5-2 nederlaag in de najaarscompetitie.
Vorige week werd een overwinning gevierd met een visje, nu vloeide er rijkelijk de gouden rakker uit de tap en ook een hapje mocht er niet ontbreken. Nu moesten de bitterballen eraan geloven. Dit moet natuurlijk een geweldige opsteker voor onze kanjers zijn en hopelijk kunnen ze dat volgende in de uitwedstrijd tegen VVIJ weer tonen.

Met een sportieve groet,

Erwin van Laaren.