Jim Schagen van Leeuwen

Ledenbestand: 10-11-2018

Wedstrijdverslag Houten 5 - Odijk 3
Dit bericht is op geplaatst door: Frank vd Heuvel

Sterk begin, beetje pech, inhaalslag komt te laat….

SV Houten – VERSUS KOPLOPER - SV Odijk: 3 - 4 (1-1)

Afgelopen zondag mochten we aantreden tegen de koploper. Het resultaat van de uitwedstrijd tegen de Odijkse boys doet bij de Houtense boys nog steeds pijn. De termen schaamte, off-day en vernedering zijn de afgelopen half jr regelmatig voorbijgekomen in de kleedkamer en kantine. Dit werd tijdens de wedstrijdbespreking door Roberto nog even duidelijk kenbaar gemaakt.

Het was behoorlijk fris zodat de wisselspelers direct de dug-out opzochten en zodoende lekker uit de wind zaten. De matadoren die waren aangewezen voor de 1e helft mochten de snijdende koude wind trotseren. Karsten had er zelfs voor gekozen om "gewoon" lekker met korte mouwen te spelen.

Houten begon sterk. Wisten elkaar makkelijk te vinden en Odijkse boys waren heel even zoekende. Dit resulteerde dat Linkspeet de eerste kans kreeg maar het net niet deed bollen. Snel daarna viel wel de 1e treffer, alleen viel deze voor Houten aan de verkeerde kant. De nr.11 van Odijk sneed van de linkerzijkant naar binnen en vuurde op rand 16 de bal strak in het hoekje. Onze gerespecteerde doelman was kansloos.
Wij lieten de moed niet zakken en voetbalde door. Bjorn had thv de penalty stip een vrije schietkans maar zijn schot miste kracht en was een makkelijke prooi voor de uitstekende doelman van Odijk. Vervolgens viel toch de terechte gelijkmaker. Linkspeet had (vanaf natuurlijk links) een fantastische voorzet die de mee opgekomen Gunnetje met zijn krullen bij de 2e paal de 1-1 binnenkopte (beelden zijn te zien op facebook: Houten uit? Altijd lastig).

Het was dezelfde linkspeet die oog in oog met de doelman zelfs de 2-1 bijna aantekende maar zijn lob werd nog net getoucheerd door de doelman waardoor de bal naast de verkeerde kant vd doelpaal ging.
Jappie was vlak voor rust ook dichtbij maar zijn schuiver in de verre hoek werd door de doelman net tot hoekschop getikt.

De 2e helft hadden we wind tegen en dat was ook te merken aan het spel. Over en weer waren er eigenlijk geen kansen. Na een lichte overtreding 2 meter buiten onze 16 besloot de grijze spits van Odijk dat hij dit varkentje wel eens zou wassen door de bal vol in Bos zijn linkerbovenhoek te schieten, 1-2 (beelden zijn te zien op facebook: Houten uit? Altijd lastig).

Daarna ging het snel. Binnen 5 minuten liep Odijk uit naar 1 - 3 (beelden zijn te zien op facebook: Houten uit? Altijd lastig).

en 1-4. Beiden doelpunten waren bijna identiek. Dezelfde middenvelder liep 2x bij ons de 16 in en kopte tot 2x toe een voorzet achter de kansloze zwarte panter.

De wedstrijd leek gespeeld. Waren verder geen kansen geweest. Na de 1-4 was onze Ria Valk er zo ziek van dat hij zijn ontbijt er oraal uit kwam. Hierna kwam er wel weer een nr.15 bij ons in het veld maar deze zag er toch wel iets anders uit dan Ria, deze was iets gezette. Ene Peter Wolf. Deze Peter kreeg na goed doordekken van Joachim en Bjorn uiteindelijk thv de penaltystip een voorzet van Platje op zijn kruintje en het was ineens 2 – 4(beelden zijn te zien op facebook: Houten uit? Altijd lastig).

Niet veel later was het Oscario die na een actie in het strafschopgebied koos voor een schot ipv de bal terug te letten. Zijn schot belandde in het zijnet.
Paar minuten later was het Bjorn die na een uitstekende actie vanaf rechts de 16 inkwam en de bal bij de 2e paal neerlegde waar de vrijstaande P.Wolf met binnenkant voet de bal tegendraads inschoot, 3 – 4(beelden zijn te zien op facebook: Houten uit? Altijd lastig).

Met nog 3 minuten op de klok probeerde de Houtense mannen nog een gelijkmaker ter forceren maar het was Odijk welk in de counter gevaarlijk werd met een schot op de lat. Houten werd helaas niet echt meer gevaarlijk en gingen de punten richting de mannen van Odijk.

Voor de 2e keer op rij werd aanvoerder Platje aangevezen als man of the match, een kleine benoeming waard.

PS: Voor de betreffende doelpunten, zie gezichtenboek: Houten uit, altijd lastig.

1e helft:
Zwarte panter
Gun, Paulus, Platje©, Karsten
Jappie, JD, Oscario, Ria Valk
Bjorn & Linkspeet
2e helft:
Zwarte panter
Nelis, Paulus, Platje©, Karsten (Roberto)
Jappie, JD, Oscario, Joachim
Bjorn & Ria Valk (Wolf)