Jim Schagen van Leeuwen

Ledenbestand: 10-11-2018

Wedstrijdverslag Houten JO17-2 - FC Almere JO17-1
Dit bericht is op geplaatst door: Jeroen Linschoten

Volgende week start de nieuwe voorjaarscompetitie waarin SV Houten O17.2 in de 1e klasse 03 is ingedeeld. In de najaarscompetitie is een verdienstelijke 5e plaats behaald en konden onze jongens wennen aan het spelen tegen veelal 2e jaars teams. Aangezien komende zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma staat is er de afgelopen weken hard getraind om goed voorbereid aan de start te verschijnen. De oefencampagne is prima verlopen, zo werden er wedstrijden tegen sterke 2e jaars teams ingepland om te kijken of we goed stand konden houden.

Zaterdag 13 januari – Houten O17.2 – UVV O17.1
De eerste oefenwedstrijd was er direct een tegen een sterke ploeg die zich had geplaatst voor de promotiepoule. In deze wedstrijd lieten onze jongens prima verzorgt voetbal zien waarin de tegenstander geen ruimte kreeg om te voetballen. In een aantrekkelijke wedstrijd wist Houten uiteindelijk met 7-3 te winnen.

Zaterdag 27 januari – Houten O17.2 – IJFC O17.1
Wederom werd er gespeeld tegen een prima tegenstander. IJFC gaat in de voorjaarscompetitie in de 1e klasse spelen. Voor Houten was dit ook weer een mooi duel om te kijken of er de afgelopen weken weer stappen zijn gemaakt. In een aantrekkelijk duel waarin veel strijd werd geleverd werd het uiteindelijk 3-1 voor Houten.

Zaterdag 3 februari – Houten O17.2 – FC Almere O17.1
FC Almere was in de najaarscompetitie op de 1e plaats geëindigd en had zich automatisch geplaatst voor de promotiepoule. Voor Houten dus een serieuze wedstrijd om zich te meten met deze sterke ploeg. Met name in de eerste helft wist Houten het de tegenstander erg moeilijk te maken. Met snel en dynamisch spel werd FC Almere van het kastje naar de muur gestuurd. De stand van 3-1 in het voordeel van Houten had ook veel hoger kunnen uitvallen. In de 2e helft werd de wedstrijd grimmiger en moest Houten de fysieke strijd aangaan. Een mooi leermoment aangezien we ons moeten gaan wapenen tegen fysiek spel. Uiteindelijk heeft het voetbal gewonnen en wisten we de wedstrijd met 4-3 te winnen.

Kortom een prima voorbereiding waarin Houten klaar lijkt te zijn voor de 1e competitie wedstrijd. We kijken uit naar het 1e duel op zaterdag 10 februari om 13:00 uur tegen t’ Goy O17.1