Adrie Schols

Ledenbestand: 23-05-2018

Wedstrijdverslag IJsselmeervogels JO11-1 - Houten JO11-1
Dit bericht is op geplaatst door: Ruben van Laaren

Helaas kon Hugo, door een lichte hersenschudding, niet meedoen. Joey Pasche was zijn vervanger en hij deed dat zeer verdienstelijk. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, hoewel het spel meer op de helft van Houten afspeelde. IJsselmeervogels had een paar spelers in het team lopen, waar sommigen van onze spelers nekpijn van kregen om hun aan te kunnen kijken. Maar met veel passie en strijd maakten zij ook deze spelers het lastig.
Toch was de eerste kans voor IJsselmeervogels. Een mooie aanval werd bijna beloond met een doelpunt, maar Jayden dacht daar anders over en hield de bal knap tegen. Het spel golfde lekker op en neer. Toch kwam daar de voorsprong voor IJsselmeervogels. Een aanval op links werd voorgezet en helemaal vrij aan de rechte kant kon een speler van IJsselmeervogels diagonaal inschieten en zo keken we tegen een 1-0 achterstand aan. Ook onze kanjers lieten soms goed combinatievoetbal zien en bijna was het gelijk. Een mooie aanval werd direct door Milan naar Yannick gepasst, maar helaas kon Yannick de bal niet vol raken. Hierdoor bleef het nog 1-0 voor IJsselmeervogels. De slotfase van de eerste helft was duidelijk voor onze kanjers en gelukkig konden ze dat ook belonen met een doelpunt. Wederom was Milan de aangever. Ditmaal was Ivar die de bal mocht ontvangen. Ivar passeerde zijn tegenstander en legde met rechts geweldig aan en met een lichte curve belandde de bal achter de goed keepende doelman van IJsselmeervogels. Niet veel later floot de scheids voor de rust en gingen we rusten met een tussenstand van 1-1

Na rust ging Houten door met waar ze in de 1e helft waren gestopt. Ook nu werd hun inzet beloond met een doelpunt. Nu was Yannick de doelpunten maker en wat een goal. I.p.v. de bal vol te raken streelde hij de bal en de keeper van IJsselmeervogels lag al in zijn rechte hoek. De bal was toen nog onderweg en tergend langzaam rolde bal over de doellijn. Bewust of niet bewust. Onze kanjers hadden een voorsprong van 1-2 en nu moesten ze proberen om de voorsprong te vergroten. Maar i.p.v. de 3e goal te maken, moesten ze met z`n allen de voorsprong verdedigen. IJsselmeervogels zette Houten tegen de muur en het was Jayden die in deze moeilijke periode Houten op voorsprong hield. En was hij gepasseerd dan had hij het bekende engeltje op de paal zitten. Onze kanjers vochten voor elke plastic grasspriet en als de scheids voor het eindsignaal fluit, gaan de armpjes omhoog van onze kanjers. De vele meegereisde supporters gingen tevreden naar de kantine en genoten duidelijk van een visje en een natje. Het was niet altijd goed voetbal maar met passie en inzet hebben ze toch deze wedstrijd winnend afgesloten.

Volgende week begint(hopelijk) de voorjaarscompetitie met een thuiswedstrijd tegen Elinkwijk. Een oude bekenden. In de najaarscompetitie verloren we met 5-2, dus sportief revanche is te verwachten.

Met een sportieve groet,

Erwin van Laaren.