Juan Diego Flores Uytewaal

Wedstrijd-info: 06-01-2018

Wedstrijdverslag Houten 5 - Roda 46 7
Dit bericht is op geplaatst door: Frank vd Heuvel

Sv Houten 5 – Roda 46 JC: 2 – 1 (0 – 1)

Van een onze verslaggevers: voldoende frankeren

Houten 5 bevond zich letterlijk en figuurlijk op glad ijs. Letterlijk omdat het aan de grond gevroren had en het spiegelglad was en uitzonderlijk om zonder brokken of mokken op Oud Wulven te arriveren en figuurlijk omdat het gevaar op de loer zou liggen dat Houten door het wak zou zakken en Roda over Houten heen zou gaan. En werd vooraf licht en makkelijk over gedacht dat het varkentje niet uit Kerkrade maar uit Leusden wel even gewassen zou worden. Op veld 2 werd er aangevangen. Bijzonder was weer de (e)verse rentree van Bjorn. Op de training had hij alweer bewezen waartoe hij in staat is. Tureluurs (waar is die Tuur eigenlijk?) draaien van tegenstanders met goed doordachte actie, want als de gedacht er niet is dan speelt ie m pas af. (e)verse Bjorn was dicht bij zijn openingsgoal maar het gelukte hem niet. Roda probeerde vlot te combineren en met de snelheid had Houten het zichtbaar lastig. Peter werd pardoes tegen zijn hand geschoten wat resulteerde in een strafschop tegen. Maar met panter en doelman Bos op doel weet je het maar nooit. Toen er ook nog een elftal langs liep en luikeels bij de aanloop ‘heeeej’ werd geroepen zakte de moed bij Holle Bolle Gijs van Roda door de schoenen en alhoewel hij puik inschoot kon Panter Bos knap pareren: no goal. Niet veel later werd het alsnog 0 – 1. Na wederom een puike redding van Bos werd de bal in 2e instantie in het doel gelobt. Veel gevaar kon Houten zelf niet stichten en het was lamlendig om aan te zien en lamlendig om er van deel uit te maken. Met zure gezichten en bijna weer uitglijend over glad ijs ging Houten thee drinken. ‘Zijn er vrijwilligers’, werd er wederom in de kleedkamer gevraagd. Onder de groepsdruk vielen er wederom weer dezelfde slachtoffers. In de tweede helft was het spel van Houten meer om aan te zien. Als een slang ratelde Oscario zich door de verdediging van Roda om vervolgens ook de bal knap in het netje te schieten: 1 – 1. En dankzij de (e)verse Bjorn kwam Houten op een 2 – 1 voorsprong na een afstandschot. Roda zette nog even aan maar Houten werkte hard om in stijl de winterstop in te gaan. Het kreeg dan uiteindelijk ook de verdiende 3 punten waarmee Houten zich nestelt op de 9e plaats (2e in het rechter rijtje). Op naar het linker rijtje! Zondag 28 januari na de winterstop staat de uitwedstrijd op het program tegen het lager geklasseerde Domstad Majella. Fijne feestdagen en een gezond, sportief en succesvol 2018!

Doel: panter Bos
Achterin: Johannes, M. Evers, Peter, Karsten
Midden: Jappie, Oscario, Bilal, Thies
Voor: B. Evers, Linkspeet
Reserves 1e helft: Ria Valk, Jan Derrick, Toef, Paul
Reserves 2e helft: Bilal, Linkspeet, Johannes, Peter

Volg ons op sjeesboek: Houten uit? Altijd lastig, de community met lachwekkende video's.