Joost Hogenbirk

Ledenbestand: 16-07-2018

Wedstrijdverslag Houten 1 - HMS 1
Dit bericht is op geplaatst door: Stefan Homma

HMS. Opnieuw een mooie naam uit het Utrechtse voetbal. Samen met EDO (ook al bekend) gesitueerd op de Manitobadreef is HMS een club waarbij gezelligheid voorop staat. Onbekend is wellicht dat HMS een Omni vereniging is, met bijvoorbeeld ook Handbal en Tennis.

Op verzoek van HMS werd de wedstrijd om 15.30 gespeeld. Het was al duidelijk dat we op kunstgras zouden spelen, dus dat was geen probleem, aangezien we daar verlichting hebben.

Je kunt merken dat de winterstop eraan komt. We missen veel spelers met kleine blessures en Mike en Jochem hebben helaas weer een terugval gehad met hun blessure en zijn er voorlopig weer uit. Sterkte jongens!

Tot overmaat van ramp was Maarten ook nog ziek en zo mocht onze reservekeeper Thomas Bronk zijn opwachting maken en zo zijn debuut in de competitie. Thomas is gedurende dit seizoen aan het team toegevoegd en is eigenlijk nog 1e jaars A. Hij ontwikkelt zich sterk en zo hadden we er alle vertrouwen in. Kevin Urich was reservekeeper, aangezien de keepers van o19 niet beschikbaar waren. Dank daarvoor!

Doordat we een aantal spelers misten en o19 vrij was, konden we talenten Pascal Peek en Stefanos Romos in de selectie opnemen. Jongens die talent hebben, maar ook echt de juiste instelling bij het 1e laten zien. Bedankt jongens! En zo zie je maar dat onze jeugdopleiding altijd weer nieuwe talenten voortbrengt. Daar mogen we trots op zijn.

Dan de wedstrijd. Na kampioenskandidaten Elinkwijk, Houten en outsider Hercules lijkt HMS zich als the best of the rest te manifesteren. De laatste wedstrijden hadden ze gewonnen en hier en daar ook met flinke cijfers. Een tegenstander om rekening mee te houden dus.

5 minuten over half 4 floot scheidsrechter Oskam (geen familie) voor de start en het was meteen duidelijk hoe de verhouding in het veld zou zijn. HMS liet ons het spel maken en loerde op de counter. Ze hielden de as goed dicht en zo moesten we via Jacky en Carlos een opening creeren. Zowel Jacky als Carlos kwamen hun man af en toe goed voorbij maar waren nog ongelukkig in het vervolg.

Het bleek ook wel dat HMS vanuit de omschakeling best gevaarlijk kon worden. Zeker met hun lange spits, die de ballen goed vasthield, konden ze er af en toe uitkomen.

Toch waren wij het die op een 1-0 voorsprong kwamen. Lars was weer eens goed op dreef deze zaterdag en kwam via een mooie 1-2 alleen voor de keeper. Hij faalde niet en tekende de 1-0 aan.

Het leek een beetje verlammend te werken. Het tempo van ons ging iets omlaag en we werden wat slordiger. HMS kwam er daardoor makkelijker uit en gingen iets verder naar voren spelen. Dat gaf ons natuurlijk ook wat mogelijkheden uit de counter. Zeker Jacky, die zelfs een keer 1 op 1 met de keeper kwam had voor een grotere voorsprong kunnen zorgen.

Het bleef bij 1-0 en net voor de rust kreeg HMS nog een grote kans. Uit een vrije trap kon hun spits inkoppen, maar Thomas handelde goed en zo gingen we met een 1-0 voorsprong de rust in. Tim ging eruit in de rust en Roy kwam erin. Jordi ging hierdoor achterin spelen.

Roy zorgde voor nieuw elan en dynamiek op het middenveld en het tempo ging weer iets omhoog. Je kon nu ook zien dat de 1e helft HMS veel krachten gekost had en we kwamen er steeds makkelijker door.

In de 55e minuut kon Jacky uit een assist van Roy de 2-0 aantekenen en toen was het verzet van HMS gebroken. Uit een corner van Stephan kon Leon de 3-0 maken. Ook dit was lekker, want zo vaak scoren we niet uit standaard situaties.

Na deze goal kwam Pascal erin voor Stephan. Carlos ging hierdoor de spits in en Arjen naar rechtsbuiten. We gingen gewoon door met doelpunten maken. Een indraaiende bal van Roy werd door Carlos to doelpunt gepromoveerd en zo was het 4-0.

Hierna maakte ook Stefanos zijn opwachting en dus debuut in het 1e. Hij kwam erin voor Dennis, waardoor Jacky linksback ging voetballen.

Na een indiviuele actie van Lars en een mooie goal van Carlos (ook weer assist Lars) werd de stand naar 6-0 uitgebreid en ook de Scheids vond de score hoog genoeg om geen tijd bij te trekken. Zo winnen we de laatse wedstrijd voor de winterstop met op momenten goed voetbal van een prima tegenstander.

Nu eerst de winterstop en daarna op 27 januari direct de belangrijke wedstrijd tegen Elinkwijk. Hopelijk is dan iedereen weer fit en kunnen we op veel steun rekenen.

Misschien ook leuk om eens op onze Instagram te kijken? Zoek naar SVHouten1933.

Voor nu wensen de spelers en staf van SV Houten Zaterdag 1 iedereen hele fijne feestdagen en een prettige jaarwisseling!

Opstelling Houten: Thomas Bronk; Sjoerd Jongerius, Leon Polman, Tim van Beek (46. Roy van Dijk), Dennis Tolenaar (75. Stefanos Romos); Arjen Bakker, Jordi Sloof, Lars Johan; Carlos Snoek, Stephan Pijper (65. Pascal Peek), Backy Hup