Ruud de Bruin

Ledenbestand: 20-10-2018

Wedstrijdverslag Kampong JO11-1 - Houten JO11-1
Dit bericht is op geplaatst door: Ruben van Laaren

In het begin van dit voetbalseizoen speelde Houten ook al tegen Kampong en toen was Kampong een maatje te groot en een 1-10 nederlaag was toen het gevolg. Nu ruim 3 maanden later konden onze kanjers laten zien dat ze progressie hadden gemaakt. Don Leo en Jarno waren de trainers en voor Jarno goed om te kijken wat er goed gaat en wat er beter kan.
Beide teams waren aan elkaar gewaagd en in het 1e deel van de 1e helft kon ik zelfs als een vlakke wedstrijd bestempelen. De 1e mogelijkheid was voor Houten. Waar Milan normaal doelgericht is, passte hij de bal op Yannick. Zijn schot stichtte helaas geen gevaar voor het doel van Kampong. Kampong was voor het doel van Houten maar sporadisch gevaarlijk. Een corner voor Kampong werd rakelings over het doel gekopt en een mislukte voorzet belandde ,gelukkig voor Houten, op de paal. In het 2e deel van de 1e helft kantelde de wedstrijd in het voordeel van Houten. Er werd eerder druk gezet bij de opbouw van Houten en vooral Truong was een lastpak voor de linksback van Kampong. Truong`s corner werd maar rakelings voorlangs gekopt voor Ivar. Niet veel later mocht Houten een vrije trap nemen en Ivar nam deze kans, maar helaas ging de bal vlak over het doel van Kampong. Nog was het niet voorbij. Nu kreeg Justin een kans, maar ook deze kans ging verloren en zo gingen we met een 0-0 ruststand de pauze in.

Na rust moest Houten het verschil maar eens maken. Als er een team een goal verdiende, dan was dat Houten wel. Ook nu was Houten die een grote kans kreeg. Ruben, op links, werd door Hugo weggestuurd en i.p.v. de bal vol te raken schampte Ruben de bal waardoor de keeper van Kampong met zijn vingertopjes de bal uit het doel kon tikken. Helaas in deze wedstrijd viel nu ook de goal aan de andere kant. Een mooie aanval van Kampong werd perfect in het doel van Houten geschoten, 1-0. Het was de eerste echte kans van Kampong en weer moesten onze kanjers achter de feiten aanlopen. Een treffer voor Houten moest toch zeker mogelijk zijn in deze wedstrijd? Nogmaals een kans voor Houten. De aanval begon bij Hugo. Hugo zag Ruben op links goed weggaan en Ruben zag Ivar helemaal vrij staan, maar helaas het ene sprankje geluk ontbrak ook in dit schot. Op zijn beurt kreeg Yannick de bal niet over de doellijn, want daar stond een speler van Kampong, die de bal van de doellijn haalde. Aan de andere kant kreeg Kampong de mogelijkheid om te scoren. Een corner van Kampong belandde op de paal. De daarop volgende corner was het helaas wel raak. De bal kreeg Houten niet weg en een intikkertje zorgde voor een 2-0 voorsprong voor Kampong. Als dan ook directe daarna de 3-0 valt, is het vertrouwen bij onze kanjers helemaal weg. Ze probeerden nog wel voor de zeer verdiende eretreffer, maar ook die werd door Kampong niet gegund. Daarentegen zorgde Jayden met 3 geweldige reddingen dat de geflatteerde nederlaag nog niet groter werd. Kort samengevat mogen we deze laatste wedstrijd in 2017 beschouwen als een notendop van de najaarscompetitie van onze kanjers. In het nieuwe jaar al gelijk een wintertoernooi in Wijchen. Ritme opdoen in het nieuwe jaar en dan klaar staan voor de nieuwe competitie.

Via deze weg wil ik alle lezers en supporters van Houten fijne kerstdagen wensen en een gezond en vooral een sportief 2018 wensen.

Met een sportieve (kerst) groet,
Erwin van Laaren.