Frank Verleg

Wedstrijd-info: 10-12-2017

Wedstrijdverslag Houten JO9-6 - Odijk JO9-3G
Dit bericht is op geplaatst door: Heleen Dobrinic

Dé Kampioenswedstrijd van SV Houten JO9-6 tegen Odijk JO9-3G (02-12-2017)

Het was koud maar de gedachten aan de kou gingen bij dit top-team snel weg door de gedachten aan het aankomende kampioenschap en natuurlijk door de enthousiaste supporters die in grote getalen langs de lijn het team stonden aan te moedigen. Lex mocht uitnemen en het eerste schot van SV Houten was al binnen een minuut op doel afgevuurd door Alexander, helaas net naast. De tegenstander had ook direct een antwoord, maar door goed verdedigend werk, de oplettende keeper Jurriaan en de paal werd een 0-1 achterstand gelukkig voorkomen. Het leek heel even spannend te worden.......

Het eerste doelpunt van SV Houten kwam in de 7e minuut door Alexander en dit was de inleiding voor nog 12 prachtige goals van dit Kampioenen-team. Na een hard schot van Quint kon de keeper de bal nog tegenhouden maar Alexander was er razendsnel bij om zijn 2e goal te maken. Al snel daarna volgde een mooie voorzet van Kees, precies op maat voor Lex, die de 3-0 voor z’n rekening nam.

In de 2e helft werden de doelpunten achter elkaar binnen getikt en kon het kampioenschap dit team al snel niet meer ontgaan. Quint scoorde de 4-0 en niet heel veel later kon Simon de 5-0 mooi binnen tikken. Kort daarna werd de keeper van Odijk 2 keer achter elkaar door Quint gepasseerd door mooi geplaatste afstandsschoten. Inmiddels is het alweer 7-0 :) ! Ook Kees maakte een mooie goal nadat Maxim de bal van de tegenstander had afgepakt en de bal goed mee gaf.

Ondanks de ruime achterstand gaf de tegenstander echter niet op en scoorde nog bijna. Door goed verdedigend werk van Hugo en Simon werd een tegengoal voorkomen en werd ‘de nul’ behouden. De 9-0 kwam van de voeten van Arthur die met een mooie dribbel en passeerbewegingen scoorde. De 10-0 werd knap binnen getikt met links door Maxim die in deze kampioenswedstrijd zijn eerste goal voor dit team heeft gemaakt. Daarna volgden nog 2 goals van Quint waarvan de eerste vanaf de zijlijn mooi binnen viel. Ook Cem had een hard onhoudbaar schot voor de keeper en nam de laatste goal voor zijn rekening.

Met maar liefst 13-0 en een mooie penaltyreeks waarin Jurriaan een aantal strafschoppen knap wist te stoppen konden we keihard te juichen en liepen we als echte kampioenen van het veld. In de kleedkamer hebben we hard geschreeuwd "WIJ ZIJN KAMPIOEN, WIJ ZIJN KAMPIOEN" en hebben we van Henry allemaal een medaille gekregen en ook ‘We Are The Champions’ gezongen. In de kantine werden we getrakteerd op pepernoten, frikandellen, patat en AA-drink en was het heel gezellig met het hele team.