Frank Verleg

Wedstrijd-info: 10-12-2017

Wedstrijdverslag Houten JO17-2 - PVCV JO17-2
Dit bericht is op geplaatst door: Jeroen Linschoten

Met nog 2 wedstrijden te gaan in de najaarscompetitie staat er niet veel meer op het spel. Houten staat op een keurige 5e plaats en heeft geen zicht meer op de bovenste plaatsen. PVCV was vandaag de tegenstander en staat een aantal plaatsen onder Houten. Sem en Reiner zijn helaas nog altijd geblesseerd waardoor er weer een aantal aanpassingen gemaakt moesten worden. Zo speelde Merlijn vandaag als laatste man en kon Melvin een vrije rol op het middenveld innemen. De aanvang van de wedstrijd was om 12:30 uur op veld 2. Het was voor de trouwe supporters wel even afzien omdat mistige omstandigheden en een lage temperatuur het kijkgenot niet bevorderden.

1e helft
Direct vanaf de aftrap ontspon er zich een mooie strijd waarin het publiek vooral de eerste 10 minuten ogen tekort kwamen. De aanvalsdrift van Houten werd al in de 4e minuut afgestraft nadat PVCV in de counter de spits aan het werk zette die keurig het net wist te vinden. 0-1. Direct na de aftrap was het Houten met een prachtige aanval op links. Melvin kreeg de bal in de 5e minuut goed aangespeeld via een mooie combinatie, opgezet door Wessel en Merlijn. Melvin stifte de bal over de keeper, de bal ketste op de lat weer terug het veld in. Sam was er als de kippen bij om de bal goed binnen te schieten. 1-1. Toch was het weer PVCV in de 6e minuut met een scherpe uitval, een kopie van de eerste goal, die wederom de spits aan het werkt zette om de 1-2 binnen te schieten. Toen de rookwolken een beetje waren opgetrokken was het Houten dat de wedstrijd naar zich toe begon te trekken. Waar PVCV veelvuldig de lange bal ging spelen probeerde Houten via meerder schijven de spitsen aan het werk te zetten. Vanaf minuut 20 was het eenrichtingsverkeer en waren Isay, Rens en Merlijn dicht bij de aansluitingstreffer. Toch was er nog een gevaarlijke uitval in de 35e minuut maar de bal rolde lang de verkeerde kant van de paal. De ruststand was nog in het voordeel van PVCV maar gezien het spelbeeld moest dit in de 2e helft worden rechtgezet.

2e helft
Direct werd er druk gezet op de laatste linie van PVCV. Na 5 minuten was Raphael goed meegekomen maar hij zag zijn schot net naast gaan. Met de inbreng van Tim op links en Isay op de rechterflank was er continu gevaar in het strafschopgebied van PVCV. Nadat Isay zijn directe tegenstander voor de zoveelste keer voorbij vloog kwam de terechte 2-2 op het scorebord. Met een afgemeten voorzet wist hij Sam te bereiken die mooi ‘tegendraads’ de 2-2 wist binnen te koppen. Houten was nu los en wist op alle fronten haar duels te winnen. Nog geen 3 minuten later was het een mooi genomen corner van Tim die door Raphael werd binnen geschoten. 3-2. Nog geen 3 minuten later was het een prima genomen vrije trap van Melvin die Tim in het strafschopgebied de gelegenheid gaf om de 4-2 binnen te schieten. Het mooiste moment van de wedstrijd werd helaas afgevlagd. Een doelpunt uit het boekje tussen Sam en Melvin werd als buitenspel beoordeeld door de grensrechter.

Volgende week spelen we alweer de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie en wordt het afwachten welke tegenstanders we gaan aantreffen in de voorjaarscompetitie.