Frank Verleg

Wedstrijd-info: 10-12-2017

Wedstrijdverslag Houten 5 - Kampong 17
Dit bericht is op geplaatst door: Frank vd Heuvel

Sv Houten 5-Kampong 17: 1 - 5 (1 – 2)

Van een onze verslaggevers uit Heemskerk:

Op deze koude, grijze en druilerige zondag stond de thuiswedstrijd tegen Kampong 17 op het programma. Na de nederlaag tegen Sterrenwijk van vorige week hadden we wat recht te zetten. De punten zijn ook hard nodig om aansluiting te houden met de middenmoot en onderin weg te komen.

Na lang blessureleed maakte Evers zijn rentree in de wedstrijdselectie. Door goed werk van hersteltrainer Cees was Evers klaargestoomd voor zijn eerste speelminuten. Hij moest nog even geduld hebben want samen met Jacques en Niels , die na een paar uurtjes slapen na zijn nachtdienst er wel gewoon bij was, begon hij in de wissel.

De eerste elf waren bekend en de selectie begaf zich richting veld 3 waar er met de warming up, geen overbodige luxe trouwens met dit weer, kon worden begonnen. Het fluitsignaal klonk en onder toeziend oog van onze vaste hard kern supporters begon Houten prima aan de wedstrijd. De bal ging lekker rond hoewel het tempo wel iets hoger had gekund. Het was redelijk voorspelbaar van onze kant en Kampong kon makkelijk verdedigen. Het vele balbezit leverde helaas geen grote kansen op aan Houtense zijde. Kampong werd daarentegen ook niet gevaarlijk en zo was het misschien voor de neutrale toeschouwer een redelijk saaie pot. Gelukkig was het Wijnands die de ban brak en net als vorige week op fraaie wijze met een goed afstandsschot de 1-0 binnenschoot.

De voorsprong gaf vertrouwen maar helaas was deze van korte duur. Door een persoonlijke fout kwam Kampong helaas langs zij, 1-1. Nog niets aan de hand uiteraard, we hadden nog steeds meer balbezit en bleven zoeken naar openingen in de defensie. We konden er maar moeilijk ‘doorheen’ voetballen en op dat moment kwam Kampong door weer een persoonlijke fout van onze zijde op 2-1. Flink balen want we dachten de controle te hebben. Robert kreeg nog een goede kopkans vlak voor rust maar hij kon jammer genoeg niet genoeg kracht achter de bal zetten.

In de 2e helft gingen Paul en Karsten naar de kant en kwamen Niels en Jacques als hun vervangers het veld in. We begonnen goed aan de 2e helft met veel positiewisselingen op het middenveld wat meer aanvallende impulsen naar voren gaf. Jacques kreeg een goede kans toen hij de diepte in werd gestuurd maar zijn schot werd gekeerd door de keeper. Maar op het moment dat de 2-2 zich zou aandienen viel de goal aan de andere kant. De kleine rappe spits van Kampong rondde goed af en de 3-1 stond op het bord. Vanaf dat moment nam Houten meer risico’s waardoor er ook meer ruimte voor Kampong ontstond. De bezoekers profiteerde hier uitstekend van en al gauw stonden zij 5-1 voor. Intussen had Evers (eindelijk) zijn debuut gemaakt doordat Wallie helaas geblesseerd het veld moest verlaten.

Er vielen verder geen doelpunten meer en de 5-1 uitslag betekende helaas dat de punten meegingen met Kampong naar Utrecht. Houten staat nu 11e met 9 punten en mag volgende week uit tegen kampong 22 proberen om de 3 punten te veroveren.

Bekijk en like ook onze facebookpagina met regelmatig wedstrijdbeelden: Houten uit? Altijd lastig

1e helft
Bos