Frank Verleg

Wedstrijd-info: 10-12-2017

Wedstrijdverslag Kampong JO14-1 - Houten JO14-1
Dit bericht is op geplaatst door: Remko Kool

Dit verslag en bijgaande film is gemaakt door Peter vd Berg:
Wedstrijdverslag Kampong O14-1 sv Houten O14-1

Afgelopen zaterdag 2 december speelden de jongens van Houten O14-1 de uitwedstrijd tegen Kampong O14-1. Dat Kampong in het verleden een geduchte tegenstander was, blijkt uit de statistieken. De afgelopen jaren wisten onze jongens nooit te winnen van Kampong en werden er veelal flinke nederlagen geleden. In het begin van dit seizoen speelden we al een oefenwedstrijd tegen dit team en toen werd het zowaar een gelijkspel 2-2. Onze jongens spelen nu in de competitie mee in de top 3 en Kampong staat bij de onderste 2. Om mee te blijven draaien voor onze jongens was een overwinning noodzakelijk!

In het mistige en koude Kampong sportpark floot de jeugdige scheidsrechter rond 13.45 voor het begin van de wedstrijd. De eerste helft was rommelig en er vielen weinig kansen op te tekenen. Wel was er veel strijd en de neutrale toeschouwer merkt dat er aan beide kanten toch wat belangen op het spel stonden. Er viel weinig spannends te melden van de eerste helft dus de hoop was gevestigd op de tweede helft. En daar lieten onze jongens zien dat ze terecht bovenaan staan. De jongens speelden veel beter voetbal en waar Kampong het vooral moet hebben van strijd en fysiek en nare trekjes als balletjes weggooien, scheidsrechter intimideren, lieten onze jongens vooral de bal het werk doen.

Al vlak na de rust kwam Houten op een zeer verdiende voorsprong: 0-1. Een werkelijk fantastische vrije trap van Sem (die qua statistieken Ronaldo ruim overtreft) vloog er zo heerlijk in. De ene vloeiende aanval na de andere volgde en het was daarom ook geen verrassing dat Milan 10 minuten later de 0-2 scoorde. Een zeer fraaie aanval met een heerlijke steekpas van Kaleb werd zorgvuldig afgerond door Milan en dat kwam als een mokerslag aan bij Kampong.

Houten domineerde het spel en had naar een ruimere voorsprong kunnen lopen als de voorzetten en afronding nt iets zuiverder waren geweest. Enkele minuten voor tijd draaide Kaleb goed weg in het strafschopgebied van zn tegenstander en schoot de bal zo hard in het dak van het doel in. Een fraai beeld en het leverde de 0-3 op. Kampong droop na het eindsignaal snel af naar de kleedkamers waar onze jongens de overwinning met veel plezier vierden! Houten liet zien dat ze terecht meedoen in de top. Houten staat 2 punten achter op de nr.s 1 en 2 en hoe zuur voelt nog steeds die onterechte 3-3 thuis tegen AS 80 in de 6e minuut van blessure tijd aan.

Volgende week staat de topper thuis tegen Hooglanderveen JO14-1 op het programma. Komt allen kijken!

De samenvatting van de wedstrijd Kampong JO14-1 Houten JO14-1 kunt u hieronder terugzien: