Frank Verleg

Wedstrijd-info: 10-12-2017

Wedstrijdverslag Houten JO11-1 - Fortius JO11-1
Dit bericht is op geplaatst door: Ruben van Laaren

De laatste thuiswedstrijd in deze competitie moest toch winnend worden afgesloten?
Over de definitieve uitslag moeten we officieel nog even wachten.
De wedstrijd 4 minuten voor tijd gestaakt met een (eind)stand van 2-1 voor Houten.

Vandaag namen Don Leo en Vincent de taken als coaches waar.
Na een vertraging van 10 minuten, omdat de tegenstander in de file stond, begon Houten direct goed aan de wedstrijd. Yannick kreeg een grote kans, maar helaas via de bovenkant lat ging de bal over het doel van Fortius. Houten was duidelijk warm gedraaid, voordat de wedstrijd was begonnen. Wederom was Yannick betrokken bij een kans. Nu was hij de aangever op Milan. Helaas ging ook deze bal maar net over het doel van Fortius.
Fortius deelde ook een paar speldenprikjes uit, maar echt gevaarlijk werden ze nog niet. Gelukkig kon Houten zichzelf nu wel belonen. Een goede aanname van Milan en hij schoot de bal in het doel van Fortius. Een mooie en verdiende 1-0 voorsprong. Houten was zeker gelijkwaardig, maar in de 1e helft soms ook net iets te lief in de duels. Daar kwam toch een beetje verandering in door het inbrengen van Ivar. Helaas kon Houten de voorsprong niet uitbouwen. I.p.v. daarvan werd het gelijk en zo lag Fortius op koers om kampioen te worden. Maar onze kanjers lieten zich niet van de wijs brengen en Houten ging ook iets feller de strijd aan. Zo ontstonden er pittige duels die door Milan, Ivar en Glenn vaak werden gewonnen. Houten kreeg de kans om wederom op voorsprong te komen. Aangever Yannick zag op rechts Truong vrijlopen. Die bedacht zich geen seconde en verwoestend haalde hij uit, maar helaas voor ons , werd de bal gekeerd door de doelman van Fortius. Ondanks de stand in de competitie was Houten eigenlijk het beteren team op het veld, maar Houten drukt dat niet uit in doelpunten. Een vrije bal van Milan en een schot van Ivar verdiende meer dan het noteren van deze kansen. Toch mochten we voor de 2e keer juichen voor onze hardwerkende kanjers. Wederom was het Milan die de bal van zijn tegenstander afpakte en beheerst schoot hij de bal in het doel van Fortius, 2-1. En met deze verdiende voorsprong gingen we rusten. Beide teams gingen naar binnen voor de thee en vele supporters gingen ook op zoek naar iets warms.

Na rust verwachtte ik een zeer aanvallend Fortius, maar Houten begon ook de 2e helft goed met kort op de man en de brutaliteit was nu goed zichtbaar, met soms acties die net over het randje gingen. Achterin was Houten ook wat brutaler aanwezig en zo gaven Jenady en Hugo hun tegenstander weinig ruimte. Houten werd wel steeds meer teruggedrongen en zo kwamen er ook momenten waarin onze doelman Jayden moest ingrijpen. Houten was daarin soms gevaarlijk met de uitvallen en Justin had zowaar de voorsprong kunnen vergroten. Een splijtende pass van Ivar stelde Justin in staat om af te geven op Milan of om zelf op doel te schieten. Hij koos voor optie twee en helaas bleef de bal op de doellijn liggen tussen de doelman en de doelpaal. Dat had zeker een beter lot verdiend. Van eigen helft kon Ruben op links doorgaan. Helaas kwam daar maar een corner uit die helaas niks opleverde. De spanning was te snijden, zowel binnen als buiten de lijnen. Op de tribune werd er heftig meegeleefd. Zouden onze kanjers het redden om eindelijk weer eens een overwinning binnen te halen. Met nog een paar minuten te gaan beging Milan een overtreding. Helaas konden beide coaches van Fortius zich niet beheersen en de scheids besloot de wedstrijd maar te beŽindigen. Met nog maar 4 minuten te gaan vond de scheids het niet verstandig om door te gaan. Een golf van vreugde ontstond op het veld aan de kant van Houten en Fortius likte haar wonden. Volgende week de laatste (uit)wedstrijd in deze competitie tegen Laren en met deze vertoonde instelling kunnen ze Laren het ook zeker moeilijk maken.

Met een sportieve groet,

Erwin van Laaren.