Daniel vd Bilt

Wedstrijdverslag Houten MO17-1 - Waterwijk MO17-1
Dit bericht is op geplaatst door: Ingrid Diks

Wedstrijdverslag SV Houten MO17-1 vs Waterwijk MO17-1 5-0

Op zaterdag 4 november stond de wedstrijd tegen Waterwijk uit Almere op het programma.
Vorige week tegen VVIJ hadden de meiden een goede wedstrijd gespeeld, waarbij met name het combineren, vrijlopen super ging. De vraag was nu of dit een toevalstreffer was, of ook tegen de volgende tegenstander het verbeterde spel er zou zijn.

Nou, dat hebben we geweten!!! Wat een topwedstrijd meiden. Jullie hebben het nog beter gedaan dan de week ervoor, en dat in de stromende regen en op gewoon gras. Echt complimenten, dit is voor de coaches echt genieten. Op alle posities hebben we flink vooruitgang geboekt. Er is rust aan de bal, we maken 1-2tjes en zorgen voor meerdere afspeelmogelijkheden. En in deze wedstrijd deed ook de voorhoede echt van zich spreken. Alle 4 de spitsen hebben gescoord.

Doelpunten
1-0 uit een corner, ingekopt door Amber. Bij de bespreking nog uitgebreid stilgestaan bij de corner en hoe te lopen en te staan. Dit was direct effectief.
2-0 Net na rust. In de rust nog aangegeven om eerste 10 minuten tegenstander goed op te vangen en proberen te scoren. Dit lukte door een prachtige combinatie over rechts. Bal werd ingepast in de zestien op de inlopende Sarah. Zij kaatste kort terug op Emma die zich niet bedacht en hoog in de rechterbovenhoek binnen schoot. Geweldig doelpunt volledig in stijl met ons voetbalspel.
3-0 Tegenstander ging na de 2-0 meer vooruit voetballen en 1 op 1 staan. Dit gaf kort na de 2-0 al een uitbraak met een dieptepass vanaf het middenveld richting onze voorhoede. Sarah was er langs en schoot goed binnen.
4-0 Zelfde situatie. Er ontstond veel ruimte achter de verdediging van Waterwijk. Achterin hadden wij het goed onder controle en konden voetballend het middenveld bereiken. Uitblinker Madelief omspeelde een tegenstander op rechts en gaf een spleitende pass in de diepte op spits Marijn. Marijn was sneller en kruiste voorlangs. Ook daar hebben we de laatste tijd op geoefend. Ze schoot van buiten de zestienmeter langs de uitlopende keeper in de rechterbovenhoek.
5-0 We bleven goed gedisciplineerd voetballen, ook al stonden we al zover voor. De bal bleef goed rond gaan en op een paar kleine kansen en 1 schot voorlangs is Waterwijk niet gevaarlijk geweest. Wel konden wij over rechts nog een keer uitbreken. Een dieptepass op Margot die met rechts leek te gaan schieten, maar inkapte en vervolgens met links via de keeper binnenschoot. Mooi staaltje doorzettingsvermogen van Margot. Die had je verdiend!

Graag wil ik vooral Chenna nog speciaal noemen. Zij heeft de NUL gehouden en goed meegevoetbald. Veelal was ze niet betrokken en in de regen best koud. Als het nodig was, stond ze er. Goed hoor! Ook de speciale oefeningen met jou zien wij terug in de wedstrijd.
Laatste positieve puntje was dat ook de geblesseerde Demi weer haar eerste speelminuten heeft gemaakt en graag langer had willen spelen. Fijn dat je er weer bij bent Demi. Nu Danique nog, want die is ook op de goede weg, ook al duurt dat nog wel even.

Ga zo door meiden! Jullie zijn een goed stel.

Jullie trotse coaches Ingrid, Marco en Albert