Daniel vd Bilt

Wedstrijd-info: 17-11-2017

Wedstrijdverslag Houten 4 - Aurora 2
Dit bericht is op geplaatst door: Jeroen Smits

Op deze regenachtige morgen mochten we aanvangen op veld 5. Gelukkig wisten we dit al om 01.30 via een appje van onze leider. De tijden veranderen zullen we maar zeggen. Terug naar het voetbal, want ondanks de regen mochten we toch spelen. Ondanks enkele afwezigen konden we toch weer 12 man op de been brengen en konden we beginnen met de volgende 11 spelers.

Gino-Luit-Nick-Dion-Jorian-Jesper-Sjors-Chris-Kenny-Yorick-Rohan
Op de bank begon Jorg, die na een paar weken afwezigheid in verband met een blessure weer zijn eerste minuten ging maken.

Op het drassige veld 5 (wat met de bebossing eromheen toch het meeste charme blijft houden van alle velden, al zeg ik het zelf) begonnen we rommelig aan de wedstrijd. Dit veld speelt Aurora natuurlijk in de kaart, met hier en daar een lekkere tackle. Houten 4 had toch iets de overhand en probeerde Aurora onder druk te zetten, wat vervolgens resulteerde in een lange bal. Wij kregen enkele goede kansen maar deze konden we helaas niet benutten. Dit ook dankzij een in het modder geklede keeper. Vanuit Aurora kwam de dreiging vervolgens voornamelijk van hun nummer 7 (linksbuiten) en nummer 10. Uiteindelijk viel de eerste goal dan ook voor Aurora.
Vanuit onhandig drukzetten/doorstappen van onze kant en een paar keer overspelen kwam Aurora bij de goal en schoot de 0-1 binnen. Gelukkig viel al snel de gelijkmaker, Chris pakte de bal af en gaf die diep op Rohan die de 1-1 binnenschoot (wel of niet in buitenspelpositie). Helaas werd het hierna door foutief inspelen van onze kant al weer snel 1-2. Vervolgens kreeg een speler van Aurora nog een gele kaart, waardoor we met 11 tegen 10 gingen rusten.

In de rust kwam Jorg voor Yorick (die moest gaan werken) en ging Chris op de plek van Yorick spelen.

Aangezien Aurora met 10 op het veld stond voor de 1e 10 minuten van de 2de helft, besloten we druk te zetten. Dit leidde wel tot een hoop balbezit en enkele kansen, maar helaas niet tot goals. Het ging vaak mis bij de eindfase, dit door onzuivere passing of door het dichtlopen (of er al zijn) van gaten. We hoopten op de gelijkmaker en Aurora begon als iets meer tijd te rekken op momenten dat het kon. Helaas viel op dat moment de 1-3 uit een eendagsschot van een van de verdedigers van Aurora. Het grotendeel van het veld dacht al dat de bal in het vangnet was beland, maar op een of andere manier lag die toch in het netje. Hierna probeerden we toch nog door te blijven gaan, maar de krachten vloeiden weg. Uiteindelijk schoot Chris van randje 16 nog de 2-3 binnen, maar helaas waren daarna de 90 minuten al voorbij.

Helaas geen 3 punten tegen een tegenstander waar we zeker niet van hoeven te verliezen. Volgende week weer een nieuwe kans om de mouwen op te stropen en de 3 punten te pakken.

Verslaggever: Chris van de Vecht