Daniel vd Bilt

Wedstrijd-info: 17-11-2017

Wedstrijdverslag Bilt De JO17-1 - Houten JO17-2
Dit bericht is op geplaatst door: Jeroen Linschoten

De jongens van Houten hadden een drukke week achter de rug. Zo werd er eerst op maandagavond een stevige training afgewerkt alvorens er op woensdagavond tegen VV De Meern O17.2 een oefenwedstrijd werd gespeeld. De wedstrijd was genieten voor alle ouders en supporters. Op het mooie complex van de Meern werd een zeer goede 8-1 overwinning behaald. Met snel en aanvallend combinatiespel had de Meern geen schijn van kans. Een rustige training op donderdag moest het team van Houten voorbereiden op de wedstrijd tegen FC De Bilt. Helaas heeft Sem weer een terugval gekregen en zal hij even de tijd moeten nemen om zijn enkelblessure te laten herstellen.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen De Bilt waren we met spelers en ouders uitgenodigd bij Hans en Martine in het mooie partycentrum ‘DITO’ om een heerlijk gezamenlijk ontbijt te nuttigen. Nogmaals dank namens alle ouders, spelers en staf voor dit leuke initiatief! Met een goed gevulde maag vertrok het team rond 08:30 uur richting De Bilt waar om 09:55 uur de aanvang van de wedstrijd stond gepland.

1e helft
De eerste minuten was het aftasten. De Bilt probeerden direct druk te zetten op onze achterhoede maar Houten wist hier prima onderuit te voetballen. De Bilt, met grote fysieke spelers, probeerden met de lange bal de spitsen te bereiken. Vandaag stond het prima achterin en het was met name een strijd op het middenveld. De eerste grote kans was in de 7e minuut van de wedstrijd, een schot van Merlijn ging maar net over het doel. De Bilt beet goed van zich af en de spits wist in de 11e minuut alleen op Max af te komen. Max bleef prima naar de bal kijken en kwam als winnaar uit de strijd. Het was vandaag een beetje David tegen Goliath, een voetballend goed Houten tegen een fysiek sterke ploeg dat veelvuldig de lange bal hanteerden. Na een mooie aanval in de 25e minuut van Houten was het in de omschakeling toch De Bilt dat de score kon openen. Houten was hier niet van onder de indruk want nog geen 2 minuten later was het een prima afgemeten voorzet van Tim op goaltjesdief Ismael die prima de 1-1 kon binnen tikken. Dit was tevens de ruststand.

2e helft
In de 2e helft kwam Houten goed uit de startblokken. Invaller Isay, die deze week aan de selectie is toegevoegd, gaf gelijk zijn visitekaartje af. Twee snelle uitvallen aan de rechterkant werden prima ingeschoten maar de keeper van De Bilt bracht redding. Het was vandaag een echt voetbalgevecht met een hoog baltempo. Toch ging De Bilt steeds meer naar voren spelen en probeerden met fysieke strijd de duels te winnen. Dit resulteerden in de 70e minuut voor een 2-1 voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven.

Vandaag hebben we een goed Houten gezien dat zeker een puntje had verdiend. Voetballend waren we niet minder maar het leeftijdverschil brak onze jongens uiteindelijk toch op.