Daniel vd Bilt

Wedstrijdverslag Sporting 70 JO10-3 - Houten JO10-3
Dit bericht is op geplaatst door: Edgar Bolwerk

Verslag 28 oktober 2017

Zaterdag 28 oktober 2017. De herfst is nu echt ingetreden en er staat een frisse ochtendwind. Voor het eerst spelen onze jongens uit tegen Sporting 70 in Utrecht. Aangekomen bij de club was het een drukte van jewelste. Het was nog een uitdaging voor de ouders om een vrije plek te vinden, maar dat gold die ochtend niet alleen voor de ouders..
Na de opwarming was het tijd voor het gebruikelijke rondootje.. of.. nee.. uhmm.. Mark? De ballen liggen nog in de achterbak van de auto 😬.. en die stond ergens op een half uur loopafstand geparkeerd. Dus dan maar een bal lenen.
Eerste wissels Samuel, Jordy en Tim. In het veld; Rick, Valentijn, Thomas, Jesper, Merijn, Sven en Savi. 10:00u aftrap. Sporting zette meteen druk en binnen 2 minuten viel al het eerste doelpunt.. Onze keeper Rick raakte de bal nog aan maar het mocht niet baten: 1-0. Houten was meteen wakker geschud wat resulteerde in een paar mooie aanvallen met schoten op doel van Sven, Savi en Merijn. Houten blijft druk zetten en voelde dat er mogelijkheden waren tegen Sporting. Ook om de mindere reeks van de afgelopen weken de rug toe te keren. Af een toe een uitbraak van Sporting maar deze werd goed gepareerd door Valentijn als laatste man.
De goede periode resulteerde in een paar corners waarbij een schot van Thomas via een Sporting verdediger naast het doel ging. De volgende corner, door Merijn genomen, werd door Sven op de lat geknald. Wat een kansen..! Houten blijft druk zetten en het gevecht vindt plaats op het middenveld. Sporting valt aan en krijgt een corner. De corner wordt vakkundig weggewerkt door Jordy en Sven sprint direct met de bal naar voren. Savi rent met hem mee en krijgt een keurige pass van Sven waarna hij deze rechts in het doel poeiert: 1-1!
Houten blijft doorzetten en Sven versiert een corner. De bal belandt voor de voeten van Samuel maar ziet zijn schot net naast het doel gaan. Sporting poogt door te breken maar door goed verdedigingswerk van Jordi stranden de aanvallen.
Jordy heeft de bal afgepakt en past naar Samuel. Samuel speelt de man uit en past weer terug naar Jordy waarna Merijn de bal krijgt. Merijn schiet op doel en 1-2! De mannen staan voor. Precies wat we nodig hebben. Voor de rust krijgen we nog een aantal kansen o.a. van Tim en Savi maar deze worden tegengehouden door de keeper.
Na de rust heeft de tegenstander zijn keeper vervangen en nu staat hun rechtsbuiten op doel. Een goede zet, blijkt later, want hij kan een stuk verder uittrappen. Onze verdediging werd op de proef gesteld, Thomas en Jesper rennen de longen uit hun lijf en doen goed verdedigingswerk. Rick houdt een aantal ballen prima tegen, een vrije trap wordt nog net naast de kruising geschoten door Sporting en even later belandt de bal nog op de paal. Daar komen we goed weg..
Maar dan valt toch de 2-2 door een counter na een ongelukkige pass op het middenveld. Houten toont karakter en blijft druk zetten; beide teams gaan voor de overwinning. Er volgt een corner voor Houten, even later krijgt Tim de bal en sprint naar het doel zijn schot wordt gepareerd maar rolt, als een keurige pass, voor de voeten van Valentijn. Vali haalt buitenkantje rechts uit en.. GOALL: 2-3! We staan weer voor!
De laatste 5 minuten zou je denken, die spelen we wel uit maar ware het niet dat we ook met een thuisfluiter te maken hebben. Een loepzuivere corner wordt ons ontnomen.. Een onschuldige ouder (zal Ricardo z'n naam niet noemen) wordt vervolgens na een terechte opmerking hierover theatraal door de scheids achter het hek geplaatst.
Alsof de thuisploeg zich gesterkt voelde door de actie van "hun" scheids, vielen in de laatste minuten door twee counters van Sporting twee doelpunten waarna de wedstrijd met 4-3 voor de thuisploeg werd beŽindigd. Gedesillusioneerd liepen onze jongens (en ouders) van het veld.
Het was een leuke wedstrijd om te zien en Houten had wellicht recht op de winst maar de tegenstander was uiteindelijk net wat effectiever.
De les van vandaag: Daar waar de ouders moeite hadden om een vrije plek te vinden voor hun auto, gold dat ook voor onze jongens om een vrije man te vinden voor hun pass.. Blijf bewegen en jezelf aanbieden jongens!

Groet,
Raoul vader van Samuel