Daniel vd Bilt

Wedstrijd-info: 17-11-2017

Wedstrijdverslag Houten 6 - DWSM 2
Dit bericht is op geplaatst door: Marcel Delfgaauw

Herfstachtige omstandigheden waren vandaag het decor voor onze wedstrijd tegen de nog ongeslagen koploper DWSM. Na de overwinning van afgelopen week was het zaak om dit door te trekken tegen DWSM ondanks dat we vandaag weer de nodige spelers missen. Jordy, Tim, Elwin, Clement zijn vandaag afwezig. We begonnen Nick, Luuk, Jules, Fabian, Axel, Yerke, Kevin, Sander, Arnoud, Rutger en Desny. TJ en Florian begonnen op de bank. Afgesproken dat we DWSM pas bij de middenlijn zouden oppakken. We moesten de ruimtes klein houden en proberen Rutger te bereiken. Zo begonnen we aan de wedstrijd we lieten het initiatief over aan DWSM. We stonden verdedigend goed alleen lukte het niet om de bal in de ploeg te houden op het midden veld en in de voorhoede. Hierdoor wist DWSM met steek en diepe ballen hun spits te bereiken maar we stonden goed tot de 13de minuut waardoor we op een 0-1 achterstand kwamen. We bleven goed vanuit de organisatie spelen en creŽerde ook wat kansjes echter zonder succes. In de 35ste minuut viel Yerke uit en TJ kwam erin. Een moment van onachtzaamheid bij Nick waarbij het leek of dat de bal over de lijn was maar Nick wist dit goed te herstellen en zo voorkwam hij een tweede tegengoal. In de rust nogmaals benadrukt dat we absoluut niet kansloos zijn en dat we vooral goed georganiseerd moesten blijven spelen en meer gebruik maken van de snelheid van Rutger en ook die van Arnoud en Luuk. Florian kwam erin voor Kevin waardoor Luuk naar het middenveld doorschoof. We begonnen weer goed en het lukte ons idd een aantal keren goed door te komen op de vleugels maar we waren wat ongelukkig in de eindpass/afronding. DWSM kreeg ook nog enkele mogelijkheden maar Nick wist 2 keer katachtig te redden waardoor de 0-1 op het scorebord bleef. De laatste 10 minuten probeerde we wat meer druk naar voren te zetten om toch nog de 1-1 te forceren. DWSM kreeg daardoor meer ruimte en ipv dat wij de 1-1 konden scoren viel de 0-2 2 minuten voor tijd. Vervolgens viel TJ nog geblesseerd uit met een schouderblessure, waarvan we nog niet weten hoe ernstig het is. We verloren denk ik uiteindelijk verdient maar we hebben goed weerstand gegeven, hierop moeten we verder bouwen. Volgende week naar Schalkwijk een echte derby.