Daniel vd Bilt

Wedstrijd-info: 17-11-2017

Wedstrijdverslag Houten JO13-5 - SVL JO13-1
Dit bericht is op geplaatst door: Anita Wijers

Een belangrijke dag op 11 november van de ploeg uit Houten tegen SVL uit Langbroek.
Na twee spannende gelijke spelen was het maar de vraag of Houten ongeslagen kon blijven, en zelfs weer eens de volle 3 punten kon binnen harken.
Houten begon op deze druilerige ochtend, overigens net als de tegenstander, fel aan het duel.
Hierdoor was het voor SVL erg moeilijk om echt gevaarlijk te worden, misschien wel het meest belangrijke zo in het begin van de wedstrijd.
De druk vanuit Houten liep langzaam maar zeker wat meer op, met als beloning een doelpunt via en bal die hard tegen het oor van Crijn werd geschoten, na paniekerig uitverdedigen van SVL.
De belangrijkste kans daarna was voor Marnix. Een schot van afstand zou recht in de kruising vliegen, als de keepster van SVL niet met één de bal kan p uit het doel hield.
In het vervolg van de eerste helft was de les toch wel dat druk blijven zetten op de tegenstander en de juiste inzet vanzelf wat oplevert.
Het fel doorzetten van Marnix op een diepe bal zorgde ervoor dat in een gezamenlijk duel naar de bal de verdediging ons een handje hielp. Bal langs de keeper, 2-0 Houten!
En ook daarna bleef het moeilijk voor SVL om onder de druk weg te komen.
Een goede harde voorzet van Nick vanaf de achterlijn aan de rechterkant werd door een verdediger van SVL zomaar via het hoofd langs de keeper gekopt.
Zo was het 3-0, en dat bleef het tot aan de rust.
Na rust was er van de felheid en duelkracht een heel stuk minder terug te zien bij Houten.
Misschien kwam dit door de voorsprong, de korte pauze, de limonade of gewoon omdat het langzaam wat droger was geworden.
Een rommelige fase in de wedstrijd volgde. Snel balverlies over en weer, veel ingooien, en af en toe een doorbraak van de tegenstander.
Maar omdat de verdediging het deze wedstrijd meer dan uitstekend voor elkaar had en geconcentreerd voetbalde was elk gevaar meestal snel samen opgelost.
Mark Cuppers had in sommige gevallen echt totale controle over de situatie, en waar de het ingrijpen van alle verdedigers goed was, was Bram daarnaast ook in de opbouw belangrijk.
Na zeker wel een ruim kwartier in de 2e helft was het dan eindelijk weer eens een goal zonder een randje van een eigen doelpunt van de tegenstander.
Mathijs versnelde aan de linkerkant en ging diagonaal richting doel. De ruimte werd gecreëerd door goede loopacties van de andere aanvallers en Mathijs benutte de ruimte en schoof op zijn bekende gecontroleerde manier de 4-0 binnen.
Hierna kwam ook het voetbal bij Houten weer aardig terug.
Druk op het doel, steekballetjes die net te lang of te kort waren, of net over het randje van buitenspel.
Corners van zowel links en rechts en voorzetten waarbij de aanvoerder van vandaag, Milan, bijna de bal uit de lucht via de hak in het doel kreeg.
Maar, er moet ook gezegd worden dat de keepster van de tegenstander de tweede helft goed oplette en veel ballen er netjes uithield en een paar keer precies op tijd uitkwam en onverschrokken op de bal dook.
De beloning voor het opgeleefde voetbal in de tweede helft kwam nog wel, want het was Nick die uiteindelijk mooi vrij werd gespeeld richting keeper en deze kans netjes afmaakte.
SVL deed de hele wedstrijd goed mee, maar mede dankzij de inzet van Houten en onze keeper Wouter die de timing weer prima op orde had, kwamen ze niet tot scoren.
Eindstand 5-0 voor Houten, een mooie stap verder in het tot nu toe ongeslagen seizoen!