Er zijn geen jarigen
  Wedstrijd-info: 18-10-2017

Wedstrijdverslag Houten JO11-3 - Delta Sports JO11-3
Dit bericht is op geplaatst door: Rick Eleveld

Onze boys werden deze week opgetrommeld voor een midweekse speelronde.
Ja en wat voor een. Een herhaling van de openingswedstrijd van dit seizoen. Ten tweede male stond er een heuse derby op het programma. De vorige eindigde in een 13-1 overwinning. Er moest toch niet te licht over gedacht worden. De boys van Delta hadden wat recht te zetten. Ook hadden wij nog wat tegenslag door wat blessureleed, echter in Keano hadden wij een ‘aardige’ hulplijn. Dus voor Stijn en Jayden vanaf hier een spoedig herstel gewenst.

Hier in huize Van Es speelde er nog wat mee voor deze wedstrijd. In het team van Delta speelt een klasgenoot van Tom. Er was dus al over de strijdt gesproken, en met grootspraak van beide zijde moest er dus vanavond uitgemaakt gaan worden wie er morgen met een lachend gezicht de klas in gaat.

Omdat Delta geen veld beschikbaar had werd de derby op Oud Wulven afgewerkt. Veld 5 lag er prima bij en de boys leken er zin in te hebben. Delta regelde nog even een scheidsrechter die zijn fluit had thuisgelaten. Maar goed met zijn bulderende stemgeluid liet hij de wedstrijd van start gaan.

Al snel na de aftrap krijgt Houten diverse kansjes, echter het doel blijkt te klein en de ballen vliegen over. Job zorgt achter dat de lange ballen van de delta keeper zorgvuldig worden opgeruimd. Dan krijgt Keano een schietkans die door een blunderde keeper in het doel van Delta belandt. 0-1. Tom heeft zijn vizier vandaag niet helemaal scherp. Is dat dan toch die vete die hem parten speelt? Zijn passes komen wel goed aan en Lenn weet er 0-2 van te maken. Delta lijkt al gebroken en komen er slecht uit. Alleen lange uitrappen van de keeper die gemakkelijk opgepakt worden door de goed opbouwende Mart, Koen en Job. Keano neemt dan ook de 0-3 voor zijn rekening. Ook Koen draagt zijn steentje bij en scoort de 0-4 na prachtig tiki taka voetbal. Ook Tom pakt zijn doelpuntje mee en mag de 0-5 noteren. Daarna volgt wat commotie want was de bal van Koen nu wel of niet over de lijn. De scheids vond van niet, maar uw verslaggever stond bijna aan de achterlijn en ik eb toch echt geconstateerd dat de bal in zijn geheel klemvast werd gehouden achter de lijn. Echter de scheids heeft altijd gelijk dus laten we het er maar bij. Toch wat geschrokken van de commotie stuurde hij de jongens de rust in.

Tijdens de rust schrok ik me rot. WAAR is de Siroopman???? Zijn zoon is geblesseerd, maar was er wel om zijn teamgenoten aan te moedigen TOP! We hebben al een paar keer de loftrompet geblazen over de siroopman, maar nu laat hij de boys toch een beetje in de steek. Ik ga ervan uit dat hij de volgende partij er weer vol voor gaat, om de jongens weer te voorzien van een heerlijk bekertje siroop tijdens de rust.

Maar goed de tweede helft zal ook zonder siroop toch moeten beginnen.
Keano laat zien dat hij niet voor niets zijn vrije woensdag heeft opgeofferd en maakt snel de 0-6.
Dit dankzij een prachtige pass van Boaz, die zelf ook op zoek is naar zijn eigen treffer.
Met een hard schot probeert hij het dan ook, echter de keeper van Delta voorkomt dat de goal op naam van Boaz komt door hem zelf even achter de lijn te werken. 0-7.
Toch laat Boaz zich niet uit het veld slaan en maakt zelf nu wel de 0-8. Hierna weet Lenn de 0-9 en 0-10 nog even te maken.
Dion die deze wedstrijd niet veel te doen had zorgde toch met accuraat uitkomen de kansjes van delta om zeep te helpen. Delta was moe gestreden en lieten zich te gemakkelijk op 0-11 en 0-12 zetten door Keano. Voor Koen was vandaag het slotakkoord, hij maakte de 0-13.
Bijna dezelfde uitslag als een paar weken geleden echter wisten onze boys vandaag hun doel schoon te houden.er was nog wel wat discussie na de wedstrijd over de eindstand, echter wie schrijft die blijft en ik heb er echt maar 13 waargenomen.
Er is prima gevoetbald vandaag, al waren er wel momenten dat de moeilijke oplossing werd gezocht ipv gewoon lekker overspelen.

Genoeg stof voor de trainers om mee verder te werken lijkt mij. Nu even geen wedstrijd maar na de herfst vakantie staat er weer een druk programma voor de boeg, met wederom een midweekse speelronde.
Sportieve groet,

Verslaggever: Jeroen van Es