Egon Schrauwen

Wedstrijd-info: 13-12-2017

Wedstrijdverslag DVSU JO11-1 - Houten JO11-2
Dit bericht is op geplaatst door: Roy Knol

Om 10.00u verzamelen op de parkeerplaats. De jongens zijn druk met Pokemon go, een rage die de kop weer opsteekt. Gezamenlijk rijden we naar DVSU in Lunetten.

We spelen vandaag met 1 man minder. Keano mag invallen bij O11-1, omdat Justin nog steeds is geblesseerd. Helaas moeten we het doen met 1 wissel.

Het is guur weer en vlak voor de wedstrijd begint het ook nog te miezeren. De jongens lijken hier geen last van te hebben. De Houtense supporters vinden het maar niks.

Houten trapt de wedstrijd af met Noah in de wissel. Al snel (na 2 minuten) krijgt DVSU een hoekschop. De bal wordt slecht weggewerkt. Een daarop volgend wel gemikt schot in de rechterhoek zorgt voor de 1-0.

Houten laat het er niet bij zitten en de tegenstander trapt de bal vaak uit of achter. Houten krijgt veel hoekschoppen, maar die leveren allemaal niets op. Verder heeft Houten de kansen op een gelijkmaker, maar de keeper doet zijn werk goed of wordt de bal niet goed aangenomen om het af te maken.

Zo krijgt Mohammed een mooie pass van Rody aangespeeld die goed door de keeper wordt gered. Even later krijgt Dean een kans en schiet naast. Mohammed schiet over. En even later krijgt Mohammed weer een kans, waarbij de keeper met het puntje van zijn schoen een doelpunt verijdelt. Shakir krijgt ook nog een kans. Hard op de keeper... De bal wil er niet in.

Maar dan geeft Dean een heel mooie pass naar de inlopende Mart, die het vakkundig afrondt: 1-1.
Het gaat even gelijk op. Dan van achteren is er een snelle opbouw via meerdere spelers met hier en daar een aanname met meer geluk dan wijsheid. Noah krijgt de bal niet goed onder controle en mist net het doel. Even later krijgt Mart de kans om nog eens op doel te schieten. De keeper doet goed zijn werk. Evenals Daan die even later met een duik de bal naast duwt. Rody verdedigd goed en Joey weet ook meerdere malen een tegenstander uit te kappen. Dan rolt de bal naar de hoek en Mohammed zet een sprint in: wat een snelheid laat hij daarbij zien. De rust wordt 2 minuten eerder gefloten. Ze moeten toch 2×25 minuten spelen ipv 2×20?

Na de rust mag Houten weer aftrappen. De scheids is vandaag niet helemaal scherp.
DVSU zet direct druk en schiet de eerste bal over. Even later wordt er vanuit een hoekschop met een kopbal gescoord 2-1. Houten zet direct druk en even later scoort Shakir vanuit een hoekschop van Mart 2-2. Het Houtense publiek gaat uit zijn dak. We krijgen daarna nog  veel kansen maar weten niet te scoren. Even later kopt Shakir naast. Mohammed wordt door Mart op pad gestuurd en weet niet te scoren door uitstekend keeperswerk. Shakir alleen vanaf links op de keeper, maar schiet naast. Mart alleen op de keeper, maar wordt gestopt. Helaas is het niet alleen eenrichtingverkeer.

De tegenstander geeft een mooie pass naar voren waarbij de bal beheerst met het hoofd wordt aangenomen. De bal wordt vakkundig over de uitlopende keeper gespeeld 3-2. Daan kreeg zijn handen net niet goed genoeg onder de bal om hem over te drukken. Geheel tegen de verhouding in staan we weer achter.

Mart wordt even later echt vastgehouden door de tegenstander, maar de scheids doet niets. Mart voelt dat hem veel onrecht is gedaan.
Na diverse hoekschoppen waarbij de bal er niet ingaat krijgt Shakir de tijd voor een afstandsschot dat net over gaat. De scheids fluit wederom na 23 minuten af.

Al met al een spannende wedstrijd waar met beter positiespel mogelijk meer in had gezeten voor ons. De tegenstander heeft 3 of 4 hoekschoppen gehad en hieruit 2 doelpunten gescoord. Ik ben de tel kwijtgeraakt hoeveel hoekschoppen wij hebben gehad (10+), waaruit Houten slechts 1 doelpunt heeft gescoord. Wellicht een punt van aandacht tijdens de training...

Uw verslaggever van vandaag Martin (vader van Daan)