Egon Schrauwen

Wedstrijd-info: 13-12-2017

Wedstrijdverslag Houten 5 - VSC 4
Dit bericht is op geplaatst door: Frank vd Heuvel

Houten 5 – VSC 4: 5-5 (2-3)

Nieuwe ronde nieuwe kansen. Ditmaal de thuiswedstrijd tegen de mannen van het Utrechtse VSC.

Vooraf moesten sommige taken worden overgenomen omdat onze aangewezen leider het na vorige week even niet meer zag zitten. Onze leider moest dit even een weekend lang zien te verwerken in een kuuroord elders in den landen.

Paul maakte meteen van de gelegenheid gebruik om zijn rol als leider op te pakken. Jongens, we spelen op veld 1 en hebben de grootste kleedkamer (17). Prima weertje en selectie van 14 spelers.

Na het eerste fluitsignaal merkte we dat beiden partijen aan elkaar gewaagd waren. Houten had meer balbezit maar VSC was gevaarlijk in de omschakeling met snelle spitsen.

Houten probeerden al combinerend het vijandige doel te zoeken en leek met afstand-schoten van oa Wijnands en Jappie dichtbij de 1-0.

Het balletje viel helaas aan de andere kant. Middels knullig balverlies stond men snel oog in oog met onze zwarte panter die kansloos was.

Snel zocht Houten wederom het doel van VSC waar vooral Wijnands een plaag voor hen was. Middels een mooie actie aan de linkerkant werd Melvin "Platje" thv de penaltystip vrijgespeeld die prima afdrukte. 1-1.

Lang konden we niet genieten want het was wederom VSC welk na gepruts toesloeg. Wij werkte de bal thv onze eigen 16 meter niet goed weg waarna de bal middels een kluts achter de defensie viel. Daar kon Nelis met een sliding de bal nog voor zijn directe tegenstander weg tikken maar de bal ronde verder richting de penaltystip. Daar probeerde Wallie nog met een laatste krachtsinspanning de bal over ons eigen doel te rossen maar deed dit, middels sliding, snoeihard achter de zwarte panter. 1-2. Aangezien Wijnands zijn zoveelste tik te verwerken kreeg vond de leidsman het tijd dat VSC 10 min met een mannetje minder mocht spelen. Dit was voor Houten het moment om erop en er over te gaan. Schoten van wederom Wijnands, Derkie, Ria Valk en Platje gingen net over. Het was zelfs VSC welk na miscommunicatie de 1-3 aantekende. Gelukkig kon Oscario met een prachtige passeerbeweging en een sleep net voor rust de 2-3 tegen de touwen schieten.

Aangezien tijdens de rust vooral de wedstrijdbal de schuld kreeg van de doelpogingen die allemaal over gingen was het op initiatief van Wijnands dat we met een ander bal moesten gaan voetballen en zo werden de FC ballen uit het hok gehaald.

Na rust veranderde er weinig. Beiden ploegen deden niet veel voor elkaar onder. Wijnands bleef gevaarlijk met zijn schoten maar ook ditmaal waren ze of iets te hoog of werden ze gestopt door de prima doelman van VSC.

Toen VSC bij een afgeslagen bal attenter reageerde was het zelf 2-4 en leek een punt ver weg. Toch kwam daar het meer dan verdiende doelpuntje van Wijnands. Oscario kwam met een mooie actie de 16 meter in en passeerde de een na de ander. Hij legde de bal dan ook netjes breed naar inlopende jeugdtrainer vd FC. 3-4. Vervolgens was het Paul die bijna de gelijkmaker mocht aantekenen. Zijn rush alleen op de keeper had een beter lot verdient.

Toen kwam onze oudste lid van de selectie het veld in. Hij moest Sjaak vervangen die toch te veel last van een oude liesblessure. Linkspeet wilde eigenlijk niet het veld in en vroeg aan Niels of hij niet wilde. Toen deze aangaf dat we scorend vermogen nodig hadden en dat hij moest gaan doen ging Peet zuchtend het veld in. Toen hij daarna te horen kreeg dat hij rechtsbuiten stond begon hij nog harder te zuchten. Tja, rechtsbuiten. Dat is toch de plek van een zekere niet aanwezige zelfverkozen halfgod, alias Bilal. De vedette die nooit scoort. Bij onze Linkspeet ging dit anders. Bij zijn 1e balcontact kopte hij bij de tweede paal direct de 4-4 binnen. Met nog een paar minuten te spelen leek dit de terechte uitslag te gaan worden. De Houtense boys waren deze goal nog aan het vieren toen VSC direct vanaf de aftrap vrije doorgang kregen richting de zwarte panter die met een lobje geklopt werd. 4-5. Wat stonden wij te slapen….kutzooi…gingen we de pot toch nog verliezen…

Er werden nog wat ballen in de 16 gepompt van VSC maar deze werden niet gevaarlijk. Totdat een schot van Oscario door een been van een speler van VCS werd gestroopt en pardoes voor de linker van Linkspeet viel die 2 meter voor het doel de bal tegen het netje plaatste. 5-5. Toch nog een puntje overgehouden. Het is trouwens nog onbekend of onze Linkspeet thuis de hattrick heeft voltooid.

1e helft:

Doel: Zwarte panter